9 november 2008: Wiron - ZDH  3-1  (1-1)

"ZDH doet slechte zaken in Den Oever"
Na twee zeges op rij hadden de Zwaluwen goede hoop op een goed resultaat tegen nummer drie Wiron. Ondanks een 0-1 voorsprong en een aantal aardige kansen, trok de ploeg uit Den Oever met 3-1 aan het langste eind.
Ten opzichte van vorige week ontbrak Robbin Knol vanwege een schouderblessure. Zijn plek in de selectie werd ingenomen door Arjen Lap. Door het ontbreken van Knol en de nog steeds geblesseerde Hidde Struick, was goalgetter Jelmer Bomas andermaal laatste man. In de openingsfase maakten de gasten het spel, maar was ZDH het gevaarlijkst. Na een minuut of tien kon Maurits Lap een corner in tweede instantie voor het doel krijgen. Daar zorgde Hans Berbée met een prachtige kopstoot voor zijn eerste treffer in dienst voor de Zwaluwen en tevens de 0-1 voorsprong. Niet veel later schoot Lap uit een moeilijke hoek op doel en zag de keeper de bal tegen de lat duwen. Na een minuut of twintig had spits Mike de Bruijn te veel tijd nodig om tot een schot te komen. In de daaruitvolgende counter wisten de Wieringers wel te scoren en stond het plotseling weer gelijk. Daarna hielden zij een overwicht maar gescoord werd er niet meer.
Doelpuntenmaker Berbée bleef achter in de kleedkamer. Zijn vervanger was Arjen Lap. De belangrijkste omzetting was echter dat Pieter-Jan Eelman als linkshalf ging spelen om te profiteren van de mindere rechterkant van de gastheren. De opzet slaagde aardig. Eelman maakte veel acties en maakte het zijn tegenstanders erg lastig, maar tot echt gevaar bij de goal leidde dit vaak niet. Eenmaal brak hij door tot op de achterlijn en schoot hij zelf op doel waar afleggen op een van de spitsen wellicht tot meer succes had geleid. Na goed doorzetten van Remco Boogaard kregen de beiden Lappen een mooie schietkans. De beste poging ging voorbij de keeper, maar de centrale verdediger bracht redding op de doellijn. Een voorzet van de mee opgestoomde Erik Wuis werd door Arjen Lap in kansrijke situatie half gemist. Aan de andere kant kreeg doelman Christiaan Stolk koude handen, want hij kreeg de eerste twintig minuten niks te doen. Het gevaarlijkste moment was nog toen de aanvoerder van de thuisploeg de bal uit een mooie aanval hoog overschoot.
Halverwege het tweede bedrijf weigerde de scheidsrechter voor een duidelijke buitenspelsituatie te fluiten. De bal kon eerst nog door Joost van Heerwaarden half worden weggewerkt. Het leer belandde in de voeten van een speler van Wiron, die alleen door Boogaard kon worden gestuit door een overtreding en een gele kaart. De vrije trap die daaruit volgde viel met wat geluk bij de tweede paal en werd nog via het been van Wuis binnengeschoten: 2-1. Daarna was de wedstrijd gelopen. De Hoornders hadden de krachten niet meer om terug te komen. Toen ook nog de 3-1 viel, werd alle hoop weggeblazen (door de straffe zuidwester). Al kopte Jelmer Bomas nog een keer rakelings snoeihard naast.
Door de nederlaag mist ZDH voorlopig de aansluiting met de subtoppers. Volgende week komt de vv Winkel naar Texel. Die ploeg heeft in acht wedstrijden al 28 goals gemaakt, maar ook al 24 tegen gekregen. Kortom, spektakel verzekerd!
9 november 2008: Wiron - ZDH  3-1  (1-1)
ZDH: Christiaan Stolk - Hans Berbée (46.Arjen Lap), Jelmer Bomas, Fedor van Elk en Erik Wuis (gele kaart) - Remco Boogaard (gele kaart)(81.Ben Smit), Joost van Heerwaarden en Jonas Leenhouts - Pieter-Jan Eelman - Mike de Bruijn en Maurits Lap.
2de helft: Arjen Lap spits, PJ Eelman linkshalf, Maurits Lap op 10, Joost van Heerwaarden rechtsback en Jonas Leenhouts met de punt naar achteren op het middenveld.
Scoreverloop: 0-1 Hans Berbée (Maurits Lap), 1-1, 2-1, 3-1.
Scheidsrechter: C.J.J. van 't Klooster

Terug

s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn - Witteweg 8 - 1797 RR Den Hoorn, Texel

TEL: 0222-319352 - EMAIL: medebruijn@hotmail.com