16 november 2008: ZDH - Winkel  3-3  (2-2)

"ZDH en Winkel spelen gelijk"
In de laatste 10 jaar hadden de Zwaluwen in de zeven onderlinge wedstrijden tegen Winkel louter nederlagen geslikt. Dit keer leek een zege tot de mogelijkheden te behoren, maar bleef het uiteindelijk bij een terechte 3-3.
De thuisploeg kampt met veel blessures dit seizoen. Bij de vier geblesseerden, Hidde Struick, Ruben Boogaard, Robbin Knol en Sjoerd Oosterhof, voegde zich Fedor van Elk met een gekneusde rib. Boogaard heeft echter de training hervat en met een paar weken moet de ziekenboeg behoorlijk zijn leeggestroomd. Coach Jan den IJzerman koos er andermaal voor om Jelmer Bomas, de topscoorder van vorig seizoen, als laatste man op te stellen. Door de afwezigheid van Van Elk, was alleskunner Arjen Lap ditmaal rechtsback, terwijl hij vorige week nog inviel als spits. Pieter-Jan Eelman was net als vorige linkshalf, waardoor Remco Boogaard het op de nummer tien positie mocht proberen.
Winkel, een ploeg die veel goals maakt (28), maar ook veel doelpunten om de oren krijgt (24), was de bovenliggende partij. Niet zo zeer vanwege het goede spel. ZDH speelde met name te afwachtend en gaf te veel ruimte weg. Hierdoor kon al binnen tien minuten van dichtbij eenvoudig worden gescoord: 0-1. Niet veel later raakte een verdediger de bal ongelukkig. Mike de Bruijn stuurde met het hoofd Maurits Lap diep. Alleen voor de keeper rondde hij beheerst af: 1-1. Kort daarna gaf de doelpuntenmaker een voorzet op Jonas Leenhouts. De mee naar voren geslopen rechtshalf zag de keeper knap redden op zijn kopbal. Daarna liet ZDH helaas het initiatief aan de gasten, die daardoor weer optimaal konden profiteren van de geboden ruimte: 1-2. Winkel leek de wedstrijd nog voor rust naar zich toe te trekken. Gelukkig stond Christiaan Stolk met een paar goede reddingen geen treffers meer toe. Nog voor het rustsignaal legden de Zwaluwen een prachtige aanval op de mat. Maurits Lap speelde in op De Bruijn, die de bal in een keer doorspeelde op Leenhouts. Zijn afgemeten strakke voorzet werd door De Bruijn hard bij de eerste paal binnengewerkt. De gelijkmaker betekende een enorme opsteker.
De stemming was in de rust niet uitgelaten vanwege het vertoonde spel. Omdat de uitslag voldoende perspectief bood, ging ZDH in het tweede bedrijf aanvallender spelen. Arjen Lap werd naar de kant gehaald en Jan-Willem Bakker maakte zijn entree als linksback. Daardoor ging Erik Wuis, die wekelijks beter gaat spelen en aan zijn tweede jeugd lijkt begonnen, als laatste man spelen. Jelmer Bomas kon zodoende doorschuiven naar de positie achter de spitsen. Het leek vrijwel meteen effect te hebben. De blauw-witte zebra's ontwikkelden meer druk naar voren en een treffer hing de lucht. De Bruijn pikte de bal op middenlijn op en gaf de bal op de achterlijn terug aan Bomas. Die nam de tijd om zijn tegenstander gek te maken met wat kapbewegingen en lichaamsschijnbewegingen en besloot uiteindelijk met een hard schot: 3-2. ZDH had de kans om door te drukken. Met name Remco Boogaard kwam een paar keer goed door over de rechterkant. Toch maakten de Hoornders weer de fout om achter uit te lopen en dat is niet het sterkte punt het team. Na balverlies op het middenveld kon Winkel gelijkmaken met zo'n twintig minuten te gaan. Om nog iets te forceren werd Ruud Hof ingebacht voor Joost van Heerwaarden, die samen met Hans Berbée de topschutter van Winkel (14 goals in 8 wedstrijden) deze wedstrijd van het scoren afhield. Hof kreeg op randje buitenspel de bal aangespeeld van Bomas. Hij lifte de bal over de keeper én over het doel. Aan de andere kant kwam ZDH verdedigend nog goed weg, toen een speler binnen de 'zestien' tegen de grond werd gewerkt. Vlak voor het einde krulde Bomas de bal uit een vrije trap prachtig op de kruising, waardoor er geen winnaar was deze middag.
ZDH blijft door dit resultaat negende, maar heeft ten op zichte van de meeste andere ploegen 1 tot 2 wedstrijden minder gespeeld. In de laatste vijf wedstrijden heeft de ploeg veertien keer gescoord. Alleen Callantsoog (18), Wiron (16) en Winkel (15) scoorden meer in hun laatste vijf duels. Nummer 1 Succes (10) en nummer 2 Oudesluis (9) scooorden aanmerkelijk minder. Zolang de ploeg blijft scoren, strijd levert en beetje bij beetje beter gaat voetballen, komen er ongetwijfeld nog meer punten bij dit seizoen. Volgende week volgt de inhaalwedstrijd in Kolhorn tegen Kaagvogels. De laatste uitzege op deze ploeg dateert van 30 oktober 2005. Toen werd het 2-5 voor de Zwaluwen.
16 november 2008: ZDH - Winkel  3-3  (2-2)
ZDH: Christiaan Stolk - Arjen Lap (46.Jan-Willem Bakker), Jelmer Bomas, Hans Berbée en Erik Wuis - Jonas Leenhouts, Joost van Heerwaarden (76.Ruud Hof) en Pieter-Jan Eelman - Remco Boogaard - Mike de Bruijn en Maurits Lap. Bank: Bernard Ipenburg.
Scoreverloop: 0-1 Jim Berndt, 1-1 Maurits Lap (Mike de Bruijn), 1-2 Robert van Arkel, 2-2 Mike de Bruijn (Jonas Leenhouts), 3-2 Jelmer Bomas (Mike de Bruijn) en 3-3 Rob Schouten.
Scheidsrechter: R. Gräper

Terug

s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn - Witteweg 8 - 1797 RR Den Hoorn, Texel

TEL: 0222-319352 - EMAIL: medebruijn@hotmail.com