1 januari 2013: ZDH - Oud ZDH  3-0  (2-0)

"Gezellige start van 2013"

Selectie verslaat 'oude sterren'

De selectie van ZDH heeft een sterk team met oude sterren met 3-0 verslagen tijdens de traditionele nieuwjaarswedstrijd. Hoewel coach Jan den IJzerman de beschikking had over een fitte selectie met spelers die in het (recente) verleden hebben uitgeblonken in Den Hoorn, bleek het leeftijdsverschil te groot om voor een verrassing te zorgen.
In een gezellige wedstrijd had ZDH de overhand, maar lieten de oude Zwaluwen ook zien goed te kunnen voetballen. Echt gevaarlijk kon de ploeg niet worden, terwijl de 'jonkies' wel al sneel een paar keer opdoken voor het doel van Christiaan Stolk. Uiteindelijk wist Hidde Struick, na een aanval over de rechterflank, de bal te bezorgen bij Mike de Bruijn. Die schoot beheerst de 1-0 op de borden en zijn 12de treffer in totaal in nieuwjaarswedstrijden. Even later zorgde Daan Wessels voor de mooiste goal van de middag. Vanaf de rand van het strafschopgebied vond hij op schitterende wijze de verre hoek: 2-0. Vervolgens kon de score nog oplopen, maar Gijs de Graaf gunde het doelpunt aan Wessels die echter in buitenspelpositie stond.
Na rust bleef het lang spannend, omdat ZDH 1 weigerde de 3-0 te maken. Mede omdat 'grens' Piet Zijm goals van De Bruijn van Wessels vanwege opnieuw buitenspel wist te voorkomen. Remco Boogaard vond met een voorzet vlak voor tijd De Graaf, die van dichtbij zonder problemen raak kon schieten.
Na afloop nam voorzitter Nico van Heerwaarden het jaar 2012 door en stipte de hoogtepunten nog even aan. De datum 13 mei is een historische vanwege het behaalde kampioenschap dankzij de zege op De Koog. Daarnaast is hij blij met de resultaten en het spel in de vierde klasse en roemt hij de saamhorigheid, niet alleen in ZDH 1, maar zeker ook binnen de club. Veel vrijwilligers zorgen voor een unieke sfeer in de dorpsclub. Tevens liet hij de aanwezigen weten erg blij te zijn met de spullen die ZDH onlangs heeft opgehaald bij Watervogels. Daar horen onder andere bij dug outs, twee doelen, scorebord, lampen, koffiezetappraten, vlaggenmasten en nog veel meer. Vanwege de verhuizing van Watervogels naar buurman Den Helder, waren de spullen overbodig. ZDH mag de spullen gratis overnemen van de Helderse club.
Uiteraard nam ook ere voorzitter Ferry Zwanenburg nog even het woord. De 90--jarige legende is nog steeds ongelooflijk blij dat hij deel kan uitmaken van ZDH én dat ZDH deel uitmaakt van zijn leven. Na een korte onderbreking verschenen zowaar weer Nico van Heerwaarden en Ferry Zwanenburg op het 'toneel'. De vermakelijke sketch waarbij invalspits Zwanenburg op aangeven van invalkeeper Van Heerwaarden de winnende maakte, was een prachtige afsluiting van de eerste dag van 2013.
 
1 januari 2013: ZDH - Oud ZDH  3-0  (2-0)
ZDH: Daniël Bakker - Sean van Heerwaarden, Marcel Boone, Hans Berbée en Guido Boogaard - Jonas Leenhouts, Remco Boogaard (C), Hidde Struick en Mike de Bruijn - Gijs de Graaf en Daan Wessels. Doorlopendewissel: Jos Berbée.
Oud ZDH: Chris Stolk, Ruben Boogaard, Jean-Pierre van den Biggelaar, Joost van Heerwaarden, Jan-Willem Bakker, Bernard Ipenburg, Etienne van Bennekom, Erik Wuis, Jelte van der Kooi, Ronald Biesboer, Michiel Dekker, Kees Landvreugd en Joop Rommets. Coach is Jan den IJzerman.
Scoreverloop: 1-0 Mike de Bruijn (Hidde Struick), 2-0 Daan Wessels (schot) en 3-0 Gijs de Graaf (Remco Boogaard).
Scheidsrechter: B. Stuurop
 
Beide teams poseren voor het bord van Texel Energie.
Hidde Struick (7) dichtbij een doelpunt.
Actie op het middenveld.
Sean van Heerwaarden aan de bal voor ZDH 1.
Guido Boogaard (5) maakt Jan-Willem Bakker (4) en Joost van Heerwaarden lastig.
Erik Wuis (9) is de jongste van de drie!
Vader en zoon Berbée in één shot.
Michiel Dekker, goed voor 68 competitiegoals voor ZDH, passt de bal in opperste concentratie.
De bank van ZDH 1 met 'vlagger' Nico van Heerwaarden,
"Nico van Heerwaarden" en "Ferry Zwanenburg" zingen het ZDH clublied.
Zwanenburg wordt door doelman Van Heerwaarden diepgestuurd en de 90-jarige legende zou even later spectaculair de winnende treffer maken.
 
Voor alle foto's gemaakt door Willem Sangers deze middag, klik hier.
 

Terug

 

© s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn