18 oktober 2009: Dirkshorn - ZDH  6-0  (4-0)

 
"Ruime nederlaag Zwaluwen tegen beter Dirkshorn"

Titelkandidaat effectief

 
ZDH heeft een ruime nederlaag geleden tegen titelkandidaat Dirkshorn. Een half uur lang mochten de Zwaluwen hopen op een goed resultaat. Maar na een 4-0 tussenstand volgde uiteindelijk een logisch 6-0 verlies.
ZDH reisde naar Dirkshorn af met in de wetenschap dat de laatste negen onderlinge ontmoetingen allen verloren waren gegaan. Ondanks dat de Zwaluwen voor aanvang één punt meer hadden bemachtigd dan de gastheren, was al vrij snel duidelijk dat het weer een zware middag zou worden. Dirkshorn liet de bal vlot van voet tot voet gaan en ZDH probeerde het spel te ontregelen. Af en toe konden de Hoornders zelf ook aanvallen. Na 23 minuten plaatste rechtsback Arjen Lap de bal voor de goal en kon Jelmer Bomas de bal met het hoofd beroeren. De bal bleef hangen waarna de lange Sjoerd Oosterhof de bal over de keeper op de lat kopte. Vijf minuten later wist Dirkshorn wel te scoren. Een goede aanval werd afgesloten met een dito voorzet waar een geheel vrijstaande speler de bal knap binnenkopte: 1-0.
Niet veel later kreeg Maurits Lap de mogelijkheid om het evenwicht te herstellen. Hij nam de bal fraai mee met de hak en kon vanaf de middenlijn alleen op de keeper af. Zijn inzet kon echter door de doelman worden gekeerd. Dirkshorn liet vervolgens in 37ste minuut zien wat een kans afmaken is. De ZDH-defensie kon een bal vanaf de flank niet goed wegwerken, waarna Jack van der Werff de bal hard in de kruising schoot: 2-0. Toch leek ZDH weer terug in de wedstrijd te komen. Een knappe actie van Oosterhof over de linkervleugel besloot hij met een goede voorzet. Hans Berbée kreeg zijn voet niet goed achter de bal, waarna Jelmer Bomas de rebound leek binnen de voleren. Hij schoot echter net naast. In de laatste vijf minuten voor rust besliste Dirkshorn de wedstrijd door nog tweemaal te scoren na vlotlopende aanvallen.
In de rust concludeerden de Hoornders dat er eigenlijk niet beroerd werd gevoetbald, maar dat Dirkshorn gewoon een goede ploeg is. Toch zou ZDH er alles aan proberen te doen om de score niet te ver te laten oplopen en waar mogelijk zelf de aanval te zoeken. Topscoorder Bomas gaf meteen het goede voorbeeld door de bal vanaf aftrap vanaf de middenstip op doel te schieten. De keeper stond iets te ver voor zijn goal en kon de bal ternauwernood tot corner verwerken. Niet veel later slalomde de medewerker van 't Bikkelement door de defensie. Hij voerde zijn actie té ver door waarna de doelman de bal van zijn voet kon plukken. Na ruim een uur spelen, Oosterhof was inmiddels vervangen door de 16-jarige Gijs de Graaf, liet Drikshorn haar publiek opnieuw juichen. Met een boogbal werd Chris Stolk geklopt.
In de laatste twintig minuten verving Peter Zijm Arjen Lap. Zijm liet met een prima invalbeurt zien weer helemaal hersteld te zijn van zijn enkelblessure die hij drie weken terug had opgelopen. Tien minuten voor tijd zag Stolk de bal weer over hem heen worden geplaatst en was de 6-0 een feit. Ook een ere treffer was ZDH niet gegund. De mee opgerukte Jonas Leenhouts schoot de bal vlak voor tijd buiten het bereik van de keeper op de binnenkant van de paal. Door de nederlaag zakken de Zwaluwen naar de vierde plaats. Volgende week komt de ploeg niet in actie. Een week later komt Oudesluis op bezoek.
 
18 oktober 2009: Dirkshorn - ZDH  6-0  (4-0)
ZDH: Christiaan Stolk - Arjen Lap (71.Peter Zijm), Remco Boogaard, Jonas Leenhouts en Stefan Hooijschuur - Mike de Bruijn, Hans Berbée, Jelmer Bomas en Pieter-Jan Eelman (gele kaart) - Maurits Lap en Sjoerd Oosterhof (66.Gijs de Graaf).
Scoreverloop: 1-0 Mark van Denzen, 2-0 Jack van der Werff, 3-0 Wouter Rentenaar, 4-0 Joop de Boer, 5-0 Bjorn Ruys, 6-0 Martin Bloothoofd.
Scheidsrechter: C.F. Dekker
 

Terug

s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn - Witteweg 8 - 1797 RR Den Hoorn, Texel

TEL: 0222-319352 - EMAIL: medebruijn@hotmail.com