5 april 2009: ZDH - Wiron 2-2  (1-1)

"ZDH stunt tegen titelkandidaat"
ZDH heeft niet weten te winnen, maar het gelijkspel tegen titelkandidaat Wiron voelde voor de Zwaluwen wel een beetje als een overwinning. Met veel strijdlust maakte ZDH de enige achtervolger van koploper Succes (Wiron had twee verliespunten meer) het voetballen lastig. In de slotfase nam de druk van de gasten toe wat resulteerde in de 2-2. In de slotseconde werd een goal van Wiron door de scheidsrechter afgekeurd wegens hands.
Naast de gebruikelijke lijst van afwezigen ontbraken dit keer ook Joost van Heerwaarden en Remco Boogaard. Ruud Hof keerde na een weekje Madrid terug in de basis en vormde samen met Sjoerd Oosterhof de voorhoede. Het middenveld van ZDH herbergde met Jelmer Bomas, Mauirts Lap en Mike de Bruijn veel aanvallend vermogen. Maar met vier echte verdedigers met daar vlak voor stofzuiger Jonas Leenhouts stond er toch verdedigend blok.
In de eerste minuten was Ruud Hof meteen twee keer gevaarlijk met schoten over het doel. De tweede poging, na een goede steekpass van Oosterhof, was het dichtst bij een treffer. De mandekkers Hans Berbée en Fedor van Elk hadden het aanvankelijk makkelijk met de spitsen van de tegenpartij. Al was wel af te zien dat die wel klasse hadden. Na een goede twintig minuten werd Jelmer Bomas na een knappe actie gestuit. De overtreding was op de rand van het strafschopgebied. De scheidsrechter beoordeelde dit als er binnen en kende een penalty toe. Dit uiteraard tot grote verontwaardiging van Wiron. Trainer Koos Hidden moest door zijn eigen spelers het veld worden uitgeholpen. De strafschop werd door Bomas zelf koel benut: 1-0. Kort daarna gaf Bomas de bal mooi mee aan Hof, die de keeper verschalkte met een boogbal. Een verdediger kon ternauwernood op de lijn redding brengen ten koste van een corner. Daarna kwam de titelkandidaat beter in de wedstrijd en wist het tot drie keer aan toe gevaarlijk te worden. Doelman Chris Stolk, Berbée en de paal stonden de gelijkmaker in de weg. Na 35 minuten was het dan toch raak na een snelle aanval door het midden: 1-1.
In de rust bleek Fedor van Elk niet meer verder te kunnen door een bovenbeenblessure. Zijn vervanger was Arjen Lap die de laatste week loopt de sukkelen met een knieblessure, maar wel in staat was om een helft te spelen. In het eerste kwartier kon ZDH Wiron aardig bijbenen en kon het zelf een paar keer gevaarlijk worden. De Bruijn had al snel de 2-1 op zijn schoen. Hij besloot zijn actie na een rush vanaf de middenlijn met een schot naast het doel. Na een uur spelen mocht Bomas een vrije trap nemen. Uit een moeilijke hoek wist hij het leer prachtig buiten het bereik van de keeper in de lange hoek te draaien: 2-1. Een verrassende tussenstand voor beide partijen. Helaas was Hof niet meer in staat verder te spelen na een harde trap op zijn onderarm. Zijn vervanger was routinier Joop Rommets, die afgelopen zomer gestopt is bij de selectie. Rommets viel in acls rechtshalf, waarna De Bruijn de balans in de aanval kon herstellen.
De gasten uit Den Oever gingen vol op de aanval spelen om het kampioenschap in eigen hand te kunnen houden. Op 26 april komt Succes namelijk op bezoek bij Wiron. Met opportunistisch spel werd ZDH terug gedrukt en moest het met man en macht verdedigen. De ploeg bleef wel loeren op countermogelijkheden, maar die waren schaars of werden niet goed uitgespeeld. In het laatste kwartier werd stormram Roy Kort met ruim twee meter in gebracht. Laatste man Ruben Boogaard deed echter zijn best om het gewicht- en lengteverschil te compenseren. Tien minuten kreeg Wiron een hoekschop cadeau, wat duidelijk een achterbal had moeten zijn. Dit presentje werd door spits Cees van Eekelen koppend tot doelpunt gepromoveerd: 2-2. In het vervolg werd het nog hectischer dan het al was en nam de spanning zowel in het veld als buiten het veld toe tot het kookpunt. In de laatste minuut kreeg Wiron andermaal een corner en stonden alle lange mannen voor in. Andermaal scoorde Van Eekelen en leek Wiron er met de drie punten vandoor te gaan. Diverse spelers claimde echter een handsbal van de geblokte spits. Na een rustige en overtuigende uitleg over het gebeuren door aanvoerder De Bruijn, gaf de leidsman als nog een vrije trap aan de thuisploeg en bleef het bij 2-2. Alles en iedereen van Wiron ging vervolgens door het lint. Nadat de kruitdampen waren opgetrokken kwam er in de stand geen verandering meer.
Wiron heeft nu zeven punten achterstand op Succes met een wedstrijd minder gespeeld. Indien Wiron op Paaszaterdag in de inhaalwedstrijd verliest van Kaagvogels, is Succes op twee wedstrijden van het einde kampioen. ZDH mag tevreden terugkijken op de wedstrijd, waarin als één team is gevoetbald met veel strijdlust. Ondanks het zwaarbevochten punt blijven de Hoornders tiende op de ranglijst en houdt het alleen Flevo en rode lantaarndrager Oosterend achter zich. Over drie weken (26 april) komt ZDH pas weer in actie in en tegen Winkel. Op drie mei volgt de laatste wedstrijd in Den Hoorn, tegenstander is dan Dirkshorn.
 
5 april 2009: ZDH - Wiron 2-2  (1-1)
ZDH: Christiaan Stolk - Hans Berbée, Ruben Boogaard, Fedor van Elk (46.Arjen Lap) en Erik Wuis - Jonas Leenhouts - Mike de Bruijn en Jelmer Bomas - Maurits Lap - Ruud Hof (61.Joop Rommets) en Sjoerd Oosterhof. Na invalbeurt A. Lap als rechstback, J. Leenhouts voorstopper, H. Berbée punt naar achteren. Na invalbeurt J. Rommets als rechtshalf, M. de Bruijn spits.
Scoreverloop: 1-0 Jelmer Bomas (Penalty na overtreding op Jelmer Bomas), 1-1, 2-1 Jelmer Bomas (Vrije trap) en 2-2 Cees van Eekelen.
Scheidsrechter: P.J. Keetman
 
 

Terug

s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn - Witteweg 8 - 1797 RR Den Hoorn, Texel

TEL: 0222-319352 - EMAIL: medebruijn@hotmail.com