FAIR PLAY CUP

ZDH is winnaar geworden van de Fairplay Cup van het district Den Helder / Schagen en omstreken over het seizoen 2003/2004. Gebleken is dat ZDH samen met Sint Boys en Nieuwe Niedorp een totaal van 13,5 strafpunten had verzameld in het afgelopen seizoen. Aangezien er slechts één wisselbeker is moest er een winnaar bepaald worden. De scheidsrechterscommissie besloot om niet zomaar een winnaar aan te wijzen, maar om de clubs te testen op hun kennis van de spelregels van het voetbalspel. 

Na wat heen en weer gebel, werd woensdagavond 8 september als datum aangewezen. Helaas viel dit samen met een wedstrijdje tussen de nationale elftallen van de Tsjechische Republiek en Nederland... Op woensdagavond vertrok de ZDH delegatie bestaande uit voorzitter Jaap Lap en de spelers Joop Rommets, Bernard Ipenburg en Mike de Bruijn naar Den Helder om de strijd aan te binden met de andere clubs in de kantine van de voetbalclub H.C.S.C.

De quiz bestond uit een aantal open vragen, schriftelijke meerkeuzevragen en nog een serie vragen waarbij door middel van het tonen van een bordje het juiste antwoord gegeven moest worden. De schriftelijke vragen werden eerst afgenomen waarbij Joop Rommets de uitblinker was met 9 goed van de 10 vragen (27 punten, 3 punten per goed beantwoorde vraag). Vervolgens werden er aan elk van de drie teamleden twee open vragen gesteld. Als het antwoord volledig was kon er per vraag 30 punten worden verdiend. In deze ronde haalde Mike de Bruijn de meeste punten binnen, namelijk 56. In de laatste ronde kon er per speler 25 punten worden gescoord (5 punten per vraag). Er werd een vraag gesteld, waarna er 10 antwoord mogelijkheden waren. Door middel van een bordje kon het juiste antwoord worden getoond. De Bruijn had om precies te zijn nul vragen goed, maar gelukkig haalde Rommets en Ipenburg meer punten.

Daarna was het wachten op de einduitslag, die niet lang op zich liet wachten. Derde werd Sint Boys met 171 punten, tweede werd Nieuwe Niedorp en winnaar van de Fairplay Cup werden de Hoornders met maar liefst 221 punten. Rommets was de beste deelnemer van de negen met 90 punten. ZDH mag de Fairplay Cup in de vorm van een wisselbeker een jaar lang in de kast zetten, daarnaast mag de Fairplay vlag elke thuiswedstrijd worden uitgehangen.

Foto's volgen tzt!

BACK