31-08-2004: ZDH - De Koog  0-3 (0-1)

"Zwaluwen zijn niet opgewassen tegen herboren De Koog"

Op dinsdag 31 augustus werd door de Zwaluwen voor het laatst geoefend ter voorbereiding op het nieuwe seizoen dat aanstaande zondag start met een uitwedstrijd tegen DESS. De tegenstander in Den Hoorn was het vernieuwde De Koog met trainer/coach Hans van der Park aan het roer. 

ZDH moest het doen zonder een aantal (belangrijke) spelers; Sjoerd Oosterhof (werk), Niels Dekker (school), Joop Rommers (rug), Erik Wuis, Peter Eelman (werk) en Mark Keijzer waren er niet bij. In tegenstelling tot vorige week kon het coach-duo Henk de Ruyter / Leen van Elk wel weer een beroep doen op Erwin Kleinveld, Ruud Beerling en Mike de Bruijn. In het begin konden de Hoornders redelijk meekomen met de Kogers, maar algauw was het overwicht bij de gasten die er duidelijk op vooruit zijn gaan. Vorig seizoen wist ZDH in de laatste wedstrijd van de competitie nog met 8-1 te winnen en dat zat De Koog niet helemaal lekker. Met een vernieuwd team, Roelof Siebinga, Pim Siebinga, Ben Siebinga, Pieter List en Maurice de Groot keerden terug bij De Koog, zette De Koog ZDH onder zware druk. Met name met de komende verdedigers wist ZDH zich geen raad. Het was dan ook niet verrassend dat centrale verdediger Pieter List met een afstandsschot Christiaan Stolk het nakijken gaf halverwege de tweede helft: 0-1. Tegenover de aanvalsdrang van De Koog stond een sporadische uitval van de thuisploeg die zelden echt gevaarlijk werd. Al was Daan van der Slikke een enkele keer dicht in de buurt van de goal van keeper van Beek.

Na rust veranderde er niet zo gek veel aan het spelbeeld; De Koog viel aan en ZDH verdedigde. Aan de kant van ZDH was keeper Stolk de uitblinker met enkele fraaie reddingen en voorkom in zijn eentje een grote nederlaag. Toch kon de 0-2 niet uitbleven. Na een voorzet van Peter Koorn kopte Ben Siebinga knap en onhoudbaar binnen. Daarna leek ZDH wat terug te gaan doen. Mike de Bruijn kreeg de bal vanaf de linkerflank, nadat keeper Jeroen Meedendorp (in de rust de vervanger van Van Beek) volledig mis had getrapt op het randje van het strafschopgebied. Hij maakte net een beweging te veel, waarna hij binnen de lijnen werd gevloerd. De scheidsrechter liet echter doorspelen, waardoor dat Hoornder feestje niet door kon gaan. Even later benutte Erwin Kleinveld een vrije trap op magistrale wijze door de bal in de kruising te knallen. Maar volgens de leidsman moest de bal in tweeŽn worden genomen. Volgens de thuisploeg was dat een onjuiste beslissing, omdat er een grove overtreding van List op De Bruijn aan was voorafgegaan. Gevaarlijker werd ZDH ook niet meer, wel wist De Koog nog een derde treffer te scoren. Na een goed uitgespeelde aanval kon zelfs Stolk een goal niet voorkomen.

Duidelijk is dat De Koog met het nodige optimisme het nieuwe seizoen kan starten, waarbij een topklassering tot de mogelijkheden behoort. Als ZDH compleet is kunnen zij het elke tegenstander moeilijk maken. Maar als het passen en meten wordt om een elftal op de been te brengen dan kan er ook zomaar van mindere teams worden verloren. Zaak is om elke wedstrijd goed en geconcentreerd te starten want, dat heeft het recente verleden wel laten zien, dan is er van alles mogelijk. Zondag om 14.00 uur is de eerste 'finale' tegen DESS.

 
31 augustus 2004: ZDH - De Koog  0-3  (0-1)
ZDH: Christiaan Stolk - Ruud Beerling, Bernard Ipenburg, Jan-Willem Bakker en Erwin Kleinveld - Daan van der Slikke, Dimitri Verseput, Ivar van Elk en Ronald Biesboer - Mike de Bruijn en Jacco Kager. Doorlopende wissels: Bart Witte en Maurits Lap.
Scoreverloop: 0-1 Pieter List, 0-2 Ben Siebinga en 0-3 Sher Atroshy.
 

TERUG