FOTO'S VAN ZDH 1 (WNS) - De Krim 2 (4-4) 

28 december 2003: Kwartfinale Texelse beker: ZDH 1 - De Krim 2

ZDH moest het doen zonder Ton Dubbelt, Ruud Hof en Ed van der Ploeg en leek daardoor wat onwennig in de beginfase. Dit resulteerde in twee vroege goals voor De Krim. Eerst maakte Jeroen Vooijs op knappe wijze de 0-1 en even later bezorgde dezelfde Vooijs na een mooie actie de bal bij Johan Bremer die van dichtbij Dennis Schouwstra kansloos liet. Joost van Heerwaarden bracht tijdelijk wat hoop toen hij de 1-2 binnenschoot. Maar die hoop was van korte duur. Na zeer slordig uitverdedigen door Schouwstra kon Koen Timmer simpel de 1-3 binnenschuiven in het 'lege' doel. Dit was tevens de ruststand.

Na het wisselen van speelhelft beet ZDH wat feller van zich af. Al kwamen de doelpunten met het nodige geluk tot stand. Eerst leek Timmer gestopt te worden door middel van een overtreding. Scheidsrechter Van Beek liet echter doorspelen en uit de tegenstoot wist captain Niels Dubbelt uit een lastige hoek de aansluitingstreffer aan te tekenen. Het werd na enige tijd zelfs 3-3 toen een houdbaar schot van Jan-Willem Bakker totaal verkeerd beoordeeld werd door keeper Dirk Bouthoorn. Zo'n 8 minuten voor tijd leek de beslissing te vallen. Een toegekende vrije trap werd door Matthijs Bakker laag in de korte hoek geschoten, waardoor de Zwaluwen voor het eerst in de wedstrijd op voorspong kwamen. ZDH ging de wedstrijd professioneel uitspelen. Maar nadat de arbiter tot tweemaal toe niet floot voor een uitbal, kon plotseling één der Krim spelers vanaf een meter simpel binnentikken. Vrijwel meteen zat de tijd erop en moesten penalty's de beslissing geven.

Bij een 3-2 stand voor ZDH stopte Dennis Schouwstra de pingel van Koen Timmer, waarna de twee andere ZDH'ers geen fout maakte en de strafschoppenserie met 5-3 werd gewonnen door ZDH 1.

Penaltyserie: M. Bakker, R. Kooyman, N. Dubbelt, M. van der Knaap en J. van Heerwaarden benutten allemaal hun strafschop.

Midden: Joost van Heerwaarden, op de achtergrond de bank van ZDH

Jan-Willem Bakker probeerde aanvoerder Niels Dubbelt te bereiken

Jan-Willem Bakker zet maar weer eens een aanval op

De Krim 2 had een stugge verdediging

De bank van ZDH: Coach Nico, Ed van der Ploeg (geblesseerd), Ruben Kooyman en Matthijs Bakker

Keeper Dennis Schouwstra en Jan-Willem Bakker

Joost van Heerwaarden kijkt goed naar de bal

Niesl Dubbelt ziet het even niet meer zitten

De stand was na het laatste fluitsignaal 4-4, waarna penalty's de beslissing moesten brengen

De spelers van De Krim 2 feliciteren ZDH 1 met het bereiken van de halve finales

BACK