29 november 2009: ZDH - Wieringerwaard  2-3  (0-3)

 
"Ongelukkig verlies ZDH tegen Wieringers"
 
Ondanks de overvloedige regenval van de laatste weken was het voetbalveld van ZDH goed bespeelbaar. De thuisploeg startte furieus met onder andere een bal op de lat, maar stond met rust zomaar met 0-3 achter. Na een goede tweede helft bleef de inhaalrace steken bij 2-3.
Door de afwezigheid van Chris Stolk stond Ronald Biesboer in het ZDH-doel. De geblesseerde Stefan Hooijschuur werd in de selectie vervangen door Arjen Lap. Binnen dertig seconden schoot Jonas Leenhouts uit een voorzet van Jelmer Bomas van dichtbij snoeihard op de lat. Ook daarna waren de Zwaluwen een aantal keer dichtbij de openingstreffer. Voorzetten van de rechterflank van Mike de Bruijn oogden gevaarlijk, maar leverden geen treffers op. Topscoorder Bomas draaide een paar keer handig weg van zijn tegenstander en zag zijn inzetten ternauwernood worden geblokt.
Na een kwartier ebde het offensief langzaam weg en kon Wieringerwaard ook aan aanvallen gaan denken. De eerste de beste mogelijkheid leverde direct een penalty op omdat Robbin Knol de spits met slding tegen het gras werkte. Biesboer wist de inzet niet te keren, hoewel hij de bal nog wel met zijn uitgestrekte hand beroerde. Daarna raakten de gastheren het initiatief wat kwijt en waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Niet veel later na de openingstreffer verloor laatste man Remco Boogaard de bal toen hij op avontuur ging. Dit werd medogenloos afgestraft, omdat de bal van afstand prachtig in de kruising werd gekruld. Biesboer showde nog een mooie zweefduik, maar dat leverde hem alleen vieze kleren op. De Hoornders speelden niet slecht en gingen op zoek naar treffers. Ze bleken echter minder effectief dan de gasten, die nog voor rust een derde goal wisten te maken. De soms was warrig leidende scheidsrechter besloot de Wieringers plotseling een vrije trap te geven. De bal werd langs de muur geschoten en door het hoofd van De Bruijn dermate van richting veranderd waardoor Biesboer kansloos: 0-3.
In de tweede helft kwam Marcel Boone voor Robbin Knol en gingen de Zwaluwen proberen om terug te komen in de wedstrijd. Dit deden zij met veel inzet en aardige aanvallen. Wieringerwaard kwam nog maar mondjesmaat over de middenlijn en had alle moeite om de bal in de ploeg te houden. Als de ploeg al gevaarlijk dreigde te worden, waren daar nog Jan-Willem Bakker en Peter Zijm die ijzersterk in de duels waren. Het was daarom wachten op een goal van de thuisploeg. Coach Jan den IJzerman probeerde met het inbrengen van verse krachten Sjoerd Oosterhof en Arjen Lap voor Maurits Lap en Hans Berbée nog meer druk te zetten. Pas zo'n twintig minuten voor tijd viel de zo gewenste treffer. Aanvoerder De Bruijn draaide een voorzet met zijn linker richting de tweede paal. Daar dook Hidde Struick op die op stijlvolle wijze de bal over de uitkomende keeper lifte: 1-3. Met nog meer geloof ging ZDH op jacht naar de aansluitingstreffer. Leenhouts zag zijn inzet na een mooie aanval nog net naast worden getikt. Ook Struick scoorde nog bijna. De aanvallen op het doel van de Wieringers leverden ZDH veel corners op. Die zorgden wel voor gevaar, maar niet voor doelpunten. De spelers van Wieringerwaard probeerde het spel op allerlei manieren te vertragen. Om de haverklap moest de verzorger het veld in komen voor een blessurebehandeling en ook met spelhervattingen werd ruimschoots de tijd genomen. In de slotfase bestrafte de leidsman een speler daarvoor nog met een gele kaart. De coach van de Wieringers had weinig vertrouwen op een goede afloop en had moeite om zich verbaal in te houden richting de 'man in het zwart'. Hij werd door hem achter het hek gestuurd. In de blessuretijd werd er hands gemaakt in het strafschopgebied van Wieringerwaard en zorgde Bomas voor de 2-3. Hoewel er nog maar weinig tijd was, was Bomas met een kopbal na een mooie voorzet vanaf de linkerflank nog dichtbij de verdiende gelijkmaker. De keeper van Wieringerwaard, de beste man van de gasten, redde echter fraai.
Door het verlies van ZDH blijft de ploeg vierde, maar is het de aansluiting met de top drie aan het kwijtraken. De Zwaluwen moeten nu uitkijken voor AGSV en Wieringerwaard die vlak onder ZDH staan op de ranglijst. Volgende week begint de terugronde van de competitie en komt Dynamo naar Texel. In de eerste wedstrijd van het seizoen klopte ZDH deze ploeg met 1-0.
 
29 november 2009: ZDH - Wieringerwaard  2-3  (0-3)
ZDH: Ronald Biesboer - Peter Zijm, Remco Boogaard, Jan-Willem Bakker en Robbin Knol (46.Marcel Boone) - Mike de Bruijn, Hans Berbée (71.Arjen Lap), Hidde Struick en Jonas Leenhouts - Jelmer Bomas en Maurits Lap (61.Sjoerd Oosterhof).
Scoreverloop: 0-1 Mathijs Klos (penalty na overtreding Robbin Knol), 0-2 Niels Bosma, 0-3 Daan Jimmink, 1-3 Hidde Struick (Mike de Bruijn) en 2-3 Jelmer Bomas (penalty na hands).
Scheidsrechter: J. Rempt
 

Terug

s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn - Witteweg 8 - 1797 RR Den Hoorn, Texel

TEL: 0222-319352 - EMAIL: medebruijn@hotmail.com