18 augustus 2012: ZDH - Nederhorst (klasse 3D, West I)  1-2  (1-0)

"Nipte oefennederlaag Zwaluwen"
 
Op een zeer warm Sportpark Jaap Lap speelde ZDH het tweede oefenduel ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. Eind vorige maand leed de ploeg een logische nederlaag tegen Jong Vitesse. Vandaag was Nederhorst, uitkomend in de zondag 3de klasse, de tegenstander.
In de eerste helft kon ZDH de gasten goed partij bieden en waren de Zwaluwen zelfs gevaarlijker. Vanuit een gesloten verdediging probeerde ZDH in de omschakeling te verrassen. Dankzij de balvaste debutant in de spits, Edib Muric, konden de middenvelders goed bijsloten. De meeste dreiging kwam vanaf de zijkanten. Eerst gaf Daan Wessels een paar voorzetten, waarvan er ťťn een goede kopkans voor Muric opleverde. Daarna kwam Mike de Bruijn, na twee steekpassses van Hidde Struick, goed door over rechts. De eerste actie werd beloond met een corner die prompt door Wessels bij de tweede paal werd geplaatst, waar aanvoerder Bart Boogaard fraai de 1-0 binnenschoot. Aan de andere kant was Nederhorst een keer dichtbij een doelpunt na een snelle aanval door het midden, maar die werd overgeschoten.
Na de pauze speelde ZDH zeer verdedigend en kwam het zelf nauwelijks nog aan aanvallen toe. Bart Boogaard was vervangen door Guido Boogaard. Het betekende voor Bart voorlopig zijn laatste wedstrijd voor ZDH, omdat hij volgende week vertrekt voor een stage in Nieuw Zeeland. Hij keert begin mei weer terug op Texel. Verder kwam Gijs de Graaf binnen de lijnen voor Bas Bakker. Ronald Biesboer, inmiddels 42 jaar, speelde daardoor de hele wedstrijd. Hij deed dit zeker niet onverdienstelijk.
Net toen ZDH Remco Boogaard weer naar voren had geschoven naar het middenveld en zijn rol als laatste man was overgenomen, profiteerde Nederhorst van de nieuwe situatie. Vanuit de kluts kon de spits de 1-1 aantekenen. Het leek wachten op meer treffers, maar ZDH hield knap stand. Het was zelfs een paar keer dichtbij een treffer. Tweemaal werd Muric fraai vrijgezet voor de keeper door zowel Biesboer als Struick. De nieuwe spits miste nog wedstrijditme. Een kwartier voor tijd moest Wessels het veld geblesseerd verlaten en bleven er 10 Zwaluwen over. Niet veel later soleerde de spits van Nederhorst door defensie en schoot de 1-2 tegen de touwen. ZDH leek weer op gelijke hoogte te komen. Struick stuurde De Bruijn diep, die gaf voor op Muric en die schoof de 2-2 binnen. Scheidsrechter Gršper nam echter het vlagsignaal van de assistent scheidsrechter over, waardoor de treffer werd geannuleerd. De Bruijn zag nog een schot in de korte hoek worden gestopt, na goed voorbereidend werk van Peter Zijm.
Het was voor ZDH een nuttige wedstrijd. Volgende week speelt ZDH in Oosterend tegen plaatselijke voetbalclub. Aftrap is waarschijnlijk om 19.00 uur.
 
18 augustus 2012: ZDH - Nederhorst (klasse 3D, West I)  1-2  (1-0)
ZDH: DaniŽl Bakker - Peter Zijm, Bart Boogaard (46.Guido Boogaard), Hans Berbťe en Ronald Biesboer - Mike de Bruijn, Bas Bakker (46.Gijs de Graaf), Hidde Struick, Remco Boogaard en Daan Wessels (76. geblesseerd uitgevallen) - Edib Muric.
Scoreverloop: 1-0 Bart Boogaard (Daan Wessels), 1-1 en 1-2.
Bijzonderheid: Daan Wessels viel geblesseerd uit na 75 minuten, waarna ZDH met 10 kwam te voetballen.
Scheidsrechter: R. Gršper
 
Bart Boogaard (18) scoort uit een corner van Daan Wessels de 1-0.
Het bewijs dat de doelpoging in een treffer werd omgezet.
 

Terug

 

© s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn