11 november 2007: ZDH - Succes  3-1  (1-0)

"ZDH boekt knappe zege op subtopper"

Na vijf nederlagen op rij, die een vrije val van de derde naar de tiende plaats op de ranglijst veroorzaakten, heeft ZDH eindelijk weer eens een zege geboekt. In een wedstrijd met scherpe duels en bij vlagen ook goed voetbal versloegen de Hoornders op eigen veld Succes, dat derde stond.
Ondanks de waarschuwingen vooraf was ZDH niet direct bij de les. De spits van Succes had al na twintig seconden kunnen scoren, maar tot opluchting van de thuisploeg schoot hij van dichtbij rakelings naast. In de tegenaanval zorgde Jelmer Bomas voor gevaar, maar de keeper plukte de bal van zijn voeten. Vanaf dat moment was sprake van een echte wedstrijd, waarbij de teams weinig voor elkaar onderdeden. De Hoornders lieten af en toe goed positiespel zien, waarbij de bal van voet tot voet ging. In de laatste weken was dat een zeldzaamheid. Kansen waren echter schaars.
Na ruim een half uur kwam de thuisploeg op voorsprong. Remco Boogaard ging over de as van het veld goed door en bezorgde de bal bij spits Maurits Lap, die vrije doorgang kreeg doordat zijn tegenstander op het gladde veld onderuit gleed. Vanuit een lastige hoek schoot Lap  beheerst raak. Vlak voor rust kregen de gasten een goede kans op de gelijkmaker, maar in kansrijke situatie werd de bal naast het doel geplaatst.
Meteen na rust kwam ZDH goed weg, toen een speler van Succes alleen voor keeper Christiaan Stolk opdook en deze met een lob probeerde te verschalken. Stolk plukte de bal met één hand uit de lucht en voorkwam daarmee een zeker lijkende tegentreffer. Daarna hadden de gastheren een paar mogelijkheden. Eerst was Jelmer Bomas kansrijk en even later zag Maurits Lap na een voorzet van Hidde Struick een schot door de doelman gestopt. Ondertussen was Joop Rommets met een pijnlijke enkel vervangen door Arjen Lap.
In de 55ste minuut kreeg ZDH een uitgelezen kans de voorsprong te verdubbelen. Aanvoerder Jan-Willem Bakker werd in zijn jacht op de bal vastgehouden door de keeper en ging met gevoel voor dramatiek naar de grond. De goed leidende scheidsrechter beloonde deze actie met een penalty, die topscorer Bomas zonder probleem benutte.
Vlak daarop maakte de moegestreden Wim Ridderinkhof plaats voor Mike de Bruijn, die vijf weken geleden één van zijn enkelbanden had gescheurd en voldoende hersteld was voor een rentree. Succes ging in het laatste half uur fanatiek op jacht naar de aansluitingstreffer. Dat ging enigszins ten koste van de verdediging, waardoor ZDH soms kans kreeg gevaarlijk te counteren. Het werd 3-0 toen Hidde Struick na een slim passje van Bomas en een glijpartij van zijn tegenstander goed doorging en de bal langs de keeper tikte.
In de slotfase zette Succes alles op alles en moest ZDH alle zeilen bijzetten. Een paar keer moest een ultieme kopbal of sliding een tegentreffer voorkomen. Bovendien keepte Stolk een prima partij. Vlak voor tijd werd het harde werken van de bezoeker toch nog beloond (3-1), maar verder lieten de Zwaluwen het niet komen.
Door de zege klimt ZDH naar een achtste plaats en krijgt zo weer uitzicht op een plek in het fel begeerde linkerrijtje, de bovenste helft van de ranglijst. Zondag speelt de ploeg in Kolhorn tegen Kaagvogels. Dit team staat laatste, maar mag niet worden onderschat. Twee weken geleden hield Kaagvogels De Koog op 2-2.
ZDH: Christiaan Stolk - Joost van Heerwaarden, Erik Wuis (gele kaart), Jan-Willem Bakker en Peter Eelman - Hidde Struick, Joop Rommets (51.Arjen Lap), Remco Boogaard (76.Sjoerd Oosterhof) en Wim Ridderinkhof (61.Mike de Bruijn) - Jelmer Bomas (gele kaart) en Maurits Lap (gele kaart).
Scoreverloop: 31ste min. 1-0 Maurits Lap (Remco Boogaard), 52ste min. 2-0 Jelmer Bomas (penalty na overtreding op Jan-Willem Bakker), 3-0 Hidde Struick (Jelmer Bomas) en 85ste min. 3-1 Stephan van de Heuvel.
Scheidsrechter: Scheidsrechter: W.B.M. Wannet