23 september 2007: Wiron - ZDH  1-4  (0-2)

"ZDH heeft weinig moeite met Wiron"

 

ZDH heeft ook de tweede uitwedstrijd van het seizoen overtuigend gewonnen. Wiron kon in Den Oever alleen in de openingsfase weerwerk bieden en verloor kansloos met 1-4. De Zwaluwen stegen door de derde zege in vier wedstrijden naar een met De Koog gedeelde tweede plaats, n punt achter KSV.

Ondanks het verlies van vorige week tegen De Koog maakt ZDH al weken een bijzonder gemotiveerde indruk. Tekenend voor deze gedrevenheid is de ruime selectie waaruit coach Jan den IJzerman telkens kan putten. In Den Oever had hij de beschikking over vijftien spelers en hield hij Joost van Heerwaarden, Remco Boogaard en Maurits en Arjen Lap op de reservebank achter de hand.
De start was nog wat weifelend. Wellicht onder de indruk van de slechte resultaten tegen Wiron in het verleden voetbalde ZDH in de openingsfase onrustig, waardoor de aanval steeds in een vroeg stadium smoorde. Wiron kon echter niet profiteren en kwam niet verder dan een paar ongevaarlijke schoten. Bij de eerste de beste kansrijke aanval sloegen de gasten wl toe. Wim Ridderinkhof gaf een slim passje op Hidde Struick, die sneller was dan zijn tegenstander en alleen voor de keeper het hoofd koel hield.

Het doelpunt gaf de Zwaluwen duidelijk vertrouwen, want het spel won aan overtuiging. Steeds vaker werd de slag op het middenveld gewonnen, waardoor de aanvoerlijnen naar de spitsen van Wiron werden afgesneden, terwijl de eigen aanval beter kon worden gevoed. Halverwege de eerste helft kreeg Ridderinkhof een uitstekende kans, maar hij aarzelde te lang, waardoor de keeper redding kon brengen. Even later werd het alsnog 0-2. Jelmer Bomas legde op de achterlijn met een schitterende beweging twee verdedigers in de luren en deed vervolgens of hij schoot. De keeper dook naar de grond, waarna Bomas de bal achteloos over hem heen in het doel wipte.

Wiron besloot het daarna over een andere boeg te gooien en probeerde met verre trappen de spitsen te bereiken. Verdedigers Erik Wuis, Ruben Boogaard, Peter Eelman en Jan-Willem Bakker hadden echter weinig moeite het gevaar te bezweren. Een tegenvaller was vlak voor rust de blessure van Boogaard, die met een verrekte hamstring naar de kant moest en werd vervangen door Joost van Heerwaarden.
In de rust waarschuwde Den IJzerman zijn spelers voor een stormloop van de thuisploeg. Hij verving routinier Joop Rommets voor de snellere Maurits Lap, met de bedoeling in de tegenaanval toe te slaan. ZDH kwam echter nauwelijks in problemen tegen het nogal futloos spelende Wiron. Twintig minuten voor het einde maakten de gasten aan het laatste beetje onzekerheid een einde. Schutter was opnieuw Bomas, die profiteerde van een fout van de keeper, die de bal uit een vrije trap van Maurits Lap niet klemvast kreeg. Daarna kregen Mike de Bruijn en Bomas nog grote kansen om de score verder op te voeren.
In de slotminuten vielen toch nog twee doelpunten. Eerst redde doelman Stolk op een venijnig schot in de linkerhoek, maar bij een penalty (gegeven na een snoekduik van n van de Wieringers) moest hij capituleren. Even later zetten Maurits Lap en Mike de Bruijn een dubbele combinatie op, die door De Bruijn werd verzilverd.
Zondag speelt ZDH op eigen veld tegen Callantsoog.
23 september 2007: Wiron - ZDH  1-4  (0-2)
ZDH: Christiaan Stolk - Ruben Boogaard (41.Joost van Heerwaarden), Erik Wuis, Jan-Willem Bakker (geel) en Peter Eelman - Joop Rommets (46.Maurits Lap), Hidde Struick, Mike de Bruijn en Wim Ridderinkhof - Jelmer Bomas en Ruud Hof (61.Remco Boogaard)
Scoreverloop: 0-1 Hidde Struick (Wim Ridderinkhof), 0-2 Jelmer Bomas (actie), 0-3 Jelmer Bomas (rebound), 1-3 Nordin Elaazize (penalty na overtreding Jan-Willem Bakker) en 1-4 Mike de Bruijn (Maurits Lap).

Terug

s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn - Witteweg 8 - 1797 RR Den Hoorn, Texel

TEL: 0222-319352 - EMAIL: medebruijn@hotmail.com