15 november 2009: SSV - ZDH  4-6  (2-3)

 
"ZDH verslaat SSV in doelpuntenfestijn"
 
De Zwaluwen leken tot twee keer aan toe de wedstrijd voortijdig te hebben beslist tegen hekkensluiter SSV. Bij zowel een 1-3 als een 2-5 voorspong wisten de mannen uit Stompetoren terug te komen tot op één doelpunt. De 4-6 in de slotfase betekende wél de definitieve nekslag. Door de afgelasting van de wedstrijd Kaagvogels - Flevo, stijgt ZDH naar de derde plaats.
De Zwaluwen Den Hoorn gingen met dertien spelers op pad naar de rode lantaarndrager in de Zesde Klasse A. Met slechts twee punten bungelt SSV troosteloos onderaan. Eén van die punten werd echter gehaald in het begin van de competitie tegen Dirkshorn, de gedoodverfde kampioen. ZDH is sowieso niet in de positie om tegenstanders te mogen onderschatten, maar dit was nog een extra reden om alert te zijn.
Ondanks de waarschuwingen vooraf zorgde niet adequaat verdedigen binnen tien minuten voor een 1-0 achterstand. Een voorzet kon van dichtbij worden binnengetikt. Langzaam maar zeker werden de Zwaluwen wakker en konden zij SSV terugdringen. Dit resulteerde na een minuut of twintig in de gelijkmaker. Jan-Willem Bakker bezorgde de bal bij spits Mike de Bruijn. Die kreeg ruimte van de verdediging, trok de 'zestien' binnen en schoot de bal met zijn linker onder de keeper door binnen. Binnen een minuut stuurde Maurits Lap De Bruijn de diepte in, maar dit keer wist de doelman zijn schot wel te keren. Niet veel later stelde De Bruijn met een voorzet op maat Jonas Leenhouts in staat om de Hoornders op voorsprong te zetten. Met een duik kopte de dynamische middenvelder de bal fraai in de lange hoek: 1-2. Binnen het half uur viel ook nog de derde Hoornder treffer. Robbin Knol gaf een lange bal, die via het hoofd van De Bruijn voor de voeten belandde van Marcel Boone. De oud speler van De Koog hield het hoofd koel en tikte de bal beheerst langs de keeper: 1-3. ZDH vergat door te drukken, al waren er nog wel kansen om de score op te voeren. Lap verscheen nog oog-in-oog met de keeper na een steekpass van Hidde Struick, maar die wist hem van een doelpunt af te houden. Ook een paar kansrijke situaties werden een paar discutabel afgevlagd door de grensrechter van SSV. Nog voor rust werd het zomaar 2-3. Een schot van afstand werd van richting veranderd, waardoor Chris Stolk kansloos was. Bijna was het zelfs nog 3-3. Bij een vrije trap werd de bal meegegeven aan een speler die naast de muur stond. Zijn voorzet werd binnengegleden, maar de scheidsrechter nam het vlagsignaal voor buitenspel van ZDH-er Wilco Bakker over.
In de rust stelde linksback Robbin Knol het teambelang boven zijn eigen belang. Hij vond zichzelf niet goedspelen en liet zich vervangen door kuitenbijtertje Stefan Hooijschuur. De Cocksdorper liet met fel en goed spel zien, dat hij de volgende keer graag weer vanaf de eerste minuut van de partij is. Binnen een kwartier na rust bouwde ZDH de voorsprong uit naar 2-5. Eerst lanceerde doelman aanvoerder De Bruijn met een verre uittrap. Die wurmde zich voor zijn tegenstander, maar kreeg op het moment van schieten een zetje in de rug. De op grote afstand staande leidsman floot voor een penalty en gaf de boosdoener een gele kaart. De pingel werd simpel binnengeschoven door Jelmer Bomas, die voor de verandering op nummer 'tien' speelde. uit een voorzet van Lap, kwam de bal via een verdediger voor de voeten van Leenhouts. Die bedacht zich geen moment en kogelde de bal vanaf de rand van het strafschopgebied het doel in: 2-5. Even later leek Leenhouts zelfs zijn derde treffer van de middag te gaan scoren. Uit een mooie aanval via Bomas en De Bruijn, schoot hij dit keer echter hard op de paal. Drie goals was voor de middenvelder misschien ook iets te veel van het goede geweest. In de 28 competitieduels daarvoor had hij net namelijk niet laten bollen.
De wedstrijd leek gelopen. Zeker toen een speler van SSV bij een luchtduel een elleboog in de maag plantte van Lap. Hij werd bestraft met een rode kaart. Het thuispubliek was al niet zo enthousiast met de man in het zwart. Deze actie zorgde er voor dat vanaf dat moment elke beslissing met luid gejoel werd begroet. ZDH hield zich slim rustig en probeerde te profiteren van de situatie. Dit moest wel gebeuren zonder Jan-Willem Bakker. Die kreeg in zijn 150ste competitiewedstrijd voor ZDH toch weer last van zijn hamstring en moest zich laten vervangen door Peter Zijm. Bakker ging met een gerust hart douchen en keerde na tien minuten schoon terug aan de lijn. Hij kon zijn oren niet geloven toen hij hoorde dat het inmiddels 4-5 was geworden. In plaats dat SSV het hoofd boog, ging de ploeg vol op de aanval spelen en troefde het ZDH vaak af in de duels. Dit had geresulteerd in twee doelpunten. Hoewel het weer een echte wedstrijd was geworden en SSV er alles aan deed, kwam de hekkensluiter niet echt meer in de buurt van de gelijkmaker. ZDH kreeg echter wel de ruimte om de wedstrijd te beslissen, maar was te slordig en te gehaast. Vlak voor het einde viel dan toch de bevrijdende treffer. Na een combinatie tussen Lap en De Bruijn, kon de laatste na goed doorzetten de keeper verschalken: 4-6. Het waren overigens pas de eerste twee treffers van het seizoen voor de spits.
ZDH heeft dit seizoen in acht uitwedstrijden zestien punten verzameld. Daarmee hebben zij nu al een record aantal punten gehaald buitenshuis in de laatste elf seizoenen. Ook heeft de ploeg al meer punten verzameld dan in het hele vorige seizoen (19 om 17). Door de afgelasting bij Kaagvogels, zijn de Zwaluwen deze ploeg gepasseerd op de ranglijst en staan zij nu op een knappe derde plaats. Volgende week wordt er door de Hoornders niet gevoetbald. De eerstvolgende wedstrijd is op 29 november als Wieringerwaard naar het eiland komt.
 
