13 september 2009: AGSV - ZDH  1-3  (0-2), wedstrijd omgedraaid vanwege droogte ZDH-veld.

 
"ZDH koploper na tweede zege"
 
De Zwaluwen Den Hoorn staan na twee zeges uit even zoveel duels alleen aan de leiding in de Zesde Klasse A. Na de zege in Ursem vorige week (0-1) werd ditmaal AGSV in Aartswoud met 3-1 verslagen. Alle treffers werden gemaakt door Jelmer Bomas.
De wedstrijd werd niet in Den Hoorn gespeeld, omdat het veld nog niet voldoende is hersteld van de droogte van de hete Texelse zomer. Daarom had de club er voor gekozen om de wedstrijd om te draainen, zodat er toch gevoetbald kon worden. Jonas Leenhouts keerde in de selectie terug na een schorsing van één duel. Coach Jan den IJzerman kon echter geen beroep doen op de geblesseerden Erik Wuis en Sjoerd Oosterhof. Wuis heeft zijn kniebanden gescheurd en zal naar alle waarschijnlijkheid voor de winterstop niet meer in actie komen. Ook Jan-Willem Bakker (rug) en Jeroen Backer (overschrijving bijna rond) waren nog niet van de partij.
De wedstrijd werd gestart in 4-4-2 opstelling waarin Stefan Hooijschuur Wuis verving als linksback. Door de afwezigheid van Oosterhof was er een plek vrijgekomen op het middenveld voor Leenhouts. Ook Maurits Lap had een basisplaats. Dit ging ten koste van Gijs de Graaf die afgelopen week nog ziek was geweest. De Zwaluwen begonnen redelijk aan de wedstrijd door meteen de aanval te zoeken. Met name spits Bomas gezocht. Zijn eerste doelpging kon nog worden gekeerd door de keeper van AGSV. Op een inzet van dichtbij uit een perfect uitgevoerde vrije trap van Pieter-Jan Eelman was de doelman wel kansloos: 0-1. Na tien minuten wedstrijd was dit een heerlijke opsteker voor de Hoornders. Halverwege verdubbelde Bomas op identieke wijze de score en leek ZDH een makkelijke middag te gaan beleven. AGSV gaf zich echter nog niet gewonnen en ging fanatiek op jacht naar een treffer. De Zwaluwen lieten zich wat terugdringen en zagen Chris Stolk knap redden op een harde inzet. De verdedigers hielden meestal hun tegenstanders buiten het strafschopgebied. Daarna bleef AGSV de ploeg met een licht overwicht, maar waren het de gasten die gevaarlijk waren. Eelman zag een vrije trap op de lat uiteenspatten. De bal viel weer in het veld en werd door Bomas weer op doel geschoten. De keeper redde stijlvol. Mike de Bruijn was met een schot in de korte hoek na een pass van Bomas bijna trefzeker. De rebound van Lap ging via de keeper naast. Ook een paar andere situaties zagen er kansrijk, maar voor de rust kwam in de tussenstand geen verandering.
Na de pauze werd de lichtgeblesseerde Hidde Struick vervangen door Robbin Knol. De thuisploeg ging nog verwoeder op jacht naar de aansluitingstreffer. Dat ging vaak met behulp van de lange bal en te gehaast. Doelman Stolk hoefde slechts sporadisch in te grijpen en deed dat bekwaam. Twintig minuten voor tijd maakte Bomas zijn derde treffer van de middag. De Bruijn leverde een afgemeten voorzet af na een actie over de rechterkant. Korte tijd later gloorde er toch weer hoop voor AGSV. Op een afstandsschot had Stolk niet goed zicht en die verdween onhoudbaar in de hoek. Daarna waren er nog wat scrimmages uit corners voor het doel van de Texelaars. ZDH verzuimde uit de geboden ruimte de score verder op te voeren. Vlak voor tijd leek Bomas zelfs zijn vierde goal te maken op aangeven van De Bruijn, maar zijn inzet miste kracht en precisie.
ZDH is de enige ploeg met twee zeges en staat daardoor alleen aan de leiding. Volgende week volgt opnieuw een uitwedstrijd. Tegenstander is dan Callantsoog dat vier punten verzamelde uit twee wedstrijden.
 
13 september 2009: AGSV - ZDH  1-3  (0-2), wedstrijd omgedraaid vanwege droogte ZDH-veld.
ZDH: Christiaan Stolk - Peter Zijm, Hidde Struick (46.Robbin Knol, gele kaart), Remco Boogaard en Stefan Hooijschuur - Hans Berbée, Maurits Lap (71.Gijs de Graaf), Pieter-Jan Eelman en Jonas Leenhouts - Mike de Bruijn en Jelmer Bomas.
Scoreverloop: 0-1 Jelmer Bomas (vrije trap Pieter-Jan Eelman), 0-2 Jelmer Bomas (vrije trap Pieter-Jan Eelman), 0-3 Jelmer Bomas (Mike de Bruijn) en 1-3 AGSV.
Scheidsrechter: A.H.J. Stevens

Terug

s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn - Witteweg 8 - 1797 RR Den Hoorn, Texel

TEL: 0222-319352 - EMAIL: medebruijn@hotmail.com