16 maart 2008: ZDH - Wiron  2-1  (1-0)

"ZDH na zware strijd voorbij Wiron"
De trouwe supporters van ZDH beleefden zondag een moeilijke middag. Dat was niet alleen te wijten aan de druilerige regen, maar ook aan de spelers, die verzuimden de gasten van Wiron al in de eerste helft op grote achterstand te zetten. Na rust werd het nog erg lastig, maar na meer dan vijf minuten blessuretijd kon de thuisploeg toch een overwinning bijschrijven (2-1).
Met slechts één wissel (Sjoerd Oosterhof) begonnen de Hoornders aan de belangrijke wedstrijd tegen Wiron, dat samen met De Koog, Callantsoog en ZDH zelf nog streed om de zege in de tweede periode. In Den Oever werd het eerder dit seizoen nog 1-4, maar op voorhand stond vast dat het niet opnieuw zo gemakkelijk zou worden. De Wieringers hebben een sterk, ingespeeld team, dat na een zwakke start inmiddels was opgeklommen naar de derde plaats.
Toch was de beginfase duidelijk voor de gastheren, die geconcentreerd speelden en veel strijdlust aan de dag legden. De verdediging gaf niets weg, terwijl de aanval af en toe zeer kansrijk was. Met name Ruud Hof kreeg een paar prima kansen. Maar terwijl hij vorige week nog drie keer scoorde, miste hij nu de koelbloedigheid om opnieuw toe te slaan. Toch kwam ZDH na een kwartier op voorsprong, toen Hof collega-spits Maurits Lap een niet te missen kans bood.
Gaandeweg nam Wiron het initiatief over. De ploeg kreeg geen grote kansen, maar stichtte met hoge ballen uit corners en vrije trappen toch geregeld gevaar. Ronald Biesboer, die voor de derde maal dit seizoen was opgeroepen om de selectie te completeren, had het moeilijk met zijn tegenstander en moest enkele malen ongeoorloofde middelen gebruiken om hem te stuiten. Dat kwam de Hoornder verdediger op een gele kaart te staan.
Na de pauze was Wiron het meest in balbezit en moest ZDH alle zeilen bijzetten om de Wieringers op afstand te houden. Dat lukte aardig, al was er na een hard schot van dichtbij een schitterende reflex van keeper Chris Stolk voor nodig om de gelijkmaker te voorkomen. Twintig minuten voor het einde werd het verrassend 2-0. Jelmer Bomas plaatste de bal uit een vrije trap op de lange aanvoerder Mike de Bruijn, maar als een duveltje uit een doosje dook de veel kleinere Maurits Lap op, die de bal met een boogje over de keeper kopte.
Een paar minuten later kwam Wiron toch weer dichterbij. Dat gebeurde na een opstootje tussen Biesboer en zijn directe tegenstander, die elkaar het leven flink zuur maakten. Terwijl bijna iedereen stil bleef staan, in de verwachting dat de scheidsrechter zou ingrijpen, grepen twee Wieringers hun kans en stond het plotseling 2-1.
ZDH herpakte zich daarna knap. Erg fraai was het allemaal niet, want zelden lukte het nog de bal langer dan een paar seconden in bezit te houden. Maar met verre trappen en een enorme inzet werd Wiron toch uit de buurt van keeper Stolk gehouden. Ver in blessuretijd leek Maurits Lap na een slim steekpassje van Remco Boogaard met zijn derde treffer de wedstrijd te beslissen. Hij omspeelde de keeper en had toen een leeg doel voor zich, maar lepelde de bal met een nonchalante voetbeweging over het doel. Zijn misser had geen gevolgen, want even later klonk het eindsignaal.

ZDH blijft door deze zege in de race om de periodetitel. Om die te veroveren, zal zondag 6 april moeten worden gewonnen van De Koog, dat twee punten meer heeft. Een goede kans heeft ook nog Callantsoog, dat een beter doelsaldo dan ZDH heeft en nog tegen Vesdo speelt. Op 30 maart komt koploper KSV op bezoek in Den Hoorn.

16 maart 2008: ZDH - Wiron  2-1  (1-0)
ZDH: Christiaan Stolk - Arjen Lap, Jelmer Bomas, Joost van Heerwaarden en Ronald Biesboer (gele kaart) - Mike de Bruijn, Joop Rommmets, Remco Boogaard en Wim Ridderinkhof - Maurits Lap en Ruud Hof (81.Sjoerd Oosterhof).
Scoreverloop: 1-0 Maurits Lap (Ruud Hof), 2-0 Maurits Lap (Jelmer Bomas) en 2-1 Bakker.
Scheidsrechter: Scheidsrechter: H.J. Broers

Terug

s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn - Witteweg 8 - 1797 RR Den Hoorn, Texel

TEL: 0222-319352 - EMAIL: medebruijn@hotmail.com