3 november 2013: Duinrand S - ZDH  2-5  (1-4)

"Zwaluwen winnen ook in Schoorl"

ZDH heeft ook weten te winnen van Duinrand S in Schoorl. Het werd liefst 5-2 en daarmee stijgt de ploeg met stip naar de zevende plaats. Bij rust stonden de mannen van Gerard Boogaard al comfortabel op een 4-1 voorsprong.
De basis van ZDH bestond uit dezelfde elf spelers als een week eerder tegen VZV en die stonden ook nog eens op dezelfde positie. Dat gebeurt niet vaak, maar door de afwezigheid van Jeroen Backer en Pieter Plaatsman, die tegen VZV op de bank zaten, was het niet zo vreemd. Dit keer mocht Koen Hoogendijk op de reservebank plaatsnemen. Hij maakte voor het eerst dit seizoen deel uit van de selectie, nadat hij weer is hersteld van een sleutelbeenbreuk.
ZDH begon tegen de sterke wind in te voetballen en kwam binnen een minuut al bijna op voorsprong. Uit een dieptepass van Bart Boogaard stuitte spits Mike de Bruijn op de keeper, die naar het schijnt een verleden heeft bij de AZ voetbalschool. Een paar minuten was het wel raak. Jelmer Bomas zorgde voor de onrust bij Duinrand bij een hoge bal. Een verdediger kopte terug over zijn eigen doelman, waarna De Bruijn simpel de 0-1 kon binnentikken. Nog binnen tien minuten wist ZDH de score te verdubbelen. Een indraaiende vrije trap van Remo Boogaard werd door Bomas, die geheel vrijstond, bij de eerste paal binnengekopt: 0-2. Het was al de derde keer dit seizoen dat een vrije trap van Remco Boogaard koppend werd omgezet tot treffer. Na een kwartier werd het plotseling weer spannend. Een kopbal uit een corner werd door Daniël Bakker nog gestopt, maar de rebound werd wel benut: 1-2.

De Zwaluwen bleven echter wel controle over de wedstrijd houden en wist de aanvallen van de gastheren tijdig onschadelijk te maken. Hidde Struick speelde een sterke wedstrijd als voorstopper. Remco Boogaard werd nog hard aangepakt, gele kaart voor de dader, maar kon gelukkig na een blessurebehandeling weer verder. Zelf wist de ploeg het de tegenstander verdedigend knap lastig te maken. Na een omsingeling van ZDH rond het strafschopgebied wist de 38-jarige Marcel Boone met een listig steekpassje Bomas vrij voor de keeper te zetten. ZDH's topscoorder wist hier wel raad mee en schoof de 1-3 binnen halverwege de eerste helft. Na wat mogelijkheden over en weer mocht ZDH vlak voor rust een hoekschop nemen. De corner van De Bruijn werd snoeihard door Leenhouts binnengekopt bij de paal, waardoor het zelfs 1-4 werd. Het was Leenhouts alweer zijn 5de goal van het seizoen. Net zoveel als hij er vorig seizoen totaal had gemaakt.

Na een aantal fouten op een rij van ZDH beging captain Bart Boogaard een overtreding en dat betekende een penalty, die door spits feilloos werd benut. Na 53 minuten stond het 2-4. Nog niks hand voor de Hoornders, maar het team moest wel scherp blijven om het zichzelf niet onnodig lastig te maken. Keeper Bakker probeerde een aantal keer de spitsen te bereiken met verre uittrappen. Gedragen door de wind en verdedigers die tegen het felle zonnetje inkeken had dit zeker kans tot succes. Met de nodige kunst- en vliegwerk voorkwam Duinrand dat dit echter ook lukte. Die ploeg ging al fysieker spelen en De Graaf en Leenhouts waren daar het slachtoffer. Met name Leenhouts mocht van gelukspreken dat hij de wedstrijd kon uitspelen na een aanslag op zijn enkels.

Door goed druk zetten werd de bal ingeleverd bij De Bruijn. Hij kapte zijn mannetje uit en vond de doelman op zijn weg. Lang hoefde ZDH niet te treuren, want een kwartier voor tijd viel de beslissing. Via een mooie typische actie van Gijs de Graaf op wilskracht langs diverse spelers viel de bal voor de voeten van De Bruijn, die nu eenvoudig de bal kon binnenschieten: 2-5. Vanaf dat moment was de wedstrijd gelopen en had de score nog hoger kunnen uitvallen. In de slotfase schoot De Bruijn na goed doorzetten net over de kruising en was Boone ook nog dicht bij een prachtgoal. De bal werd teruggelegd door Bomas, waarna Boone vanaf de rand van het strafschopgebied onhoudbaar en keihard op de paal schoot.

Het betekende de tweede zege op een rij na vorige week VZV te hebben geslagen. In uitwedstrijden is ZDH overigens al drie wedstrijden ongeslagen. Dankzij de zege stijgt de ploeg naar de zevende plaats en dat betekent een plek in het felbegeerde linkerrijtje. Volgende week reist ZDH af naar Heerhugowaard voor de lastige wedstrijd tegen Hugo Boys.

ZDH: Daniël Bakker - Peter Zijm, Bart Boogaard (captain), Hidde Struick en Guido Boogaard - Gijs de Graaf, Remco Boogaard, Marcel Boone (gele kaart) en Jonas Leenhouts - Mike de Bruijn en Jelmer Bomas. Bank: Koen Hoogendijk.
Scoreverloop: (4.min) 0-1 Mike de Bruijn (geen), (9.min) 0-2 Jelmer Bomas (Vrije trap Remco Boogaard),  (15.min) 1-2 Duinrand S, (23.min) 1-3 Jelmer Bomas (Marcel Boone), (43.min) 1-4 Jonas Leenhouts (Corner Mike de Bruijn), (53.min) 2-4 Duinrand S (Penalty na overtreding Bart Boogaard) en (77.min) 2-5 Mike de Bruijn (Gijs de Graaf).
Scheidsrechter: J.M. Pasman

Speeldag 8: 3-11-2013               P
VZV - Hugo Boys 0 - 4 1
Schagen - Hollandia T 1 - 1 1
DTS - Con Zelo 3 - 1 1
DWOW - WMC 4 - 0 1
Winkel - SRC 2 - 1 1
Geel Zwart - Dirkshorn         4 - 0 1