14 september 2014: ZDH - Wiron  0-1  (0-1)

 

"Onnodig verlies ZDH tegen Wiron"
 
De Zwaluwen Den Hoorn hebben de eerste thuiswedstrijd van het seizoen verloren van Wiron. Na vorige week al van Succes te hebben verloren, waren dit keer de buren uit Den Oever doeltreffender dan de Hoornders. Een doelpunt in de zeventiende minuut bleek uiteindelijk de enige, waardoor ZDH na twee wedstrijden nog op nul punten staat.
Coach Marcel Boone viel deze middag terug op het vertrouwde 4-4-2 systeem om zo de spelers meer houvast te geven. Aangezien Wiron met 3 spitsen speelde is dit een goede manier om verdedigend zekerheid in te bouwen én om het middenveld in handen te krijgen. Desondanks was de openingfase rommelig en werd veel en in te vroeg stadium balverlies geleden waardoor Wiron gevaarlijk kon worden. Eenmaal redde Daniël Bakker, bij afwezigheid van Hidde Struick aanvoerder, prachtig door de bal uit de hoek te tikken. Een andere keer werd een vrije trap van richting veranderd door het muurtje en bracht de lat redding.
Na een goed kwartier leed ZDH balverlies op het middenveld en dit leek ten koste te gaan van een overtreding op Jonas Leenhouts. Scheidsrechter Jans liet echter doorspelen en de bal werd niet door de Wieringers buiten de lijnen geschoten om een blessurebehandeling mogelijk te maken. De bal werd zelfs naar voren geschoten en voorstopper Joost van Heerwaarden verkeek zich op een rare stuit waarna de spits plotseling vrije doorgang kreeg. Die passeerde Bakker met een droge schuiver: 0-1. Daarna leek ZDH de schroom van zich af te gooien en kwam de ploeg verdedigend niet meer in de problemen en werden er veel kansen en mogelijkheden gecreëerd. Promovendus Wiron, na het spelen van nacompetitie voetbal, moest alle zeilen bij zetten en had over geluk niet te klagen. Spits Mike de Bruijn zag dat de keeper pas in twee instanties zijn schot van de rand strafschopgebied onder controle kreeg. Ook ZDH's topscoorder van de laatste tien jaar was een aantal keer dicht bij een goal in zijn 200ste competitieduel. Van dichtbij werd zijn schot geblokt waarna Leenhouts de rebound rakelings voorlangs schoot. Na goed werk van Bomas drukte Gijs de Graaf af, maar ook die bal wilde er niet in. De Zwaluwen probeerde het ook een aantal keren door de lucht via De Bruijn. Zijn kopballen waren gevaarlijk, maar het betekende niet de gelijkmaker. Toen een schot andermaal door de doelman even werd los gelaten, kopte de lange spits de bal bijna alsnog in het doel. De keeper van Wiron was net op tijd terug om de bal op de doellijn te onderscheppen. Na goed druk zetten dwong ZDH een foute terugspeelbal af die door Bomas werd onderschept. Hij kwam in een lastige hoek uit en probeerde zelf te scoren waar een voorzet op twee medespelers misschien wel verstandiger was geweest. Nu was de keeper bijtijds terug om weer de grote sta in de weg te zijn.

Na de rust bleef Maurits Lap in de kleedkamer achter en kwam de 18 jarige Kenny Witte binnen de lijnen. Zijn grote wapen is zijn fysiek en snelheid. Meteen snelde hij over de linkervleugel en schoot hij in kansrijke positie te wild voorlangs. Ook Gijs de Graaf was een gevaar op de rechterkant. In de eerste helft kwam hij al een paar keer goed door, maar miste hij het overzicht. Na de thee vond hij na een actie De Bruijn op de penaltystip, die de bal rakelings naast schoot. Vervolgens was het uitvallen van Peter Zijm zuur en kwam Pieter Plaatsman als vervanger in het veld. Daardoor zakte Witte terug als rechtsachter. Omdat ZDH nog steeds tegen een 0-1 achterstand aankeek, koos Boone er al snel voor om Witte door te schuiven naar de voorhoede en achterin alle risico te nemen. Hierdoor ontsnapte ZDH tot twee keer aan toe uit een counter aan de 0-2. Verder had defensieleider Hans Berbée de zaak aardig op orde. Aan de andere kant bleven de kansen volgen. Een vrije trap van Bomas vloog net over de lat en even later bood Bomas op subtiele wijze Remco Boogaard een mooie kans. De aanvallende middenvelder schoot het leer hard langs de verkeerde kant van de paal. Vlak voor tijd sloop linksback Guido Boogaard, die een zeer degelijke wedstrijd afleverde, mee naar voren. Van de rand van de 'zestien' schoot ook hij net over de kruising en kon Wiron het veld als winnaar verlaten. Voor ZDH een ongelooflijke zure nederlaag, maar zoals de grote Johan Cruijff al zei "als je niet scoort, kun je niet winnen".

