Krommenie sterker dan ZDH

 
Vierde klasser Sporting Krommenie was met twee teams op trainingsopkomst op Texel. Het tweede elftal verpulverde ZDH 2 met 9-1 na een 2-0 ruststand. De eretreffer was van Beer van Gelder namens de Zwaluwen. Vervolgens kwamen de twee selecties van beide teams in actie. Aangezien het ZDH-veld nog niet helemaal was hersteld van de droogte eerder deze zomer,  werd er uitgeweken naar het B-veld van Texel'94.
Coach Nico Kremer kon wegens ziekte geen beroep doen op Joost Boekel en DaniŽl Bakker was nog niet voldoende hersteld van zijn schouderblessure. Ook Sil van Lingen was niet beschikbaar, maar toch stond er een redelijk vertrouwde basisopstelling. Met het spelbeeld van de wedstrijd tussen de tweede teams nog vers in gedachte, was het zaak voor ZDH om compact te spelen. In de openingsfase lukte dit nog niet echt. Gelukkig was keeper Tom Reijnders uitstekend op dreef en kon hij lang zijn doel schoonhouden tot halverwege de eerste helft. Een poeier van afstand zeilde onhoudbaar in de bovenhoek: 0-1. Met wat kunst- en vliegwerk lukte het de schade bewerkt te houden. Al moest er nog wel een tweede treffer worden geslikt. Aanvallend waren de Hoornders vrij onmachtig. Eenmaal onderschepte Mike de Bruijn de bal en was zijn steekpass op Tom Bijl net te kort om de spits vrij voor de doelman te zetten. Verder kwam ZDH niet.
Na de thee kwam verloren zoon Remco Boogaard als gastspeler binnen de lijnen voor Vincent Koopman. Daardoor schoof aanvoerder Gijs de Graaf door naar de nummer '10' en ging Koen Jansen als rechtsbuiten te spelen. ZDH kreeg wat meer controle met Boogaard als verdedigende middenvelder, maar kon zelden gevaarlijk worden. Het wachten was op meer treffers van Krommenie. Met een paar goede reflexen liet Reijnders zijn kwaliteiten zien. Na een uur spelen werd hij geklopt toen een lage voorzet bij de eerste paal perfect werd binnen getikt. In het laatste half uur vloeide de krachten bij ZDH weg. Positief was dat er desondanks wel werd gestreden en de score niet verder opliep. Op zondag 23 september begint ZDH 1 de competitie in Den Hoorn tegen oude bekende Wiron om 14.00 uur. Even daarvoor, om 10.45 uur trapt ZDH 2 af tegen het vijfde elftal van FC Den Helder.
 
16 september 2018: ZDH - Sp. Krommenie  0-3  (0-2) op B-veld Texel'94
ZDH 1 Tom Reijnders - Kees Lap, Barry van der El, Guido Boogaard en Lars Frederici - Tijs van Exel, Gijs de Graaf (c) en Koen Jansen - Vincent Koopman (46.Remco Boogaard), Tom Bijl en Mike de Bruijn.
Scoreverloop
23) 0-1
34) 0-2
58) 0-3
Scheidsrechter J. Veldhuisen
 

Terug

 

© s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn