14 oktober 2007: Watervogels - ZDH  3-2  (2-0)

"Zwaluwen strijdend ten onder bij Torren"

Een gehavend ZDH is strijdend ten onder gegaan bij Watervogels. De ploeg kwam twee keer knap terug in de wedstrijd, maar de wellicht verdiende gelijkmaker bleef echter uit.
Coach Jan den IJzerman moest behoorlijk improviseren met de opstelling, vanwege vakantievierende (Erik Wuis, Joop Rommets en topscoorder Jelmer Bomas) en geblesseerde spelers (Hidde Struick, Ruben Boogaard en Mike de Bruijn, de laatste miste voor het eerst sinds 102 competitieduels weer eens een wedstrijd van ZDH). Daardoor debuteerde Robbin Knol zeer verdienstelijk als laatste man en had Jonathan Abraha voor het eerst dit seizoen een basisplaats als linkshalf.

De openingsfase was voor ZDH met schoten van Ruud Hof, Maurits Lap en Sjoerd Oosterhof. Na een kwartier werd ook Watervogels gevaarlijker met met name schoten uit de tweede lijn. Slechts één keer was ingrijpen van keeper Christiaan Stolk noodzakelijk. Een kwartier voor rust kwamen de gastheren op voorsprong. Arjen Lap ontweek een sliding met gestrekt been, maar de scheidsrechter floot niet. De daaropvolgende boogbal viel net achter de ZDH-defensie en kon beheerst worden afgerond: 1-0. Niet veel later nam Arjen Lap een vrije trap op bijna veertig meter van de goal, die ternauwernood door de keeper over kon worden getikt tot corner. Nog voor rust verdubbelden de Torren de voorsprong. Een lange trap naar voren op de spits leek te worden afgevlagd voor buitenspel. Deze hield ook op het laatste moment in, waarna de andere spits achter de bal aanging. Hij omspeelde met de nodige moeite doelman Stolk en schoof de bal in het lege doel: 2-0.

Vlak na de thee joeg Sjoerd Oosterhof door op de keeper, die de terugspeelbal matig verwerkte. De bal viel net niet lekker voor Oosterhof, die zijn schot in de korte hoek gestopt zag worden. Daarna ontsnapte ZDH toen een vrije trap van Watervogels op de paal kwam. Halverwege de tweede helft kreeg Oosterhof ongelukkig een elleboog tegen zijn hoofd, waardoor hij zich met een hoodwond moest laten vervangen. Zijn vervanger was Wim Ridderinkhof die net een paar uur daarvoor van vakantie was teruggekeerd uit Zuid-Frankrijk. Niet veel later bezorgde Remco Boogaard de bal na een knappe actie bij Maurits Lap. Oog-in-oog met de keeper bleef Lap koel: 2-1.
Helaas was de vreugde van korte duur, want Watervogels breidde de voorsprong weer uit. De goal was vrijwel identiek aan de eerste treffer van de middag. ZDH toonde veerkracht en ging niet bij de pakken neerzitten. Met veel passie ging het elftal op jacht naar de aansluitingstreffer. Binnen drie minuten viel het doelpunt. Een corner werd niet goed verwerkt door de thuisploeg, waardoor Joost van Heerwaarden het leer zomaar voor zijn voeten kreeg en vanaf zestienmeter doeltreffend uithaalde. Het was zijn eerste treffer voor de Zwaluwen sinds zijn overgang vanaf Texel'94 afgelopen zomer. ZDH voelde dat er nog meer in het vat zat, maar moest beducht zijn op counters van Watervogels. In de resterende tien minuten, inclusief veel blessuretijd, had ZDH een overwicht en was de beste kans voor Maurits Lap. Hij schoot echter naast. Ook kopballen van aanvoerder Jan-Willem Bakker en Remco Boogaard konden het net niet doen bollen. Daardoor verloor ZDH voor de derde maal op rij. Volgende week is ZDH vrij, een week later komt Oudesluis op bezoek in Den Hoorn.
Watervogels   ZDH
8 Corners 4
23 Overtredingen 11
4 Buitenspel 3
17 Schoten naast 5
7 Schoten op doel 8
ZDH: Christiaan Stolk - Joost van Heerwaarden, Robbin Knol (46.Yvo Witte), Peter Eelman en Jan-Willem Bakker - Arjen Lap, Remco Boogaard, Maurits Lap en Jonathan Abraha - Ruud Hof en Sjoerd Oosterhof (66.Wim Ridderinkhof).
Scoreverloop: 1-0 Patrick Darphorn, 2-0 Barry Zethof, 2-1 Maurits Lap (Remco Boogaard), 3-1 Patrick Darphorn en 3-2 Joost van Heerwaarden (schot).