28 september 2008: ZDH - Oudesluis  2-3  (1-2)

"Goedspelend ZDH loopt remise mis"
ZDH heeft ook de vierde wedstrijd van de prille competitie verloren. Op eigen veld speelden de Zwaluwen een goede wedstrijd, maar kwam Oudesluis goedkoop aan de winnende treffer. Daardoor staan de Hoornders laatste en zijn de gasten de trotse koploper.
Doordat eerste keeper Chris Stolk en beoogde reserve goalie Ronald Biesboer beiden verhinderd waren stond coach Jan den IJzerman voor een probleem. Gelukkig was oud speler Bernard Ipenburg (41 jaar) bereid om de 'handschoen om te rapen', zodat er geen veldspeler opgeofferd hoefde te worden. Den IJzerman koos bij afwezigheid van Jelmer Bomas voor een nieuwe aanvallende driehoek. Sjoerd Oosterhof werd voor zijn harde trainen en positieve opstelling beloond met een basisplaats en vond naast hem Mike de Bruijn. Op 'nummer 10' stond dit keer technicus Pieter-Jan Eelman. Verder stonden Joost van Heerwaarden (verdedigende middenvelder als vervanger voor de geblesseerde Ruben Boogaard) en Remco Boogaard (rechtshalf) voor het eerst deze competitie in de basis. Op de bank zaten vier man, waarbij Maurits Lap de enige echt fitte speler was.
De thuisploeg speelde vanaf het begin een goede wedstrijd met knap positiespel. Via de vleugels zorgden Jonas Leenhouts en Remco Boogaard voor dreiging en Pieter-Jan Eelman was bij vlagen ongrijpbaar in de as van het veld. Ook verdedigend stak de ploeg goed in elkaar en werd van achteruit beheerst gevoetbald. Boogaard had als eerste een goede kans, maar zag zijn schot gekeerd worden. Ook daarna waren er nog mogelijkheden om te scoren. Het was echter koploper Oudesluis dat op voorsprong kwam. Een dieptepass van achteruit belandde over de verdediging (die op lijn stond), waardoor de spits alleen op Ipenburg afstormde. Ondanks goed weerwerk van de keeper, wist de spits in twee instanties te scoren: 0-1. Daarna combineerde ZDH een paar handig en ontstonden er kansen. Ook werd een paar maal het geluk beproeft met afstandsschoten. Oosterhof zag een paar gevaarlijk ogende schoten helaas geblokt worden. Na ruim een half uur kreeg Eelman de bal toegespeeld van Erik Wuis. Hij poortte zijn directe tegenstander en liet vervolgens aan nog drie spelers zijn hielen zien. Vervolgens verschalkte hij de keeper met een hoge bal die net onder de lat binnenviel: 1-1. Lang konden de Zwaluwen echter niet genieten van deze prachtige goal. Slordig balverlies werd door Patrick Noppert keihard afgestraft. Binnen een minuut na de gelijkmaker liet hij Ipenburg met een subliem schot in de lange hoek volstrekt kansloos:1-2. De gastheren lieten het er niet bijzitten en bleven de aanval zoeken. Gescoord werd er niet meer tot de rust.
Na de thee viel al snel de verdiende gelijkmaker. Oosterhof tikte de bal handig door op De Bruijn, die de de bal koel in de lange hoek schoof: 2-2. in het vervolg bleef ZDH het betere van het spel houden, maar weigerde de ploeg echte door te drukken. Ipenburg toonde zich tijdens een paar speldenprikken van Oudesluis een betrouwbare sluitpost. Een vlotlopende aanval over de rechterkant werd door Boogaard afgesloten met een hoge voorzet, die door De Bruijn maar net over de kruising werd gekopt. Een kwartier voor tijd sloeg het noodlot voor ZDH toe. Ipenburg had de bal opgeraapt en wachtte in de ogen van de spelers van Oudesluis lang met uitrappen. Een paar gingen zelfs hardoptellen. De scheidsrechter werd hierdoor op een idee gebracht en floot voor een indirecte vrije trap. ZDH had gehoopt op een waarschuwing, maar kon dat dus vergeten ondanks hevige protesten. De blauw-witte muur op doellijn kon de eerste doelpoging nog verijdelen, maar de rebound verdween in het dak van het doel: 2-3. Vlak na de aftrap liet de net ingevallen Maurits Lap een harde vloek uit zijn mond ontsnappen, waarna de leidsman hem zonder pardon de rode kaart toonde. De man in het zwart had voor de wedstrijd tegen beiden teams gezegd dat op vloeken en het uitroepen van ziektes deze sanctie stond. Toch was de straf wel erg zuur. Ondanks dat ZDH een man minder had, ging het team op jacht naar de verdiende gelijkmaker. De Bruijn zorgde bijna met een actie over de linkerkant hiervoor. Uit een lastige hoek ging de bal onder de keeper door, maar via het lichaam van de doelpman ging het leer net naast. De beste kans was nog voor laatste man Hidde Struick. Andermaal gaf Remco Boogaard een voorzet op maat vanaf de rechtervleugel. Struick schoot de bal vanaf de penaltystip net over het doel. Aan de andere kant kwam ZDH nog goed weg, toen de 'schieds'  weigerden tot tweemaal aan toe de bal op de stip te leggen. Wellicht een goedmakertje voor de twee vrij zaware straffen in de 75ste minuut.
In de score kwam geen verandering meer, waardoor ZDH nu laatste staat zonder punten. Oudesluis staat met 12 uit 4 bovenaan. Volgende week gaan de Zwaluwen op bezoek naar Kaagvogels uit Kolhorn.
28 september 2008: ZDH - Oudesluis  2-3  (1-2)
ZDH: Bernard Ipenburg - Arjen Lap, Hidde Struick, Hans Berbée (71.Jonathan Abraha) en Erik Wuis - Remco Boogaard, Joost van Heerwaarden en Jonas Leenhouts - Pieter-Jan Eelman - Mike de Bruijn en Sjoerd Oosterhof (61.Maurits Lap, 76. Rode kaart).
Scoreverloop: 0-1 Patrick Noppert, 1-1 Pieter-Jan Eelman (actie), 1-2 Patrick Noppert, 2-2 Mike de Bruijn (Sjoerd Oosterhof) en 2-3 Dirk Mantel.
Scheidsrechter: J.H. Schoonderbeek

Terug

s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn - Witteweg 8 - 1797 RR Den Hoorn, Texel

TEL: 0222-319352 - EMAIL: medebruijn@hotmail.com