10 april 2016: Vesdo - ZDH  1-1  (1-1)

"ZDH verliest titel uit het oog"
Puntendeling in Schagerbrug

Vooraf was het ideale scenario een regelmatige overwinning op Vesdo en dat koploper Wieringerwaard thuis punten zou verspelen tegen Sint Boys. Helaas liep het allemaal anders. De Zwaluwen speelden niet goed genoeg en moesten genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel. De Wieringers deden wat ze wel vaker doen dit jaar, één keer meer scoren dan tegenstander. Vandaag werd het 1-0 en met drie wedstrijden te gaan staan zij nu vier punten los van ZDH.

Bij ZDH waren er wat mutaties in de selecties. De rappe Kenny Witte is herstellende van een oude breuk in zijn enkel, terwijl nestor Jean-Pierre van den Biggelaar wel weer voldoende was hersteld om in de basis te starten. Ook Remco Boogaard verscheen na bijna twee maanden afwezigheid weer aan de aftrap. Aan de andere kant kon er geen beroep worden gedaan op de A-junioren Timo Westdorp en Jurn Goënga die dit seizoen al veel wedstrijden in de hoofdmacht hebben gespeeld. Gelukkig waren Barry van der El, Tim Arends en Tom Woestenberg wel beschikbaar voor coach Marcel Boone, die door terugkeer van Van den Biggelaar weer terugviel op het vertrouwde 4-4-2 concept. In de basis had hij verder een plek ingeruimd voor Pieter Plaatsman die pas zijn tweede wedstrijd van het seizoen speelde.

De openingsfase was ondanks alle goede bedoelingen erg rommelig van vooral ZDH kant. Jonas Leenhouts probeerde het elftal bij de hand te nemen door vol de duels in te gaan en niet te verzaken. Toch kwam ZDH na acht minuten op achterstand en was de ploeg niet op tijd bij de les. Toen Leenhouts meer centraal ging spelen kwamen de Hoornders beter in de wedstrijd. Na een kwartier kopte Mike de Bruijn, die in de laatste drie duels vijf keer had gescoord, achterwaarts net over de lat uit een mooie dieptepass van Van den Biggelaar. Even later  was er bijna succes voor Remco Boogaard, maar zijn schot spatte uiteen op de paal. De rebound werd knap gekeerd door de geblokte doelman. Aan de andere kant redde Daniël Bakker knap in 1 tegen 1 situatie en kon Van den Biggelaar een inzet van de doellijn halen. ZDH bleef zodoende in de wedstrijd en was op de slag van rust weer helemaal in de race. Joost van Heerwaarden kwam knap voor zijn man en passte de bal meteen naar voren. Onder druk van De Bruijn miste een verdediger finaal de bal waarna Jelmer Bomas vrije doorgang kreeg. De topscorer bleef ijzig kalm en stifte de bal subtiel over de keeper: 1-1.

Na rust stapte ZDH weer over op drie verdedigers en verving Van der El Van den Biggelaar om zo meer in de melk te brokkelen te krijgen op het middenveld. In de eerste twintig minuten was ZDH heer en meester en werd de thuisploeg niet meer gevaarlijk. Vooral Guido Boogaard was weer erg betrouwbaar als linksback. Na een paar minuten speelde Gijs de Graaf zijn tegenstander door de benen en kon Hidde Struick vrij uithalen op de rand van het strafschopgebied. Hij schoot net over. Even later verscheen De Graaf zelf alleen voor de keeper, maar die laatste was het sterkste in het 1 tegen 1 duel. Er waren nog meer goede kansen. Uit een corner van Bomas kopte Leenhouts rakelings langs de paal. Hoe langer de 1-2 uitbleef hoe onrustiger ZDH werd. Ondertussen was Woestenberg in de ploeg gekomen voor de moegestreden Plaatsman. In het laatste kwartier ging ZDH meer risico nemen, maar de bal viel mar niet goed. Voorzetten waren vaak een prooi voor de Vesdo defensie of de bal ging tussen twee Zwaluwen door. In de laatste vijf minuten gebeurde er van alles. Een goal van Vesdo -  van dichtbij binnengekopt - werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Even later werd de rechtsbuiten van Vesdo ook afgevlagd door de meest eerlijke man van Texel, assistent scheidsrechter Louis Bakker. Met nog een paar minuten op de klok moet Van Heerwaarden aan de noodrem trekken om een 2-1 achterstand te voorkomen. Met tien man en nog een paar minuten te gaan was het niet onmogelijk om de wedstrijd nog in winst om te zetten. Arends verving Struick. In de laatste seconde schoot Van der El de bal naar voren die door De Bruijn werd doorgekopt. De bal viel achter de verdediging en Bomas tikte de bal prachtig over de keeper in het doel. Helaas had nu de grensrechter van Vesdo zijn vlag omhoog en ging dit feest niet door. De beslissing was zeer dubieus, omdat op het moment van doorkoppen, Bomas de Vesdo verdediger nog in zijn rug had. Een overwinning was gezien het wedstrijdbeeld niet echt terecht geweest, maar als je kampioen wilt worden dan was de winst heel belangrijk.

Toen na afloop ook nog bleek dat Wieringerwaard wel weer had gewonnen met 1-0 van Sint Boys, gingen de kopje van ZDH nog verder naar beneden. Een titel voor ZDH lijkt nu nog alleen in theorie mogelijk. De Hoornders zullen er nu alles aan moeten doen om een plek in de nacompetitie veilig te stellen om zo promotie naar de vierde klasse af te dwingen. Komend weekend is er een inhaal programma. ZDH speelt een week later thuis tegen Petten.

DH Daniël Bakker - Hidde Struick (86.Tim Arends), Jean-Pierre van den Biggelaar (gele kaart)(46.Barry van der El), Joost van Heerwaarden (85.rode kaart) en Guido Boogaard (gele kaart) - Gijs de Graaf, Remco Boogaard, Pieter Plaatsman (61.Tom Woestenberg) en Jonas Leenhouts - Jelmer Bomas (C) (gele kaart) en Mike de Bruijn.
Scheidsrechter P.H. Collet
Scoreverloop
8) 1-0 Kjell Ruiter
45) 1-1 Jelmer Bomas (Joost van Heerwaarden)

11 Oudesluis 16 1 1 14 4 13 - 50 -37 44
Kreileroord en De Flamingo's '64 uit competitie, resultaten vervallen.
Inhaal = 17-4-2016                 P
Sint Boys - Kaagvogels   -   2   14:00
Oosterend - Vesdo   -   2   14:00

Vesdo is op 1-0 gekomen.
Een harde overtreding op Remco Boogaard wordt niet bestraft door scheidsrechter Collet.
De harde kern van ZDH 2 kwam na hun eigen wedstrijd het eerste ondersteunen.
Hidde Struick (niet op de foto) heeft de bal met het hoofd teruggebracht. Jonas Leenhouts probeert nog bij de bal te komen, maar loopt daarbij een speler van Vesdo omver.
Joost van Heerwaarden heeft een doorgebroken speler neergelegd.