De Koog wint 'flitsende' derby

 
Op vrijdagavond heeft De Koog de oefenwedstrijd tegen ZDH gewonnen. Op het kunstgrasveld van Texel'94, de velden van ZDH en De Koog zijn wegens de droogte nog niet bespeelbaar, werd er leuk gevoetbald. Het duel had wel te maken met onweer en noodweer, waardoor scheidsrechter Tom de Lugt de wedstrijd twee keer voor zo'n 15 minuten stil moest leggen. De tweede keer werd besloten om de vervroegd te rusten.
De openingsfase was duidelijk voor De Koog. In de basis onder andere de nieuwelingen Yorgo Helleman, Lucas Ipenburg en Mike Koorn. Na een kwartier kwam de ploeg terecht op voorsprong. Bart-Jan Grisnigt klopte met een afstandsschot gelegenheidskeeper Kenny Witte: 1-0. Even brak het onweer los en gingen de teams het veld af. Meteen na de hervatting was het verrassend weer gelijk. Een hoge bal van Tijs van Exel werd opgepikt door Gijs de Graaf. De schaduwspits schoot hard uit de stuit raak: 1-1. Toch bleef De Koog het betere spel spelen. Met name Helleman, Rik Bijpost en Alex Daalder zorgden met hun snelheid voor gevaar. Uit een aanval over de rechtervleugel werd het dan ook 2-1. Toen Lucas Ipenburg van dichtbij de 3-1 raak schoot leek een grote nederlaag in de lucht te hangen. Daar wensten de Zwaluwen niet aan mee te werken. De aansluitingstreffer werd gemaakt door gastspeler Martin Muurman op aangeven van De Graaf. Vervolgens ging het keihard regenen en floot De Lugt voor de rust.
De coaches van De Koog (Martin en Marko Koorn) en ZDH (Nico Kremer en Ruud Wassenaar) wisselden flink door. Bij De Koog werd vooral in de rust gewisseld, terwijl ZDH continu doorwisselden. Desondanks bleef De Koog gevaarlijker met de 4-2 uit een corner. Hellemaal zag een mislukte voorzet pardoes in het doel vliegen: 5-2. Daarna durfden ZDH meer druk te zetten en ontstonden er aardige kansen. Mike de Bruijn kwam twee keer goed door en zag eenmaal de keeper ternauwernood met een voet een doelpunt voorkomen. Het was uiteindelijk spits Tom Bijl die de derde Hoornder treffer maakte. Een mislukte interceptie op de middenlijn bood Bijl vrije doortocht en de Groninger beproefde zijn geluk van grote afstand. De bal stuiterde hoog over de doelman en viel in de kruising in het net: 5-3. Dit was tevens de eindstand van een sportieve eilandderby.
 
24 augustus 2018: De Koog - ZDH  5-3  (3-2)
ZDH 1 Kenny Witte - Paul ter Steege, Barry van der El, Guido Boogaard en Lars Frederici - Tijs van Exel, DaniŽl Bakker (c) en Gijs de Graaf - Koen Jansen, Tom Bijl en Mike de Bruijn.
Doorlopende wissels: Kees Lap, Stef Kooger, Jesse Blankevoort, Vincent Koopman, Martin Muurman.
Scoreverloop
1-0 Bart-Jan Grisnigt
1-1 Gijs de Graaf (Tijs van Exel)
2-1 De Koog (voorzet)
3-1 Lucas Ipenburg
3-2 Martin Muurman (Gijs de Graaf)
4-2 De Koog (corner)
5-2 Yorgo Helleman
5-3 Tom Bijl (schot)
Scheidsrechter T. de Lugt
 

Terug

 

© s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn