9 maart 2014: ZDH - Schagen  1-5  (0-1)

"Geflatteerd verlies ZDH "

Aan de goede reeks van ZDH is bruut een einde gekomen. Schagen won bij ZDH met 5-1. Na drie zeges en een gelijkspel was Schagen in het laatste kwart van de wedstrijd te sterk voor de Zwaluwen. Tot die tijd hadden de Hoornders de betere kansen gehad en stond het nog 1-1.
Door de enkelblessure van Gijs de Graaf startte ZDH met Hidde Struick als rechtshalf en keerde Marcel Boone na een weekje wintersport terug als aanvaller naast topscoorder Jelmer Bomas. ZDH startte sterk al ging er ook nog wel wat fout. Mede door het droge weer van de afgelopen week was het voetbalveld behoorlijk hobbelig geworden. Desondanks waren de kansen voor ZDH. De beste kwam tot stand na goed werk van Remco Boogaard over de rechterkant die Struick vond bij de tweede paal. De geblokte middenvelder schoot hard rakelings over het doel. Ook Bomas was dicht bij de openingstreffer, maar hij stuitte in de korte hoek op doelman Jeffrey Buik. Jonas Leenhouts, nog maar net hersteld van enkelkwetsuur, veroverde de bal op de achterlijn en uit een lastige hoek ging de bal vlak voor het doel langs. Na een waarschuwing van de gasten waarbij een dieptepass over de rechterkant voor het enige echte gevaar zorgde van Schagen was het vlak voor rust zomaar 0-1. Een lange bal van de rechtsback viel voor de voeten van linksbuiten Björn Stathi en hij verschalkte Daniël Bakker met een pegel uit de draai. In de laatste vijf minuten was ZDH nog dichtbij de gelijkmaker. Bomas schoot vanaf de middenlijn (!) net over de lat waarbij keeper Buik met de schrik vrij kwam. De spits zag niet veel later een inzet uit een corner naast vliegen. Op slag van rust mikte Leenhouts uit een hoekschop net iets te hoog.
In de rust moest Guido Boogaard vervangen worden. Hij was in de warming up door zijn enkel gegaan en kon niet meer verder. Zijn vervanger was linkshalf Pieter Plaatsman, waardoor er vier spelers van positie moesten wisselen. ZDH ging op jacht naar de 1-1 en dat was nog niet zo makkelijk. Struick was het dichtst bij, maar hij stuitte op de Schager sluitpost. Na twintig minuten in de tweede helft toornde aanvoerder Bart Boogaard hoog boven iedereen uit en kopte diagonaal de bal tegen de touwen uit een corner van broer Remco: 1-1. Het harde werk bleek vijf minuten voor niets te zijn geweest. Struick schoot, die inmiddels op de voorstopperspositie was beland, de bal uit een voorzet snoeihard achter zijn eigen keeper die slechts even met zijn armen kon wapperen. Uit een corner schoot Robin Meijering na matig verdedigen van dichtbij de 1-3 binnen. Het werd nog erger nog toen Struick te kort terugspeelde op doelman Bakker. Lars de Heer kon onderscheppen en de 1-4 eenvoudig binnenschieten. Daarna kreeg Bomas de mogelijkheid om iets terug te doen vanaf de 'stip'. Na een steekpass van Leenhouts kon Mike de Bruijn niet scoren, maar Plaatsman bijna wel. Hij kwam ten val volgens scheidsrechter Langedijk door de doelman. Bomas had 19 strafschoppen op rij benut (26 uit 27 totaal), maar zag dit keer keeper Buik zijn inzet stoppen. Even later floot Langedijk weer voor een pingel, maar dit keer na een overtreding van Hans Berbée. Ook Stathi kon dit buitenkansje niet benutten want Bakker keerde zijn inzet. Bakker heeft 6 van de 15 penalty's weten te stoppen overigens. De rebound werd door Stathi van dichtbij keihard huizenhoog over geschoten. Het werd toch nog 1-5. Peter Zijm raakte de bal verkeerd en Stathi maakte het met een stift over de lange Bakker knap af.
ZDH blijft elfde, maar heeft nog wat punten nodig om klassenbehoud veilig te stellen. Volgende week volgt de lastige uitwedstrijd in 't Veld tegen counterploeg VZV.

ZDH: Daniël Bakker - Peter Zijm, Bart Boogaard (captain), Hans Berbée (gele kaart) en Guido Boogaard (46.Pieter Plaatsman) - Hidde Struick, Remco Boogaard, Jonas Leenhouts en Mike de Bruijn - Jelmer Bomas (gele kaart) en Marcel Boone.
Scoreverloop: (40.min) 0-1 Björn Stathi, (65.min) 1-1 Bart Boogaard (corner Remco Boogaard), (68.min) 1-2 Eigen doelpunt Hidde Struick, (70.min) 1-3 Robin Meijering, (80.min) 1-4 Lars de Heer en (82.min) 1-5 Björn Stathi.
Scheidsrechter: J.C.J.M. Langedijk
Bijzonderheden: Bij 1-4 wordt een penalty (gegeven na overtreding op Pieter Plaatsman) van Jelmer Bomas gestopt door Schagen keeper Jeffrey Buik. Bij 1-4 stopt Daniël Bakker een penalty (gegeven na overtreding Hans Berbée) van Björn Stathi.