28 februari 2010: Watervogels - ZDH  1-4  (1-1)

 
"Zwaluwen winnen in modderpoel"

Topper prooi voor nieuwe koploper

Door de langdurige regenval was het voetbalveld van Watervogels uit Den Helder veranderd in een zompige modderpoel. Goed voetbal was daardoor nauwelijks mogelijk, maar de Zwaluwen wisten wel de topper winnen: 1-4. De wedstrijd van Dirkshorn werd wél afgelast, waardoor ZDH nu de trotse koploper is.
ZDH reisde enigszins verrast over het doorgaan van de wedstrijd met 13 spelers af naar Den Helder. Bij aankomst bleek het veld erg zacht door de overvloedige regen. De bal kon echter rollen, de twee teams en een scheidsrechter waren present, kortom er werd gewoon gevoetbald (of een poging tot). Watervogels stond op de derde plaats en de Hoornders één plek hoger. De Torren hadden echter officieel twee wedstrijden minder gespeeld en één punt minder. De gestaakte wedstrijd van de Helderse club tegen Dynamo bij een 5-1 achterstand met nog zes minuten op de klok, is door de KNVB niet in de stand verwerkt. Pas indien het doelsaldo bij een gelijke stand van belang is, moet Watervogels de zes minuten alsnog uitspelen. Kortom bij een zege van de Zwaluwen zouden de Heldernaren echt op achterstand worden gezet.
Ten opzichte van de gewonnen wedstrijd tegen Flevo van vorige week, verving Peter Zijm Jonas Leenhouts als voorstopper. Leenhouts schoof een linie door, waardoor Mike de Bruijn verhuisde naar de bank naast supersub Sjoerd Oosterhof. Pieter-Jan Eelman droeg voor het eerst de aanvoerdersband deze middag. De openingsfase was voor ZDH met de beste kans voor topschutter Jelmer Bomas. Na een machtige pass van Eelman, kreeg Bomas de bal niet goed onder controle, waardoor de hoek te lastig werd om te scoren. Pas na een kwartier stak de thuisploeg de middenlijn over en zag doelman Chris Stolk de bal voorlangs vliegen. Het was het sein van een sterke periode van Watervogels met onder andere een verrassend schot op de lat en een knappe redding van Stolk. Toch viel de 1-0, toen een corner voor de voeten viel van Jason Martens. De spijkerharde routinier schoot van dichtbij raak. Na een paar minuten herpakte ZDH zich en werd er bij vlagen knap gecombineerd. Na ruim een half uur verdiende ZDH een vrije trap op zo'n 30 meter van het doel. Eelman wist de bal met een prachtige boog via de handen van de keeper en de onderkant van de lat in de kruising te plaatsen: 1-1.
In de rust moest de jongste van de gebroeders Lap, Maurits, plaats maken voor De Bruijn in de voorhoede. Na een rommelige hervatting met kansjes aan beide zijden, kwam ZDH goed weg bij weer een balletje voorlangs. Niet veel later zette Hidde Struick Arjen Lap vrij voor de keeper, die knap het leer in de korte hoek binnenschoot: 1-2. Binnen vijf minuten kon Lap weer juichen. Ditmaal was hij het eindstation na een knappe aanval waarbij Bomas de beslissende voorzet gaf: 1-3. Vervolgens was de wedstrijd gelopen en kwam er veel ruimte om de score op te voeren. Aan de andere kant leverde de defensie onder leiding van de soevereine Remco Boogaard een puike prestatie. De backs Hans Berbée en Stefan Hooijschuur gaven hun tegenstanders nauwelijks een duimbreedte toe. Peter Zijm, die pas 's morgens was teruggekeerd van vakantie, bleek ook een onneembare vesting. Toch hadden de gasten aan geluk niet te klagen, want nog tweemaal werd de lat geteisterd boven Stolk. Een kwartier voor tijd legde Struick de bal met een boog achter de verdediging van de Torren. De Bruijn was net eerder bij de bal dan keeper Sander Rietveld, die de spits stuitte ten koste van een overtreding en dus een penalty. Bomas schoot beheerst raakt en verzilverde zijn veertiende strafschop. Daartegenover staat slechts één misser. Daarna leek Lap nog even op weg naar zijn derde treffer van de middag, toen Eelman hem diepstuurde. De vlagger van de gastheren, die een vrij dubieuze repuatie heeft, voorkwam dit met een vlagsignaal. Ondanks nog aardig wat mogelijkheden bleef het bij 1-4. Daar kon ook invaller Oosterhof, in de ploeg gekomen voor de licht geblesseerde Leenhouts, geen verandering meer in brengen.
Doordat de wedstrijd van koploper Dirkshorn tegen Flevo werd afgelast, stijgt ZDH naar de eerste plaats met 31 punten uit 15 wedstrijden. Dirkshorn is tweede met 18 uit 13 en Watervogels volgt met 27 uit 13 (eigenlijk 27 uit 14 inclusief de eerdergenoemde gestaakte wedstrijd). Volgende week reist Kaagvogels, de nummer vier met 25 uit 14, af naar Den Hoorn. Een week later staat ZDH-Dirkshorn op het programma.
 
28 februari 2010: Watervogels - ZDH  1-4  (1-1)
ZDH: Christiaan Stolk - Hans Berbée, Remco Boogaard, Peter Zijm en Stefan Hooijschuur - Hidde Struick, Pieter-Jan Eelman, Jelmer Bomas en Jonas Leenhouts (76.Sjoerd Oosterhof) - Arjen Lap en Maurits Lap (46.Mike de Bruijn).
Scoreverloop: 1-0 Jason Martens, 1-1 Pieter-Jan Eelman (Vrije trap), 1-2 Arjen Lap (Hidde Struick), 1-3 Arjen Lap (Jelmer Bomas) en 1-4 Jelmer Bomas (Penalty na overtreding op Mike de Bruijn).
Scheidsrechter: B. Berndt
 

Terug

s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn - Witteweg 8 - 1797 RR Den Hoorn, Texel

TEL: 0222-319352 - EMAIL: medebruijn@hotmail.com