15 november 2009: SSV - ZDH  4-6  (2-3)
ZDH: Christiaan Stolk - Hans Berbée, Remco Boogaard, Jan-Willem Bakker (61.Peter Zijm) en Robbin Knol (46.Stefan Hooijschuur) - Marcel Boone, Hidde Struick, Jelmer Bomas (gele kaart) en Jonas Leenhouts - Mike de Bruijn en Maurits Lap.
Scoreverloop: 1-0 Koos Schouten, 1-1 Mike de Bruijn (Jan-Willem Bakker), 1-2 Jonas Leenhouts (Mike de Bruijn), 1-3 Marcel Boone (Mike de Bruijn), 2-3 Koos Schouten, 2-4 Jelmer Bomas (Penalty na overtreding op Mike de Bruijn), 2-5 Jonas Leenhouts (afvallende bal), 3-5 Koos Schouten, 4-5 Koos Schouten, 4-6 Mike de Bruijn (Maurits Lap).
Bijzonderheid: Bij 2-5 krijgt een speler van SSV de rode kaart na een overtreding op Maurits Lap.
Scheidsrechter: P.N. Zandbergen
 

Terug

s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn - Witteweg 8 - 1797 RR Den Hoorn, Texel

TEL: 0222-319352 - EMAIL: medebruijn@hotmail.com