4 januari 2014: ZDH - VEW  7-0  (6-0)

 

"ZDH verslaat VEW met ruime cijfers"
 
ZDH heeft de oefenwedstrijd tegen VEW uit Heemstede met ruime cijfers gewonnen. Bij rust was de score opgelopen naar 6-0 en na de pauze kwam daar slechts n doelpunt bij: 7-0.
Drie dagen na de traditionele nieuwjaarswedstrijd volgde er een oefenwedstrijd tegen VEW. De ploeg kwam voor het vierde jaar op rij op trainingskamp naar Texel en dat heeft natuurlijk alles te maken met de gebroeders Niels en Michiel Dekker. De Dekkers speelden zelf jarenlang voor ZDH en komen tegenwoordig uit voor de club uit Heemstede die actief is in de vierde klasse zaterdag.
In de eerste helft was ZDH duidelijk scherper dan VEW. Gijs de Graaf scoorde al vrij snel van dichtbij en even later stoomde Jean-Pierre van den Biggelaar op die na een n-twee met Mike de Bruijn Jelmer Bomas in stelling bracht. De topscoorder krulde de bal onhoudbaar in de lange hoek: 2-0. Daarna waren er ook een paar kansjes voor de gasten, waarbij keeper Danil Bakker een inzet van dichtbij met zijn voet wist te keren. Vervolgens maakte ZDH korte metten met VEW. Een voorzet van Gijs de Graaf werd door de 15-jarige Lucas Ipenburg binnen geschoten. De 4-0 werd gemaakt door De Bruijn die de bal na een solo onhoudbaar achter de keeper schoot. Ook aanvoerder Remco Boogaard wist te scoren. Hij reageerde attent door een voorzet van Bomas bij de tweede paal binnen te tikken. Bomas zelf schoot op aangeven van De Bruijn nog snoeihard op de lat, maar de zesde treffer viel toch nog. De mee opgekomen rechtsback Peter Zijm faalde niet oog in oog met de doelman.

Na de pauze verving VEW zes spelers, waaronder Niels Dekker. Zijn linksbenige broer Michiel speelde wel de hele wedstrijd en was een aantal keer gevaarlijk. Bakker tikte een doelpoging van Michiel nog fraai uit de kruising. Bij een paar andere kansen bleek Bakker ook niet te passeren. ZDH was minder dreigend dan voor de rust. Pas in de slotfase scoorde Bomas de 7-0. Na een mooi passje van de net 16-jarige Jesse Wonder schoot de spits de bal handig over de uitgekomen keeper heen.

Na afloop was het nog lang gezellig in ZDH-kantine De Spil mede door de overheerlijke stamppot van Paal 9. Volgend weekend gaat ZDH op trainingskamp in Zwolle. Op zaterdag 11 januari speelt ZDH een oefenwedstrijd tegen CSV'28, de oude club van ZDH-speler Marcel Boone. Een week later wordt de competitie hervat in en tegen Dirkshorn.

 
4 januari 2014: ZDH - VEW  7-0  (6-0)
ZDH: Danil Bakker - Peter Zijm, Jean-Pierre van den Biggelaar, Jonas Leenhouts en Jeroen Backer - Gijs de Graaf, Remco Boogaard (captain), Jesse Wonder en Mike de Bruijn - Jelmer Bomas en Lucas Ipenburg. Doorlopende wissels vanaf tweede helft: Barry van der El en Willem Rommets.
Scoreverloop: 1-0 Gijs de Graaf (geen), 2-0 Jelmer Bomas (Jean-Pierre van den Biggelaar), 3-0 Lucas Ipenburg (Gijs de Graaf), 4-0 Mike de Bruijn (actie), 5-0 Remco Boogaard (Jelmer Bomas), 6-0 Peter Zijm (geen) en 7-0 Jelmer Bomas (Jesse Wonder).
Scheidsrechter: T. Arnout
 

Terug

 

s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn