Selectie wint van oude sterren
 
ZDH 1 heeft de traditionele nieuwjaarswedstrijd tegen een team van oud spelers van de Zwaluwen met 4-3 gewonnen.
Door de verjonging van het eerste elftal ťn de toevoeging van relatief jonge oudvoetballers bij het team van oud spelers was de verwachting dat het een spannende wedstrijd zou worden. Al snel leek het er op dat de selectie deze editie weggespeeld zou worden, want in korte tijd stond het 0-2. Eerste rondde de oude goalgetter van eind jaren '90, Jelte van der Kooi, een fraaie aanval af op aangeven van Pieter-Jan Eelman. Misschien wel de beste zaalvoetballer van Texel. Even later vond Remco Boogaard Hidde Struick bij de tweede paal, die keeper Tom Reijnders klopte in de korte hoek.
Daarna kwam het huidige eerste elftal beter in het spel. Gijs de Graaf legde terug op DaniŽl Bakker en die plaatste de bal met zijn linkerbeen onhoudbaar langs doelman Jelmer Bomas: 1-2. ZDH's topscorer van de 21ste eeuw redde niet veel later knap op een vrijwel zeker doelpunt van Koen Jansen.
Na de rust moest het team van Nico Kremer tegen de wind in proberen om de eer te redden. Pas in het laatste kwart werd het verschil gemaakt. Mike de Bruijn stuurde De Graaf met een kopbal diep en hij schoot de bal langs Bomas: 2-2. De Graaf schoot ook de 3-2 tegen de touwen toen hij werd weggestuurd door Bakker. Lars Boogaard, de aanvoerder van ZDH 1 van vorig seizoen, zat er nog wel tussen, maar De Graaf kon toch alleen op Bomas af en faalde niet in de afwerking. Het werd zelfs 4-2 toen Jansen de bal prachtig tussen Jean-Pierre van den Biggelaar en Paul ter Steege doortikte op De Bruijn, die vervolgens met links de bal via de binnenkant van de paal binnenschoot. Het slotakkoord was echter voor de 'oudjes'. Remco Boogaard gaf de voorzet en Niels Dekker, die een goede wedstrijd speelde, maakte beheerst de 4-3.
Na afloop was het ouderwets gezellig op het Sportcomplex Jaap Lap ťn in de sfeervolle kantine. Voorzitter De Bruijn keek in zijn speech kort terug op wat de club allemaal in 2018 heeft gedaan en wat de plannen zijn voor 2019. Daarbij is de hulp van de vele vrijwilligers die de club heeft onmisbaar en hij hoopt nog veelvuldig op hun enthousiasme een beroep te kunnen doen. Daarnaast gaf hij de boodschap mee om dit jaar niet te lang bij negatieve dingen te blijven stilstaan, maar juist positief te blijven ťn zoals de inmiddels overleden ere voorzitter Ferry Zwanenburg altijd zei op nieuwjaarsdag 'vooral te blijven doorgaan'.
Op zondag 20 januari organiseert ZDH op het eigen veld het SNERT TOERNOOI voor recreanten. Jaren terug is deze traditie gestopt in De Cocksdorp, maar ZDH wil dit graag weer nieuw leven inblazen en kijken of het mogelijk is om op welke manier dan ook weer te starten met recreantenvoetbal op Texel. Voor meer informatie Joop Rommets.
ZDH 1 gaat op 26 januari op trainingskamp naar Ede en hervat de competitie op 10 februari tegen Wiron in Den Oever, waarvan bij de seizoensopening met 6-5 werd gewonnen.
 
1 januari 2019: ZDH 1 - Oud ZDH  4-3  (1-2)
ZDH 1 Tom Reijnders - Kees Lap, Barry van der El, Guido Bogaard en Lars Frederici - Tijs van Exel, Mike de Bruijn en DaniŽl Bakker - Gijs de Graaf, Koen Jansen en Bjorn Nichols. Doorlopende wissels: Joost Boekel en Willem Rommets.
Coach Nico Kremer
Oud ZDH Jelmer Bomas - Paul ter Steege, Jean-Pierre van den Biggelaar, Joost van Heerwaarden en Etienne van Bennekom - Jelte van der Kooi, Lars Boogaard, Remco Boogaard en Hidde Struick - Niels Dekker en Pieter-Jan Eelman. Doorlopende wissels: Theus Bakker, Arjen Lap, Bernard Ipenburg en Joop Rommets.
Coach Leen van Elk
Scoreverloop
0-1 Jelte van der Kooi (Pieter-Jan Eelman)
0-2 Hidde Struick (Remco Boogaard)
1-2 DaniŽl Bakker (Gijs de Graaf)
2-2 Gijs de Graaf (Mike de Bruijn)
2-3 Gijs de Graaf (geen)
2-4 Mike de Bruijn (Koen Jansen)
3-4 Niels Dekker (Remco Boogaard
Scheidsrechter T. Arnout
 
Foto's gemaakt door Willem Sangers
 
 

Terug

 

© s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn