26 augustus 2012: ZDH - De Koog  2-1  (1-1)

"Goede generale Zwaluwen in oefenderby"
 
De Zwaluwen Den Hoorn hebben de laatste oefenwedstrijd voor de competitie volgende week begint winnend afgesloten. Tegenstander De Koog ontsnapte vooral in de eerste helft aan een grote achterstand, omdat ZDH verzuimde de kansen te benutten. Dankzij twee treffer van Daan Wessels was ZDH de terechte winnaar: 2-1.
Zo´n drie maanden terug stond er veel spanning op de derby. Het was de kampioenswedstrijd voor ZDH. Een pegel van Pieter-Jan Eelman besliste toen de wedstrijd, waardoor ZDH kampioen werd van de 5de klasse. Dit keer was het allemaal veel relaxter, maar uiteraard wilde geen van beiden verliezen deze middag. Maurits Lap keerde terug op het voetbalveld waar het allemaal voor hem begon in de jeugd van ZDH. Hij speelde ruim zes seizoen in ZDH 1 en maakte recent de overstap naar De Koog. Deze wedstrijd was hij aanvoerder van zijn nieuwe team.
ZDH was de eerste helft de bovenliggende partij. Vanuit een gesloten defensie werd collectief druk gezet op De Koog, waarna er door fouten van de tegenstander de nodige kansen ontstonden. Ook via knap kaatswerk van spits Edib Muric werden de Zwaluwen gevaarlijk. Uiteindelijk was het Daan Wessels die uit een pass van schaduwspits Jelmer Bomas de 1-0 kon aantekenen. Daarna verzuimde ZDH om weg te lopen bij De Koog. De kansen waren echter niet besteed aan Wessels (2x over), Mike de Bruijn, Bomas en Muric. Aan de andere kant had keeper Daniël Bakker weinig te doen. Remco Boogaard neemt dit seizoen waarschijnlijk de taken over van jongere broer Bart, die vrijdag is vertrokken voor een stage van 8 maanden in Nieuw-Zeeland. Remco Boogaard speelde een uitstekende wedstrijd. So wie so een pluim voor de verdediging die voor het eerst in deze samenstelling speelde met verder rechtsback Hans Berbée, voorstopper Hidde Struick en Linksback Jonas Leenhouts. Nog voor rust was er wel een dompertje voor de gastheren. Een hard schot kon niet worden klemgepakt door Bakker, waarna Fotiguie Camara de rebound kon binnentikken.
Na rust bleef ZDH aanvankelijk lekker vrijuit voetballen. Er waren meteen kansen. Een slechte terugspeelbal kon door Pieter-Jan Eelman worden onderschept en worden bezorgd bij Wessels. Voor hem was het een koud kunstje om zijn tweede treffer te maken: 2-1. In het vervolg was er één goede kans voor De Koog op randje buitenspel die knap werd gestopt door Bakker. De beste kansen waren nog voor ZDH. Pieter 'Piel' Plaatsman schoot naast en Muric weigerde tot tweemaal toe de trekker over te halen. Hoewel het een krappe overwinning was, was de zege zeker verdiend.
Volgende week start de competitie met een thuiswedstrijd tegen Hollandia T. Twee seizoenen terug verloor ZDH nipt met 1-2 van de ploeg die dat seizoen kampioen werd van de Vijfde klasse.
 
26 augustus 2012: ZDH - De Koog  2-1  (1-1)
ZDH: Daniël Bakker - Hans Berbée, Remco Boogaard, Hidde Struick en Jonas Leenhouts - Mike de Bruijn, Bas Bakker, Pieter-Jan Eelman en Daan Wessels - Jelmer Bomas en Edib Muric. Doorlopende wissels: Guido Boogaard, Pieter Plaatsman en Marcel Boone.
Scoreverloop: 1-0 Daan Wessels (Jelmer Bomas), 1-1 Fotiguie Camara (rebound) en 2-1 Daan Wessels (Pieter-Jan Eelman).
Scheidsrechter: B. Stuurop
 

Terug

 

© s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn