18 februari 2007: ZDH - Winkel  2-6  (1-1)

"ZDH vergooit kansen op goed resultaat"

Voor de tweede maal in ruim een maand tijd heeft ZDH zichzelf ernstig tekort gedaan tegen het sterke Winkel. Net als in de uitwedstrijd vorige maand speelden de Hoornders zondag een slecht laatste half uur, waarin de kansen op een goed resultaat in één keer werden vergooid. De gasten profiteerden dankbaar en sleepten toch nog een ruime overwinning in de wacht (2-6).

Met Sjoerd Oosterhof als verrassende vervanger voor de geblesseerde linksback Erik Wuis was ZDH vastbesloten de huid duur te verkopen. De Hoornders speelden goed georganiseerd en slaagden er aardig in de verdediging gesloten te houden. Bovendien konden ze vertrouwen op de kwaliteiten van Chris Stolk, die wederom een sterke wedstrijd keepte. Nadat beide partijen enkele kleine kansjes niet hadden kunnen verzilveren, nam Winkel met een kopbal uit een vrije trap een voorsprong. Even later leek het 0-2 te worden, maar ditmaal belandde de bal steenhard op de lat. Net voor het rustsignaal kwam ZDH onverwacht op gelijke hoogte. Joop Rommets bereikte met een pass Niels Dekker, die op eigen helft een dribbel inzette, de verdediging van Winkel zijn hielen liet zien en ook de keeper met een droge schuiver het nakijken gaf: 1-1.
Met Ruud Hof voor de leeggespeelde Oosterhof beleefde ZDH een hoopvol begin van de tweede helft. Ruud Hof brak door en schoot op doel. De bal passeerde de keeper, leek ook aan het doel voorbij te gaan, maar werd door de goed meegelopen Mike de Bruijn alsnog ingeschoten. Hij deed dat volgens de grensrechter in buitenspelpositie en de scheidsrechter nam diens advies over om het doelpunt af te keuren. Even later verslikte vrije verdediger Ronald Biesboer zich in een aanvaller, die van dichtbij kon scoren. Dat was een domper voor de thuisploeg, die echter niet bij de pakken neerzat. Toen ook de laatste man van Winkel een foutje maakte, kon Hof de bal hard langs de keeper schieten: 2-2.
ZDH maakte daarna de fout vol op de aanval te spelen en de verdediging te verwaarlozen. Niet erg verstandig, want Winkel beschikte over twee razendsnelle buitenspelers, een handige spits en middenvelders die goed met ruimte wisten om te gaan. Zo kon het gebeuren dat binnen een tijdsbestek van zeven minuten ZDH tegen een kansloze 2-5 achterstand aan keek. De 2-4 kwam op naam van verdediger Peter Eelman, die met een sliding een doelpunt leek te voorkomen, maar tot verbijstering van de Hoornders de bal over keeper Stolk heen tikte.
Van enige organisatie was daarna geen sprake meer en het mocht een wonder worden genoemd dat Winkel niet nog veel meer doelpunten maakte. Dat was vooral te danken aan Stolk, die enkele malen schitterend redding bracht. Uiteindelijk was ook hij kansloos op een kopbal van dichtbij, waardoor het nog 2-6 werd.
Zondag wacht ZDH een zware dobber in de uitwedstrijd tegen Succes.
 
18 februari 2007: ZDH - Winkel  2-6  (1-1)
ZDH: Christiaan Stolk - Peter Eelman, Ronald Biesboer, Jan-Willem Bakker en Sjoerd Oosterhof (46.Ruud Hof) - Niels Dekker, Wim Ridderinkhof (56.Jelmer Bomas), Jord Hilstra en Joop Rommets - Mike de Bruijn en Maurits Lap.
Scoreverloop: 0-1 Winkel, 1-1 Niels Dekker (actie), 1-2 Winkel, 2-2 Ruud Hof (geen), 2-3 Winkel, 2-4 Eigen doelpunt Peter Eelman, 2-5 Winkel en 2-6 Winkel.

Terug

s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn - Witteweg 8 - 1797 RR Den Hoorn, Texel

TEL: 0222-319352 - EMAIL: medebruijn@hotmail.com