26 april 2009: Winkel - ZDH  1-0  (1-0)

"Nipte nederlaag ZDH bij Winkel"
De Zwaluwen hebben de laatste uitwedstrijd van het seizoen verloren met het kleinst mogelijke verschil. De ploeg weerde zich kranig tegen Winkel, die in eigen stadion alleen verloren van de topploegen Succes en Wiron. In de slotfase hield ZDH bijna nog een punt over aan de ontmoeting, maar op de zege voor de gastheren viel weinig af te dingen.
Na twee weken zonder voetbal, mochten de Hoornders weer eens een wedstrijd spelen. Helaas was de selectie vrij smal door blessures, werk en school. Coach Jan den IJzerman koos desalniettemin voor de aanval door te starten met drie aanvallers. In de eerste twintig minuten ging de wedstrijd aardig gelijk op en had Ruud Hof naar goed doorjagen op de keeper bijna de openingstreffer gescoord. De beste kans was voor linksbuiten Sjoerd Oosterhof die na een knappe actie zijn doelpoging in schoonheid zag sterven. Daarna liet ook Winkel zich niet onbetuig en moest doelman Chris Stolk en zijn verdedigers een aantal maal handeld optreden. Na een half uur werd een hoge bal door voorstopper Hidde Struick verkeerd beoordeeld en kon zijn directe tegenstander (die buitenspel leek te staan) alleen op weg naar het doel. De spits klopte Stolk beheerst met een geplaatste schuiver. Binnen twee minuten vredubbelde topscoorder Jorg Schimmel (25 treffers) de score na een snelle aanval. Dit keer keurde de scheidsrechter de treffer echter wel af vanwege vermeend buitenspel.
Na de pauze probeerde ZDH op dezelfde voet verder te gaan, maar was Winkel regelmatig gevaarlijk voor het doel van de Texelaars. Met wat geluk bleef een treffer uit, mede doordat de arbiter weer een treffer vanwege buitenspel afkeurde. In het laatste kwartier gingen de Zwaluwen nadrukkelijk op jacht na de gelijkmaker en werd er meer risico genomen. In de slotfase bereikte de zeer actieve Jelmer Bomas, Mike de Bruijn met een ingooi. De Bruijn koos er voor om de bal af te geven op diepe spits Ruud Hof, waar voor eigen succes gaan wellicht een betere optie was geweest. Remco Boogaard zag een kopbal uit een vrije trap van Bomas net voorlangs gaan. De beste kans voor de gasten was in de laatste minuut. Een vlotlopende aanval over de rechtervleugel kon door De Bruijn vanaf zestien meter op doel worden geschoten. Het schot kon niet worde geklemd door de keeper, waarna doorgeschoven laatste man Ruben Boogaard de bal panklaar legde voor Hof. De spits schoot echter met zijn chocoladebeen over het doel van Winkel. De thuisploeg won ondanks de krappe zege terecht en houdt uitzicht op de nacompetitie. ZDH bleef met lege handen achter, maar mag toch terugkijken op een goede wedstrijd. De verdediging verdiend een compliment, want de topscoorder van de Zesde Klasse Q, Schimmel, wist in twee duels niet te scoren tegen de Hoornder defensie.
Volgende week volgt de laatste wedstrijd. Dirkshorn, dat samen met Winkel en Watervogels strijdt om een plek in de nacompetitie, komt dan op bezoek in Den Hoorn.
 
26 april 2009: Winkel - ZDH  1-0  (1-0)
ZDH: Christiaan Stolk - Arjen Lap (66.Gijs de Graaf), Ruben Boogaard, Hidde Struick (geel) en Fedor van Elk - Mike de Bruijn, Remco Boogaard en Jelmer Bomas - Maurits Lap, Ruud Hof en Sjoerd Oosterhof (geel).
Scoreverloop: 1-0 Winkel
Scheidsrechter: C.F. Dekker

Terug

s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn - Witteweg 8 - 1797 RR Den Hoorn, Texel

TEL: 0222-319352 - EMAIL: medebruijn@hotmail.com