14 januari 2007: Winkel - ZDH  3-1  (1-0)

"Zwaluwen ten onder in Winkel"
ZDH is er in de eerste wedstrijd na de winterstop niet in geslaagd een goed resultaat te behalen. In Winkel werd zondag ondanks stevig weerwerk met 3-1 van de gelijknamige thuisclub verloren.
Coach Jan den IJzerman kon over een flinke selectie beschikken, maar moest het stellen zonder keeper Chris Stolk, die er bij het boeken van een korte vakantie van uit was gegaan dat de winterstop zondag nog niet zou zijn afgelopen. Hij werd vervangen door veldspeler Ronald Biesboer, die in zijn jeugd als keeper furore maakte bij Texel’94. De routinier bleek het keepen nog niet te zijn verleerd en verrichtte enkele knappe reddingen. Indruk maakte ook zijn rustige veldspel.
Toch kon ook Biesboer niet voorkomen dat Winkel al binnen een minuut of tien op voorsprong kwam. Hoewel Den IJzerman zijn spelers nog had gewaarschuwd voor een flitsende start van de thuisploeg, kreeg de spits na een bekeken steekpassje van één van de middenvelders wel erg veel ruimte om op doel te schieten. Ook in het vervolg had ZDH het moeilijk op het slecht bespeelbare veld. Het was net of de Zwaluwen steeds een fractie van een seconde te laat waren, waardoor Winkel voortdurend een overwicht had en nog enkele goede kansen kreeg de score uit te breiden. ZDH mocht zich echter gelukkig prijzen dat een doelpunt wegens buitenspel (terecht) werd afgekeurd. Een andere keer bracht Peter Eelman op de doellijn redding. Zelf kregen de gasten, die gaandeweg iets beter begonnen te spelen, na voorbereidend werk van Niels Dekker een kansje via Mike de Bruijn. Zijn schot werd geblokt door een inglijdende verdediger.
ZDH kwam na rust een stuk geconcentreerder uit de kleedkamer en liet in het eerste kwartier zelfs het beste spel zien. Ruud Hof, vervanger van de moegestreden Sjoerd Oosterhof, had zijn ploeg na een mooie pass van Jelmer Bomas en een snelle rush al na een halve minuut op gelijke hoogte kunnen schieten, maar zijn inzet ging enkele centimeters naast. Even later werd het alsnog 1-1. Bomas kreeg in een vol strafschopgebied een tik tegen zijn standbeen, viel en kreeg een penalty toegewezen, die hij feilloos zelf benutte.
Plotseling voelden de Hoornders dat een goed resultaat tot de mogelijkheden behoorde. Winkel speelde steeds moeizamer en had geluk toen Bomas van dichtbij over het doel kopte. Toch kwam de thuisploeg weer op voorsprong toen een misverstand tussen Ruud Hof en Joop Rommets ter hoogte van de middenlijn tot balverlies leidde en één van de middenvelders met de bal aan de voet tot aan de rand van het strafschopgebied kon oprukken, zonder dat hem een strobreed in de weg werd gelegd. Het schot waarmee hij zijn dribbel besloot, was hard en geplaatst (2-1). Een extra tegenvaller was daarna het uitvallen van Hof, die zijn enkel verstuikte en niet verder kon. Hij werd vervangen door Wim Ridderinkhof.
In de laatste twintig minuten werkten de Zwaluwen hard voor een beter resultaat, maar kreeg de tegenstander de beste kansen. Eerst keurde de scheidsrechter nog een doelpunt van Winkel af, omdat keeper Biesboer werd gehinderd. Even later kon de thuisploeg alsnog juichen, toen de scheidsrechter een vlagsignaal voor buitenspel van zijn assistent Wilco Bakker negeerde. In de slotfase maakte ZDH het de tegenstander nog behoorlijk lastig. Mike de Bruijn schoot vanuit een lastige hoek hard op doel, maar de keeper reageerde alert.
 
14 januari 2007: Winkel - ZDH  3-1  (1-0)
ZDH: Ronald Biesboer - Arjen Lap, Peter Eelman, Jan-Willem Bakker en Erik Wuis - Niels Dekker, Joop Rommets, Jelmer Bomas en Maurits Lap - Mike de Bruijn en Sjoerd Oosterhof ((46.Ruud Hof)(71.Wim Ridderinkhof)).
Scoreverloop: 1-0 Winkel, 1-1 Jelmer Bomas (penalty na overtreding op Bomas), 2-1 Winkel en 3-1 Winkel.

Terug

s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn - Witteweg 8 - 1797 RR Den Hoorn, Texel

TEL: 0222-319352 - EMAIL: medebruijn@hotmail.com