3 oktober 2004: Jisp - ZDH 3-1

3 oktober 2004: Jisp - ZDH  3-1  (0-1)
Texelse Courant:

"Matig ZDH verliest van Jisp"

Een slordig en niet altijd even fanatiek spelend ZDH heeft zondag opnieuw verloren. Tegen middenmoter Jisp kwamen de Hoornders nog wel op voorsprong, maar na negentig minuten stonden ze voor de derde keer in deze competitie met lege handen (3-1).

Als excuus kon de ploeg van Leen van Elk en Ruud Bakker aanvoeren dat ze in Jisp door blessures en andere verplichtingen opnieuw niet konden beschikken over een heel legertje spelers. Onder hen Ivar van Elk, Peter Eelman, Ronald Biesboer, Sjoerd Oosterhof en Erik Wuis, die vorige week nog wel in actie kwamen. De elf die nu de basis vormden, moesten duidelijk wennen aan de nieuwe opstelling. De geroutineerde vrije verdediger van Jisp profiteerde optimaal van de onrust bij ZDH door geregeld mee naar voren te sluipen en met slimme passjes zijn spitsen in stelling te brengen. De Hoornders mochten zich gelukkig prijzen dat ook de voorhoede van de thuisploeg niet steeds bij de les was, anders hadden ze al bij rust tegen een onoverbrugbare achterstand aangekeken. Eenmaal belandde de bal op de paal, eenmaal op de lat en bij een derde maal kopte iemand van Jisp van dichtbij net over het doel. Tegen de verhoudingen in kwam ZDH halverwege de eerste helft zowaar op voorsprong. Niels Dekker zette vanaf de middenlijn een rush op touw, snelde langs twee tegenstanders en kon toen vrij inschieten. Zijn schot werd eerst nog door de keeper gekeerd, maar in tweede instantie was Dekker wel succesvol (0-1).
In de tweede helft speelde ZDH zeer matig. Om de haverklap werd de bal zomaar bij de tegenstander ingeleverd, terwijl het ook aan inzet leek te ontbreken. Er werd weliswaar behoorlijk hard gewerkt, te vaak kregen de spelers van Jisp de tijd en ruimte om een aanval op touw te zetten. Na een klein kwartier kreeg ZDH de rekening gepresenteerd voor het slechte spel. De rechtsbuiten van Jisp draaide het strafschopgebied in en werd toen gevloerd door Erwin Kleinveld, die waarschijnlijk beter had kunnen wachten op assistentie van zijn aansnellende medespeler Bernard Ipenburg. Keeper Christiaan Stolk dook bij de toegekende strafschop naar de goede hoek, maar het schot was te zuiver om te keren: 1-1.
Daarna ging het hard. Bij een scrimmage voor het ZDH-doel trad een speler van Jisp net even resoluter op dan alle anderen op het veld, waardoor het 2-1 werd. En toen de voorhoede van de thuisploeg bij een vrije trap even later opnieuw alle ruimte kreeg, stond het 3-1 en was de wedstrijd gespeeld.
Zondag ontvangt ZDH het op de tweede plaats staande De Koog in de eerste derby van dit seizoen en zal uit een heel ander vaatje moeten worden getapt om het de zustervereniging moeilijk te maken.

BACK     WEDSTRIJDEN: KARAKTERISTIEKEN, VERSLAGEN EN VOORBESCHOUWING