27 september 2014: ZDH A1 - DTS A1  7-0  (1-0)

"Doelpuntenfestijn bij eerste overwinning ZDH A1"

Na twee keer veerkracht te hebben getoond en gelijk te hebben gespeeld heeft ZDH A1 de eerste overwinning behaald. Na een 1-0 ruststand wonnen de Zwaluwen uiteindelijk met grote cijfers: 7-0. Het publiek dat in behoorlijke getale was komen opdagen werd vermaakt met goed voetbal, een flinke dosis strijdlust, mooie goals en een heerlijk nazomerzonnetje.
Voorafgaande aan de wedstrijd werden de teamfoto’s genomen in de nieuwe trainingspakken, het nieuwe tenue en met de nieuwe tassen. Onze dank gaat uit naar de sponsoren Paal 9, 53 Graden Noord, Spar Goënga en de Firma Van Heerwaarden, die met de selectie en staf van ZDH A1 op de foto ging. Na een iets verkorte warming up leek het warme weer de eerste 5 minuten dader van een zeer traag begin van de wedstrijd. De bal ging bij DTS achterin in een zeer laag tempo rond en ZDH tastte af.
Gedurende de eerste helft kregen de Zwaluwen steeds meer het initiatief en had het team het beter van het spel. Veel kansen leverde dat nog niet op. Vlak voor rust brak Jimmy de wedstrijd open door koel af te ronden nadat de keeper van DTS de bal had losgelaten. In de theepauze besloot ZDH op dezelfde voet verder te gaan en te waken voor de zeldzame uitvallen van de tegenstander. Dit voerden de junioren uitstekend uit. Achterin werd de boel op slot gehouden en voorin werden de nodige kansen gecreëerd. Tot tweemaal toe werd in korte tijd op de lat geschoten.
ZDH beloonde zichzelf door zo’n vijftien minuten na rust de 2-0 te maken. Jimmy bleek vandaag uiterst scherp te zijn voor het doel, want na een lange bal van Barry verdubbelde hij de score en zijn doelpuntenaantal met een schot langs de keeper. Invaller Chris wist vervolgens aan de rechterkant te ontsnappen aan de verdedigers en behield het overzicht door andere invaller Bjorn een niet te missen kans te geven. Even later kreeg een speler van DTS de rode kaart te zien nadat hij met opzet op een kuit van Mattijs was gaan staan. Twee prachtige solo’s van Timo en Jurre leverden vervolgens de 4-0 en de 5-0 op, waarna Timo nogmaals op aangeven van Tim voor de 6-0 zorgde.
Aan de andere kant werd keeper Jacky slechts eenmaal op de proef gesteld na een afstandschot, die hij op katachtige wijze uit de hoek tikte. Het slotstuk van de wedstrijd was daarna voor Bram, die na een voorzet op maat van Tim met een schitterende volley de bal hoog in de touwen schoot. Scheidsrechter Arnout floot daarna voor het einde van deze enerverende wedstrijd. Met een grote glimlach verlieten de jonge Zwaluwen het veld en bleek het team te zijn gestegen naar de tweede plaats.
Volgende week mag het juniorenteam naar Heiloo, waar HSV A1 de tegenstander is. Dat team staat op de laatste plaats met 0 punten uit twee wedstrijden.

ZDH A1: Jacky Kooij - Willem Rommets, Barry van der El, Jurre Daalder en Adriaan Lap - Timo Westdorp, Mattijs Lap en Jurn Goënga - Tim Arends, Jimmy Krugers en Bram van der Linde. Doorlopende wissels: Joël Nieuwenhuizen, Theus Bakker, Chris de Ridder en Björn Nichols.
Scoreverloop: 1-0 Jimmy (rebound), 2-0 Jimmy (assist Barry), 3-0 Bjorn (Chris), 4-0 Timo (solo), 5-0 Jurre (solo), 6-0 Timo (Chris) en 7-0 Bram (Tim).

ZDH A1
V.l.n.r. boven: Hidde Struick (trainer), Paul ter Steege (elftalbegeleider), Mattijs Lap, Jacky Kooij (keeper), Jurn Goënga, Barry van der El, Joël Nieuwenhuizen, Daniël Bakker (coach), Remco Boogaard (elftalbegeleider), Ferry Zwanenburg (erevoorzitter)
V.l.n.r. onder: Adriaan Lap, Theus Bakker, Tim Arends, Chris de Ridder, Willem Rommets, Timo Westdorp (c), Jurre Daalder, Björn Nichols, Bram van der Linde, Jimmy Krugers en Joop Rommets (elftalbegeleider)