2 oktober 2011: ZDH - Nieuwe Niedorp  4-2  (3-0)

"Zwaluwen scherper dan Nieuwe Niedorp"

Knap herstel

ZDH heeft zich knap hersteld van de 1-0 nederlaag tegen Succes. In Den Hoorn bleken de Zwaluwen dodelijker voor het doel dan Nieuwe Niedorp. Vlak na rust stond het al 4-0, waarna de gasten in de slotfase met twee goals iets terug konden doen.
Coach Gerard Boogaard had te maken met een luxe probleem en liet de fitte Gijs de Graaf en Peter Zijm buiten de 14-koppige selectie. Hans Berbée stond daardoor rechtsback en Guido Boogaard keerde terug als linksachter. Op de andere posities begonnen dezelfde negen als een week eerder.
Vorig seizoen wist ZDH Nieuwe Niedorp twee keer te verslaan, maar die wedstrijden had ZDH ook kunnen verliezen. De ploeg wist dus dat het vol aan de bak moest. Ondanks een goede wedstrijdinstelling bleek Nieuwe Niedorp inderdaad een goedvoetballend team te hebben. De eerste kansen waar dan ook voor de gasten. Toch was het ZDH dat op een voorsprong kwam. Middels een sliding van Berbée, zijn handelsmerk, werd een aanval vroegtijdig gestopt. De bal kwam bij Hidde Struick, die met een versnelling twee man het nakijken gaf. Hij behield het overzicht en bood Remco Boogaard een niet te missen kans door de bal af te leggen: 1-0. Daarna kwam ZDH beter in de wedstrijd en volgden er meer kansen. Uit een indraaiende vrije trap van Pieter-Jan Eelman kopte Jonas Leenhouts bij de tweede paal knap de 2-0 binnen. Vlak voor rust werd zelfs 3-0. Captain Bart Boogaard lanceerde zijn broer Remco met een diepe bal. Die werd gehinderd, waarna Mike de Bruijn de bal met de punt van zijn schoen door de benen van de keeper kon tikken.
Na rust had ZDH een stormachtige start van Nieuwe Niedorp verwacht. Die intentie had de ploeg misschien wel, maar dat mislukte finaal. Een slechte terugspeelbal werd door Jelmer Bomas keurig langs de keeper geschoven: 4-0. De wedstrijd leek beslist. Vervolgens kabbelde de wedstrijd lang rustig verder zonder grote kansen. Ondertussen waren Maurits Lap, Sjoerd Oosterhof en Marcel Boone in het veld gekomen voor respectievelijk De Bruijn, Eelman en Bomas. In het laatste kwartier leefde Nieuwe Niedorp op eens op. Bij een eerste waarschuwing redde keeper Daniël Bakker nog bekwaam met zijn rechter voet. Vijf minuten voor tijd belandde een vrije trap onhoudbaar op de lat, waarna de rebound van dichtbij werd benut: 4-1. Even later werd het ook nog 4-2, maar daar bleef het bij. Een knappe overwinning tegen een goed team.
Koploper Succes blijft winnen en staat daardoor nog net boven de Zwaluwen. De komende twee weken speelt ZDH uitwedstrijden tegen Sint Boys (vorig jaar 1-0 verlies) en Kaagvogels (vorig jaar 1-0 winst).

ZDH: Daniël Bakker - Hans Berbée, Bart Boogaard, Jonas Leenhouts en Guido Boogaard - Mike de Bruijn (56.Maurits Lap), Remco Boogaard, Hidde Struick (gele kaart) en Daan Wessels - Jelmer Bomas (81.Marcel Boone) en Pieter-Jan Eelman (76.Sjoerd Oosterhof).
Scoreverloop: 1-0 Remco Boogaard (Hidde Struick), 2-0 Jonas Leenhouts (Pieter-Jan Eelman), 3-0 Mike de Bruijn (Remco Boogaard), 4-0 Jelmer Bomas (geen), 4-1 Mark Hopman en 4-2 Wouter Rood.