7 februari 2010: ZDH - Callantsoog  3-0  (0-0)

 
"Callantsoog geen partij voor ZDH in tweede helft"

Zwaluwen rukken op naar derde plaats

Op 6 december speelde ZDH voor het laatst een competitiewedstrijd (4-2 winst). Daarna kwam de ploeg nog wel in actie tijdens de nieuwjaarswedstrijd. Maar door de winterperikelen duurde het tot vandaag dat er einde kwam aan de winterstop. Na een weinig overtuigende eerste helft, bleek Callantsoog in het vervolg geen partij voor de Zwaluwen: 3-0.
Door de winter had de selectie slechts vijf keer kunnen trainen in 2010. Daarbij moet worden aangetekend dat de gemiddelde trainingsopkomst van de beschikbare spelers deze zondag op net twee trainingen uitkwam. Gelukkig komt een aantal van de ZDH-spelers ook in de Texelse zaalvoetbalcompetitie, zodat er toch nog hoop was op een beetje conditie en balgevoel.
Coach Jan den IJzerman kon putten uit een selectie van zestien voetballers, waarvan uiteindelijk vijftien spelers ook daadwerkelijk de nieuwe trainingspakken konden gaan uittesten. Tijdens de warming up sneeuwde het nog, waardoor dit geen overbodige luxe was. ZDH startte met aanvallende intenties getuige de drie spitsen. In eerste kwartier leverde dit een schoten op van Hidde Struick en Sjoerd Oosterhof. Het dichtst bij een goal was Mike de Bruijn, die na een lange haal van Jan-Willem Bakker de bal onhoudbaar op de paal schoot. Daarna nam Callantsoog het initiatief over en kreeg het voldoende kansen om de score te openen. De spitsen waren echter niet scherp en anders was keeper Chris Stolk een sta in de weg. Al snel werd besloten om het middenveld te versterken door rechstbuiten De Bruijn een linie terug te laten zakken. Daardoor kreeg Remco Boogaard, die zijn vijftigste competitieduel speelde voor ZDH, assistentie in het centrum van het middenveld van mannetjesputter Struick. In het laatste kwartier voor rust kon ZDH iets meer weerstand bieden en zette Jonas Leenhouts tot twee keer aan toe spits Gijs de Graaf vrij voor de keeper. Eenmaal redde de keeper en de tweede keer gooide een vlagsignaal voor buitenspel roet in het eten. Al met al mochten de Zwaluwen niet mopperen met een 0-0 ruststand.
In de rust werd laatste man Marcel Boone vervangen door Pieter-Jan Eelman, waardoor Boogaard de positie van Boone overnam. Arjen Lap kwam in het veld voor De Graaf. Lap was ook degene die het thuispubliek kon laten juichen. Na een minuut of vijf leverde hij een messcherpe voorzet vanaf de rechterflank af, die prachtig over de keeper zeilde en bij de tweede paal binnensloeg: 1-0. Vorig jaar maakte hij ook zijn enige treffer van het seizoen tegen Callantsoog, toen middels een onwaarschijnlijke omhaal. Het betekende voor de gastheren het sein om alle remmen los te gooien en op zoek te gaan naar meer treffers. Daarbij geholpen door Callantsoog, wat geen schim meer was van de dynamische vechtploeg uit het eerste bedrijf. Zij leken al hun kruit reeds verschoten te hebben. Eelman, de andere invaller, stuitte niet veel later op de keeper. Maar binnen het uur veroverde hij weer de bal, schudde met zijn heupen en passeerde nu wel de doelman met een simpele schuiver. Twee invallers die scoren, het leek wel of goude wisselkoning Co Adriaanse op de bank zat bij de Zwaluwen den Hoorn! 
Ook in het vervolg waren er voldoende kansen om de score op te voeren. Inmiddels was diepe spits Oosterhof vervangen door de meer beweeglijke Maurits Lap. Daardoor kwam Hans Berbée niet in actie deze middag. Met zijn tomeloze inzet en uitschuifbare benen komt hij de volgende wedstrijden gewoon weer aan spelen toe. Uiteindelijk leidde een ongelukkige handsbal in het strafschopgebied van Callantsoog de derde Hoornder treffer in. Aangezien vaste nemer Jelmer Bomas geblesseerd was, nam Jan-Willem Bakker de honneurs waar. Hij wist ook zijn vijfde penalty te benutten, ondanks dat de keeper van Callantsoog de goede hoek koos. Het betekende voor hem ook voorlopig zijn laatste wedstrijd, omdat vanaf volgend weekend de eerste lammeren op zijn boerderij het levenslicht gaan zien. In het laatste kwartier bleven meer goals uit mede dankzij Stolk die vlak voor tijd een kopbal uit een corner uit de kruising tikte. Het was pas zijn de tweede redding na de thee.
Dankzij de 3-0 overwinning heeft ZDH voor het eerst sinds 18 oktober weer een positief doelsaldo. De grootste meevaller kwam uit Aartswoud waar AGSV Kaagvogels met 4-0 versloeg. Daardoor stijgen de Hoornders naar de derde plaats op de rangslijst. Volgende week komt ZDH niet in actie tijdens het inhaalweekend. Een week later komt Flevo op bezoek. In de heenwedstrijd won ZDH nog met 4-2 van de ploeg uit Middenmeer.
 
7 februari 2010: ZDH - Callantsoog  3-0  (0-0)
ZDH: Christiaan Stolk - Peter Zijm, Marcel Boone (gele kaart)(46.Pieter-Jan Eelman), Jan-Willem Bakker  en Stefan Hooijschuur - Hidde Struick, Remco Boogaard en Jonas Leenhouts - Mike de Bruijn, Sjoerd Oosterhof (61.Maurits Lap) en Gijs de Graaf (46.Arjen Lap).
Extra: Halverwege 1ste helft over op 4-4-2 met Gijs en Sjoerd in de voorhoede. 2de Helft: Remco laatste man en Pieter-Jan op het middenveld.
Scoreverloop: 1-0 Arjen Lap (schot), 2-0 Pieter-Jan Eelman en 3-0 Jan-Willem Bakker (Penalty na hands speler Callantsoog).
Scheidsrechter: J.C.A. Raven
 

Terug

s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn - Witteweg 8 - 1797 RR Den Hoorn, Texel

TEL: 0222-319352 - EMAIL: medebruijn@hotmail.com