11 oktober 2009: ZDH - Watervogels  1-4  (1-1)

 
"Teleurstellend thuisdebuut ZDH"

Watervogels effectiever dan Zwaluwen

ZDH heeft in Den Hoorn een ruime nederlaag geleden in de "topper" van de Zesde Klasse. In het duel tussen de nummers één en drie bleken de Torren koeler in het benutten van de kansen. Door de nederlaag bezet ZDH de tweede plek samen met Watervogels, maar de ploeg uit Den Helder heeft een beter doelsaldo. Wieringerwaard is de nieuwe koploper.
Voor het eerst sinds lange tijd was het voor coach Jan den IJzerman mogelijk om voor de tweede zondag oprij te starten met dezelfde elf spelers. Dit betekende opnieuw een 4-3-3 opstelling met de creatieve spelers Jelmer Bomas en Pieter-Jan Eelman op het middenveld. Stefan Hooijschuur en Arjen Lap, de laatste voor het eerst dit seizoen bij de selectie, begonnen op de bank.
De Zwaluwen speelden dit seizoen voor het eerst een thusiwedstrijd na vijf uitwedstrijden. Het veld is nog niet overal groen, maar is redelijk hersteld van de droogte. Pluspunt is dat het voetbalveld redelijk vlak is. De openingsfase was van beide kante rommelig met veel foute passes. Onder het toeziend oog van zo'n 80 supporters kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd. Met voetbal van achteruit werd het vijandige doel opgezocht. Met name via de rechtervleugel kwam ZDH een paar goed door. Echte grote kansen leverde het nog niet op. Het meeste gevaar kwam via schoten van Bomas en Eelman. Na een half uur werd een corner van ZDH razendsnel omgezet in een counter door de Torren. Via een paar stations werd spits Sander Weerd in stelling gebacht. Zijn schot belandde via het uitgestoken been van Hans Berbée achter keeper Chris Stolk. Binnen een paar minuten had ZDH de stand alweer gelijkgetrokken. Na een vlotlopende aanval kaatste Sjoerd Oosterhof de bal op Eelman. Vanaf buiten de zestienmeter schoot de technische linkshalf de bal snoeihard in de kruising: 1-1. Nog voor de rust probeerde ZDH op voorsprong te komen, maar dat zat er niet meer. Gezien het spelbeeld had dat een terechte tussenstand geweest.
In de pauze werd de lichtgeblesseerde Jeroen Backer vervangen door Stefan Hooijschuur. In het eerste kwartier gingen de ploegen gelijk op en gooide Watervogels meer fysiek in de strijd. Daarbij gingen een aantal spelers van Watervogels ook over het randje. De scheidsrechter liet echter veel toe en liet het slechts bij een paar gele kaarten. Na een uur spelen kregen de gasten een vrije trap op twintig meter recht voor het doel. De bal werd hard langs de muur geschoten en ongelukkig van richting veranderd door voorstopper Jonas Leenhouts. Ook ditmaal kon Stolk de bal niet meer keren. ZDH gooide daarna alles op de aanval, maar vergat daarbij te voetballen. De ploeg ging moeilijk korte combinaties aan, spelers gingen de bal brengen en speelde daardoor Watervogels in de kaart. Die konden georganiseerd achterover leunen en gokken op de snelheid van de spitsen. Met wat geluk had ZDH misschien nog kunnen terugkomen in de wedstrijd. Maar toen de derde treffer viel voor de Heldenaars was de wedstrijd in feite gespeeld. Een schot uit een moeilijke hoek werd door Stolk verkeerd beoordeeld. De Hoornders bleven op jacht gaan naar treffers. Er ontstonden ook een paar mogelijkheden, gescoord werd er echter niet meer. Wel door Watervogels, dat een counter nog doeltreffend wist af te ronden: 1-4.
Volgende week speelt ZDH een uitwedstrijd tegen Dirkshorn. Tegen deze ploeg hebben de Zwaluwen in de afgelopen tien jaar in de negen onderlinge duels louter nederlagen geleden. Een grote uitdaging om deze negatieve reeks te doorbreken.
 
11 oktober 2009: ZDH - Watervogels  1-4  (1-1)
ZDH: Christiaan Stolk - Hans Berbée, Remco Boogaard, Jonas Leenhouts en Jan-Willem Bakker - Jeroen Backer (46.Stefan Hooijschuur), Jelmer Bomas en Pieter-Jan Eelman - Maurits Lap (gele kaart), Mike de Bruijn en Sjoerd Oosterhof (71.Arjen Lap).
Scoreverloop: 0-1 Sander Weerd, 1-1 Pieter-Jan Eelman (Sjoerd Oosterhof), 1-2 Rodney Rietveld, 1-3 Rodney Rietveld, 1-4 Sander Weerd.
Scheidsrechter: R. Gräper

Terug

s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn - Witteweg 8 - 1797 RR Den Hoorn, Texel

TEL: 0222-319352 - EMAIL: medebruijn@hotmail.com