8 november 2009: Vesdo - ZDH  1-1  (0-0)

 
"Zwaluwen pakken punt in slotminuut"
 
ZDH speelde een rommelige eerste helft, maar herpakte zich in het tweede bedrijf. Treffers bleven uit en de brilstand leek het logische gevolg. Vijf minuten voor tijd scoorde Vesdo onverwacht de openingstreffer. Dankzij een prachtige voorzet van Robbin Knol en knap afwerken door Hidde Struick hielden de Hoornders toch nog een punt over aan het duel.
De reis naar Schagerburg is er meestal één zonder veel problemen. De voorstad van Schagen ligt immers om de hoek op slechts twintig minuten rijden vanuit Den Helder (1x linksaf, 2x rechtsaf). Op zondag 8 november zou de selectie van ZDH met de boot van 12.00 uur vertrekken. Doordat een ambulance met spoed over moest naar Den Helder, vertrok de veerboot al om kwart voor twaalf. Gevolg was dat één van de twee gehuurde Rentenaar busjes de oversteek maakte met slechts vijf personen aan boord waaronder drie voetballers. Alle andere selectiespelers en coryfeeën stonden nog aan de wal op 't Horntje. Na de nodige telefoontjes werd tegenstander Vesdo geïnformeerd en was het wachten op een hereniging van de Zwaluwen even voor half twee in de Helderse haven. Toen bleek dat er nog een ambulance op Texel stond te wachten voor de overtocht, leek ZDH toch nog eerder op weg te kunnen. Immers de Dokter Wagemaker zou weer met verhoogde snelheid varen richting het zuiden. Al snel kwam de mededeling dat ZDH-talent Gijs de Graaf vlakbij de boot met zijn scooter ten val was gekomen. En dat het juist deze speler was die met de ziekenauto met een gebroken sleutelbeen naar het ziekenhuis van Alkmaar werd gebracht. Een streep door de rekening van coach Jan den IJzerman. Belangrijker is echter dat De Graaf er relatief goed vanaf is gekomen.
Uiteindelijk arriveerde het Hoornder gezelschap om kwart voor twee in Schagerbrug en kon er een half uur later worden afgetrapt. Dit gebeurde zonder Jan-Willem Bakker, die nog te veel hinder ondervond van een hamstringblessure. Hij nam nog wel plaats op de bank. In de basis debuteerde wel Marcel Boone als linksback, die recent tussentijds overstapte van sv De Koog. In de openingsfase grossierde ZDH in foutieve passes en dekkingsfouten. Daardoor waren de gastheren dreigend. Eenmaal belandde een ogenschijnlijk onschuldig afstandsschot van aanvoerder Anne Schouten op de lat. Ook spits Ben Bronder kreeg een paar aardige mogelijkheden, maar had zijn vizier duidelijk niet op scherp. Chris Stolk wist een schot zelfs te klemmen. Aan de andere kant kwam ZDH beter in het spel. Spits Jelmer Bomas zag een schot knap over worden getikt door keeper Marc van Wijnsberghe. Even later stopte de doelman ook een vrije trap fraai van dezelfde ZDH-er. De beste kans was nog voor Jonas Leenhouts. Na een lange rush over de linkerkant, op aangeven van Maurits Lap, sneed hij het strafschopgebied binnen. Tijdens zijn doelpoging werd hij zwaar gehinderd, waardoor zijn boogballetje in het zijnet verdween.
Na de pauze bleef Peter Zijm achter in de kleedkamer. Zijn vervanger was Hidde Struick, die na bijna twee maanden terugkeerde in het team. ZDH kwam beter voor de dag en nam het heft in handen. Defensief waren de zaken veel beter op orde, maar de ploeg had moeite om uitgespeelde kansen te creëren. Veelbelovende acties van Bomas en de balvaste Sjoerd Oosterhof stierven vaak in schoonheid. Simpelweg vanwege het feit omdat de keeper niet op de proef werd gesteld. Wel was er druk van de Zwaluwen en leefde het gevoel dat zij de score zouden openen. Vijf minuten voor tijd was het echter Vesdo dat kon juichen. Een afgeslagen corner van Vesdo werd door John Kooijman met een volley opnieuw ingebracht. De bal leek een prooi voor Stolk, maar als een duvel uit een doosje dook daar invaller Hans van de Lee op. Hij toucheerde de bal licht en tikte hem langs de verbouwereerde keeper: 1-0.
Direct vanaf de aftrap zochten de Zwaluwen de aanval met man en macht. Hoewel er nog maar weinig tijd was, bleef het geloof dat een nederlaag nog was af te wenden. In de slotminuut kreeg ZDH nog een hoekschop. Deze werd uitverdedigd, maar kon worden opgepikt door voorstopper Robbin Knol. Hij legde de bal keurig achter de verdediging, waar Struick zijn sterke invalbeurt kon bekronen met een knappe volley: 1-1.
De puntendeling was een juiste afspiegeling van het vertoonde spel. In de eerste helft waren de betere kansen voor Vesdo, maar in het tweede bedrijf was de ZDH sterker dan de tegenstander. Met beter voetbal bleven de goals echter uit en mocht de ploeg zich na het laatste fluitsignaal nog gelukkig prijzen dat de late 1-0 achterstand nog was weggepoetst. De Hoornders handhaven zich op de vierde plaats en hebben nu 16 punten uit 9 wedstrijden. Zij evenaren hiermee de beste prestatie in de afgelopen 10 jaar uit het seizoen 2005/06. Toen eindigde de ploeg echter na 24 wedstrijden op 24 punten. Het is te hopen dat de Zwaluwen dit seizoen de goede lijn wel kunnen doortrekken.
Volgende week reist ZDH af naar Stompetoren. Tegenstander is hekkensluiter SSV, die overigens wel dit seizoen al koploper Dirkshorn op 0-0 wisten te houden.
 
8 november 2009: Vesdo - ZDH  1-1  (0-0)
ZDH: Christiaan Stolk - Peter Zijm (46.Hidde Struick), Remco Boogaard, Robbin Knol en Marcel Boone - Hans Berbée, Mike de Bruijn, Maurits Lap en Jonas Leenhouts - Jelmer Bomas en Sjoerd Oosterhof.
Scoreverloop: 1-0 Hans van de Lee (John Kooijman) en 1-1 Hidde Struick (Robbin Knol)
Scheidsrechter: C.A. van der Velden
 

Terug

s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn - Witteweg 8 - 1797 RR Den Hoorn, Texel

TEL: 0222-319352 - EMAIL: medebruijn@hotmail.com