Nieuwjaarswedstrijd: 1 januari 2010: ZDH 1 - Oud ZDH  2-1  (1-1)

 
"ZDH 1 verslaat Oud ZDH in slotseconde"
 
Het doorgaan van de traditionele nieuwjaarswedstrijd tussen ZDH 1 en Oud ZDH stond door Koning Winter op losse schroeven. Gelukkig is de vorst op Texel vaak wat milder dan in het diepe binnenland, waardoor consul Ruud Bakker het ZDH-veld na wat bedenktijd toch goedkeurde. Ondanks dat het team van oud spelers lange tijd aanspraak mocht maken op de overwinning of in ieder geval op een gelijkspel, trapte Jan-Willem Bakker in de slotseconde van dichtbij tegen de touwen: 2-1 voor de selectie.
Het voetbalveld was grotendeels bedekt onder een laag (poeder)sneeuw en op sommige plekken had de dooi gezorgd voor wat ijs. Dankzij de sneeuw was de vorst nog nauwelijks doorgdrongen in de grasmat, waardoor het veld vrij aardig bespeelbaar was. Wel was het raadzaam om vleselijk contact met het voetbalveld te mijden, omdat de kans op schrammen bij bijvoorbeeld slidings wel erg groot was.
De selectie bestond uit dertien spelers en moest het doen zonder Jelmer Bomas, Remco Boogaard, Hidde Struick, Jonas Leenhouts en Maurits Lap. Spelers die normaal gesproken worden beloond met een basisplaats. De oudgedienden hadden de beschikking over een behoorlijk team met aardig wat grote en recente namen uit de ZDH-historie. Routiniers als Bernard Ipenburg, Joop Rommets, Ronald Biesboer, Kees Landvreugd en Jacco Kager trokken de voetbalschoenen aan, terwijl Frans Stolk de handschoenen van stof had ontdaan. Daarnaast waren er veel jongere spelers die nog niet zo lang terug het shirt droegen van de Zwaluwen. Ruud Hof, Niels Dekker en Ivar van Elk maakten samen 84 treffers voor de Hoornders. Ook verdedigers Joost van Heerwaarden, Ruben Boogaard en Fedor van Elk waren van de partij. Zij vormden nog geen jaar terug op 29 maart 2009 nog de achterste linie van ZDH in de wedstrijd tegen Flevo. Al met al genoeg redenen voor de selectie om de wedstrijd toch met wat angst tegemoet te zien.
In de openingsfase was de selectie de bovenliggende ploeg en konden zij het spel maken. Met name Pieter-Jan Eelman probeerde het met afstandschoten, maar Frans Stolk liet zich niet verrassen. Wel bleek dat de 'oudjes' deze wedstrijd niet zomaar wilden weggeven. Met soms harde duels en zelfs slidings werd de toon gezet. Jan den IJzerman, coach van ZDH 1, had zijn spelers juist het veld ingestuurd met de boodschap om geen slidings te doen, vanwege de veiligheid van alle spelers. Misschien dat daardoor de wedstrijd geleidelijk meer in evenwicht kwam. Uiteindelijk kwam Oud ZDH op voorsprong. Niels Dekker profiteerde van een misverstand in de ZDH-defensie en wist Chris Stolk te kloppen: 0-1. ZDH 1 ging vervolgens nog fanatieker op jacht naar een treffer, want verliezen was geen optie. Nog voor rust draaide Eelman uit een vrije trap de bal in het vijfmetergebied. In een onoverzichtelijke situatie was Sjoerd Oosterhof de meest alerte en kon de bal op een één of andere manier achter de oudste Stolk krijgen: 1-1.
Na de welverdiende thee bleven de beiden ploegen aan elkaar gewaagd. Tot twee keer aan toe leek Oud ZDH op voorsprong te komen. Hof verscheen alleen voor de keeper, maar schoot de bal op de paal. Hij werd daarvoor overigens net voldoende gehinderd door Robbin Knol. Vlak voor het einde snelde Dekker het strafschopgebied in en hij schot de bal hard langs de kruising in het vangnet. Tussendoor was Mike de Bruijn aan de andere kant tweemaal dichtbij een treffer. Eenmaal kreeg Stolk senior een afstandschot van Jan-Willem Bakker niet onder controle. De rebound van De Bruijn uit een moeilijke hoek werd met een reflex door Stolk tot corner verwerkt. Even later schoot de spits het leer op de lat. Net toen iedereen vrede leek te hebben met een gelijkspel belandde de bal via Hans Berbée, Arjen Lap en een paar benen plotseling voor de voeten van de stoere schapenboer Jan-Willem Bakker. Met het buitenkansje wist hij wel raad. Van dichtbij schoot hij hard raak: 2-1. Met een oerkreet alsof de wereldbeker zojuist was gewonnen liet hij zich feliciteren en liet daarbij de oude sterren in grote teleurstelling achter. Zij moeten een jaar wachten op een mogelijke revanche.
De volgende wedstrijd van ZDH staat gepland op zondag 17 januari. De tegenstander is AGSV waarvan in de eerste seizoenshelft met 3-1 werd gewonnen.
 
Nieuwjaarswedstrijd: 1 januari 2010: ZDH 1 - Oud ZDH  2-1  (1-1)
ZDH: Christiaan Stolk - Peter Zijm, Marcel Boone, Jan-Willem Bakker en Stefan Hooijschuur - Mike de Bruijn, Pieter-Jan Eelman en Hans Berbée - Arjen Lap, Gijs de Graaf en Sjoerd Oosterhof. Doorlopende wissels: Jeroen Backer en Robbin Knol.
Oud ZDH: Frans Stolk - Joost van Heerwaarden, Ruben Boogaard, Fedor van Elk en Ronald Biesboer - Kees Landvreugd, Joop Rommets, Bernard Ipenburg en Wim Ridderinkhof - Niels Dekker en Ruud Hof. Doorlopende wissels: Ivar van Elk, Jacco Kager en Sean van Heerwaarden.
Scoreverloop: 0-1 Niels Dekker, 1-1 Sjoerd Oosterhof (Pieter-Jan Eelman) en 2-1 Jan-Willem Bakker (Arjen Lap).
Extra: Wedstrijd 2x 30 minuten op een besneeuwd maar goed bespeelbaar veld. Winnende treffer werd direct gevlogd door eindsignaal.
Scheidsrechter: T. Arnout
 

Terug

s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn - Witteweg 8 - 1797 RR Den Hoorn, Texel

TEL: 0222-319352 - EMAIL: medebruijn@hotmail.com