15 september 2002: Jisp - ZDH   3-2  (0-1)

"ZDH verspeelt punten in slotfase"

ZDH bleef zondagmiddag in en tegen Jisp opnieuw puntloos. In de tweede competitieronde versloegen de gastheren de Hoornders met 3-2. De manier waarop dat gebeurde was pijnlijk, aangezien de Zwaluwen in het laatste kwartier een voorsprong van twee doelpunten uit handen gaven.
ZDH kwam goed uit de startblokken in Jisp, ondanks de afwezigheid van geblesseerden Joop Rommets en Niels Dekker. De thuisploeg werd goed vastgezet en dat resulteerde enkele kansen. Voor de eerste treffer moest ZDH wachten tot de twintigste minuut. Op een afgemeten vrije trap van Erwin Kleinveld kopte Michiel Dekker de 1-0 binnen.
De Hoornder verdedigers toonden zich in de eerste helft solide. Alleen Fedor van Elk kreeg een gele kaart, toen hij de 'noodrem' hanteerde. Erik Zijm bleek vlak voor rust toch te veel hinder te ondervinden van een blessure en werd vervangen door Richard de Leeuw. De in Alkmaar woonachtige verdediger heeft een ZDH-verleden en wil spelen als de nood aan de man is.
Na de thee hield ZDH druk op het Jisp-doel, wat na een kwartier resulteerde in een doelpunt. Mike de Bruijn joeg na een terugspeelbal goed door op de keeper, die in paniek uittrapte tegen het lichaam van de spits, waarna de bal in het doel verdween. Vervolgens sloeg de vermoeidheid toe bij de Hoornders. Een moegestreden Daan van der Slikke werd vervangen door nieuwkomer Wouter Bolier.
Na een onoplettendheid bij de Zwaluwen scoorde Jisp uit de eerste kans 2-1. Via Wouter Bolier en Henk Knol kreeg ZDH kansen de marge weer te vergroten, maar de keeper van de thuisploeg weigerde nogmaals te capituleren. Ook nadat coach Ronald Biesboer Jacco Kager had gewisseld voor Sjoerd Oosterhof, bleef een doelpunt uit. De Zwaluwen waren de kluts volledig kwijt en incasseerde acht minuten voor tijd de gelijkmaker en enkele minuten later de genadeklap. Sjoerd Oosterhof kreeg bij het sluiten van de markt, de laatste mogelijkheid voor ZDH, maar hij kwam centimeters te kort om een voorzet te verzilveren.
Zondag kunnen de Hoornders zich revancheren, wanneer Strandvogels op bezoek komt.

ZDH: Christiaan Stolk - Peter Eelman, Erwin Kleinveld, Jan-Willem Bakker, Erik Zijm (36. Richard de Leeuw) - Daan van der Slikke (66. Wouter Bolier), Fedor van Elk (Geel), Henk Knol, Michiel Dekker - Mike de Bruijn, Jacco Kager (76. Sjoerd Oosterhof).
Scoreverloop:  0-1 Michiel Dekker (Erwin Kleinveld), 0-2 Mike de Bruijn (Blok), 1-2, 2-2, 3-2.