4 oktober 2009: Flevo - ZDH  2-4  (1-2)

 
"ZDH pakt de draad weer op"

Na verdiende zege op Flevo alleen aan kop

ZDH heeft de draad weer opgepakt na het onverwachte verlies bij Kaagvogels. In Middenmeer werd Flevo met 4-2 verslagen. Door het verlies van de medekoploper Watervogels (ook tegen Kaagvogels), gaan de Zwaluwen alleen aan de leiding. Wieringerwaard volgt op twee punten.
Coach Jan den IJzerman kreeg op zaterdag te maken met drie afmeldingen door blessures, waardoor er slechts 12 voetballers overbleven. Het gebrek aan 'echte' verdedigers werd creatief opgelost. De backposities werden ingevuld door Hans Berbée en Jan-Willem Bakker. Het voetballende centrum bestond uit Jonas Leenhouts en Remco Boogaard. De laatste is aan een sterk seizoen bezig als voorstopper, maar liet tegen de Middenmeerders ook als laatste man een verpletterende indruk achter. Verder koos de ZDH-coach voor een aanvallend concept getuige een driemans middenveld bestaande uit Jeroen Backer, Pieter-Jan Eelman en Jelmer Bomas.
Na een rustige openingsfase met aan beide kanten een aardige voorzet, nam ZDH de regie in handen. De gasten lieten goed veldspel zien, terwijl Flevo het moest hebben van de lange bal en hardwerken. Een paar keer zette de defensie van ZDH de aanvallers maar net op tijd buitenspel, zodat gevaar uitbleef. Aan de andere kant werd ZDH gevaarlijk via de spitsen daarbij voortreffelijk ondersteund en gevoed door het middenveld. Na een kwartier zag Bomas zijn vrije trap door de keeper tegen de lat worden getikt. De rebound werd eenvoudig in het doelgetikt door de attent meegelopen Jeroen Backer, die zijn eerste comeptitiegoal maakte voor ZDH. Ook daarna bleven de Hoornders de gevaarlijkste ploeg. Leenhouts schoof veelvuldig door naar het middenveld, zodat die linie mooi in balans bleef. Een inzet van rechtsbuiten Maurits Lap werd door de doelman knap gekeerd. Lap viel echter met name op door een paar mooie voorzetten vanaf de flank. In de laatste minuten voor de rust viel er voor het publiek het nodige te beleven. Een diepe bal werd door Boogaard achterwaarts teruggekopt. Doelman Stolk had zojuist zijn doel verlaten en werd op deze wijze gepasseerd: 1-1. Lang hoefden de Texelaars niet te treuren. Na een knappe combinatie tussen Bomas en Eelman, schoot de eerst met de punt van zijn schoen de bal in de korte hoek binnen: 1-2.
In de tweede helft bleef ZDH de sterkste ploeg, maar had de ploeg aanvankelijk moeite om de score op te voeren. Pas halverwege werd een corner door Flevo niet afdoende weggewerkt, waarna Eelman met een droog schot de keeper het nakijken liet: 1-3. Niet veel later kwam Bomas oog-in-oog met de doelman na een pachtige aanval. De topscoorder schoot van dichtbij over. Flevo kreeg van de overigens goedleidende scheidsrechter Van Wonderen een buitenkansje. Een bal van de goedspelende back Berbée kwam per ongeluk in de handen van Stolk terecht en dat werd beoordeeld als terugspeelbal. De indirecte vrije trap spatte uiteen op de brede borst van de stoere Jan-Willem Bakker. De arbiter meende hands te hebben 'gehoord' en legde de bal op de stip. Bakker werd overigens niet gestraft met een gele kaart. De penalty werd door penaltykiller Chris Stolk gestopt. De rebound was ook niet aan de nemer besteed, die de bal knullig naast schoot. In de afgelopen tien jaar stopte Stolk al negen strafschoppen namens ZDH.
Vlak voor tijd bracht ZDH de 1-4 op de borden. Weer werd een hoekschop slecht verwerkt door de Middenmeerders. Ditmaal kon Jelmer Bomas de bal hard en laag binnenschieten. Het betekende zijn 57ste goal in 90 competitieduels. Vanaf de aftrap deed Flevo nog iets terug (2-4). Kort daarna klonk het laatste fluitsignaal, waarna de handen omhoog gingen. ZDH heeft nu twaalf punten uit vijf wedstrijden en staat fier aan kop. Volgende week speelt ZDH eindelijk de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Tegenstander is de nummer drie op de ranglijst, Watervogels uit Den Helder.
 
4 oktober 2009: Flevo - ZDH  2-4  (1-2)
ZDH: Christiaan Stolk - Hans Berbée, Remco Boogaard, Jonas Leenhouts en Jan-Willem Bakker - Jeroen Backer, Jelmer Bomas en Pieter-Jan Eelman - Maurits Lap, Mike de Bruijn en Sjoerd Oosterhof (66.Marcel Boone).
Scoreverloop: 0-1 Jeroen Backer (rebound), 1-1, 1-2 Jelmer Boms (Pieter-Jan Eelman), 1-3 Pieter-Jan Eelman (afvallende bal), 1-4 Jelmer Bomas (afvallende bal), 2-4.
Scheidsrechter: R.C. van Wonderen

Terug

s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn - Witteweg 8 - 1797 RR Den Hoorn, Texel

TEL: 0222-319352 - EMAIL: medebruijn@hotmail.com