ZDH verliest met grote cijfers in Kolhorn

Binnen 7 minuten stond ZDH met 2-0 achter in Kolhorn. Bij de eerste goal anticipeerde het team niet goed op een lange bal met als resultaat een scherpe voorzet en een achterstand. Na weer een lange bal probeerde Lars Frederici de rechtsbuiten de bal te ontfutselen. Hierbij kwam de aanvaller ten val en wees de scheidsrechter resoluut naar de stip. Ondanks dat de blonde krullenbol van de Hoornders elk contact ontkende. Een kaart bleef overigens uit.
Daarna herstelde ZDH zich aardig en kreeg de ploeg ook zelf kansen. Gijs de Graaf zag zijn schot tot corner worden verwerkt. Niet veel later stuurde Tom Bijl Mike de Bruijn de diepte in, die legde de bal fraai neer voor De Graaf met het hoofd. De spits van ZDH schoot echter naast. Een kopbal van Bijl uit een hoekschop vloog net over het doel.
Na iets meer dan een half uur had Kaagvogels de score zomaar verdubbeld. Terwijl de Hoornders nog de gegeven corner bediscussieerde, namen de gastheren de bal snel en haalde Erik Huibers van de rand van het strafschopgebied vernietigend uit via de binnenkant van de paal. Vijf minuten later kopte Kaagvogels een hoekschop knap via de binnenkant van de kruising binnen: 4-0.
Daarna miste De Bruijn nog een grote kans. Een ingooi van Kees Lap werd doorgekopt door captain Daniël Bakker waarna de routinier de bal uit de stuit van dichtbij volledig miste. Vlak voor rust was er een nieuwe teleurstelling. Barry van der El leek nauwelijks een overtreding te maken, maar de arbiter vond dat hij een doorgebroken speler tegenhield en bestrafte hem met ROOD. Ondanks dat Frederici nog in de buurt was. ZDH moest verder met tien man en een uitzichtloze 4-0 tussenstand. Na de wedstrijd werd de kaart omgezet in een gele prent....
Voor rust was Koen Jansen al in het veld gekomen voor Willem Rommets om het middenveld meer body te geven. Na de thee kwam Hans Berbée voor Frederici en ging ZDH met drie verdedigers spelen. Overigens was Guido Boogaard deze middag afwezig. ZDH beet meer van zich af en trok ten aanval. De Graaf was ijverig met een schot voorlangs en veel belovende acties. Het werd na een uur terecht 4-1. Bijl ging als een stervende zwaan naar de grond binnen de beruchte lijnen en werd beloond met een strafschop. De Graaf, die eerder bij Oudesluis zijn eerste pingel voor ZDH benutte, schoot ook deze onberispelijk binnen. Zijn 15e goal van het seizoen, een persoonlijk record. Een paar minuten later had Kaagvogels de marge weer hersteld met een tegenstoot: 5-1.
Bewonderenswaardig was dat ZDH bleef voetballen om goals te maken. Beer van Gelder kwam in het veld voor de hardwerkende Tijs van Exel. Hij ging achter de spitsen spelen. ZDH ontsnapte aan een tegengoal dankzij een katachtige reflex van Tom Reijnders. Evengoed leek de bal over de doellijn, maar de scheidsrechter liet gelukkig doorspelen. Uit een handvol corners werd ZDH nog gevaarlijk. Van Gelder schoot op aangeven van De Bruijn rakelings over. Vlak voor tijd beproefde hij zijn geluk van afstand. De bal viel op de lat en kwam met een hoge boog terug in het veld waar de alerte De Bruijn de bal met het hoofd in de hoek knikte: 6-2. Volgende week speelt ZDH thuis tegen Sint Boys.

12 mei 2019: Kaagvogels - ZDH  6-2  (4-0)
ZDH 1 Tom Reijnders - Kees Lap, Barry van der El, Joost Boekel en Lars Frederici (46.Hans Berbée) - Tijs van Exel (71.Beer van Gelder), Mike de Bruijn, Daniël Bakker (C) en Willem Rommets (36.Koen Jansen) - Tom Bijl en Gijs de Graaf.