Volgende week gaat ZDH de jacht op punten vervolgen bij DWOW. Die ploeg staat ook nog op nul punten en vorig seizoen wonnen de Zwaluwen tweemaal van dit team.

 
14 september 2014: ZDH - Wiron  0-1  (0-1)
ZDH: Daniël Bakker (captain) - Peter Zijm (56.Pieter Plaatsman), Hans Berbée, Joost van Heerwaarden (gele kaart) en Guido Boogaard - Gijs de Graaf, Jonas Leenhouts, Remco Boogaard en Maurits Lap (46.Kenny Witte) - Jelmer Bomas en Mike de Bruijn.
Scoreverloop: 17.min: 0-1 Stefan Veldhuis.
Scheidsrechter: O. Jans
 
Speeldag 2 = 14-9-2014               P      
DTS - Hugo Boys 2 - 2 1      
Geel Zwart - Schagen  3 - 0 1      
Dirkshorn - Succes 4 - 0 1      
ZDH - Wiron 0 - 1 1      
Nieuwe Niedorp - Con Zelo 1 - 2 1      
SRC - Hollandia T           6 - 1 1      
DWOW - VZV 1 - 3 1      
STAND PER 14-9-2014
  Team D W G V P Dv   Dt Ds Vp    
1 Geel Zwart '30 2 2 0 0 6 8 - 0 +8 0    
2 SRC 2 2 0 0 6 9 - 3 +6 0    
3 Dirkshorn 2 2 0 0 6 5 - 0 +5 0    
4 Con Zelo 2 2 0 0 6 6 - 3 +3 0    
5 Schagen 2 1 0 1 3 5 - 3 +2 3    
6 Succes 2 1 0 1 3 5 - 5 + 3    
7 Wiron 2 1 0 1 3 3 - 3 + 3    
8 VZV 2 1 0 1 3 3 - 6 -3 3    
9 DTS 2 0 2 0 2 3 - 3 + 4    
10 Hugo Boys 2 0 1 1 1 2 - 3 -1 5    
11 Hollandia T 2 0 1 1 1 2 - 7 -5 5    
12 DWOW 2 0 0 2 0 3 - 7 -4 6    
13 ZDH 2 0 0 2 0 1 - 6 -5 6    
14 Nieuwe Niedorp 2 0 0 2 0 1 - 7 -6 6    
 
Foto's van Willem Sangers (zie ook www.facebook.com/svzdh)
Gijs de Graaf in actie.
Schot Mike de Bruijn.
Jelmer Bomas legt straks af op de inkomende Gijs de Graaf.
Mike de Bruijn kopt de bal half uit de handen van de keeper.
Spit Bomas tussen veel spelers van Wiron.
Verdedigers Joost van Heerwaarden en Hans Berbée.
Aanvoerder Daniël Bakker moest op zijn hoede zijn.
Nieuweling Kenny Witte in duel.
Invaller Pieter Plaatsman.
Hans Berbée kopt uit een corner over.
Aanvallende middenvelder Remco Boogaard heeft in beide benen een goede trap.
Bomas schudt de verdediging van zich af, maar...
... wordt door de keeper op zijn hak getrapt. De scheidsrechter houdt het bij een hoekschop.
 

Terug

 

© s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn