Eerste oefenzege ZDH

 
Na twee nederlagen tegen Goudwaardse Boys en vorige week tegen De Koog heeft ZDH de eerste zege te pakken. Tegen het jeugdige tweede elftal van Texel'94 werd het 2-1. Alle goals vielen in de eerste helft.
Ten opzichte van de laatste wedstrijd waren er een aantal wijzigingen in de selectie. Tom Reijnders, de beoogde eerste keeper dit seizoen, verving gelegenheidsdoelman Kenny Witte. Verder waren gastspeler Martin Muurman en Stef Kooger niet van de partij, maar Sil van Lingen en Joost Boekel wel. Zij begonnen op de bank, maar Van Lingen moest na acht minuten al DaniŽl Bakker vervangen die ongelukkig op zijn schouder was gevallen bij een tackle. In de openingsfase van het duidelijk nog aftasten en hadden de keepers nog weinig te doen. Halverwege de eerste helft werden beide ploegen gevaarlijker. Gijs de Graaf bezorgde de bal na een actie over de rechterflank bij Koen Jansen, die de bal weer doortikte op Tom Bijl. De spits schoof simpel de 1-0 achter Bob Grisnigt binnen. Daarna bleef ZDH de betere kansen krijgen, maar tikte Reijnders een inzet katachtig over de lat. Even later werd het 2-0. De Graaf was tegen de grond gewerkt en Bijl schoot de vrije trap hard en hoog in het doel. Daarna had de score hoger op kunnen lopen totdat routinier Mike de Bruijn met de bal geen raad wist met een man in zijn rug. Hij speelde de bal terug op zijn doelman, maar Danilo Griffioen reageerde attent. De aanvaller van Texel'94 pikte de bal en zag Reijnders in eerste instantie redden, maar in de rebound werd het wel 2-1.
Na de rust, coach Nico Kremer wisselde de hele wedstrijd regelmatig door, kabbelde de wedstrijd wat door. Mogelijk vanwege het heerlijke nazomerweer. Al kreeg de thuisploeg op het kunstgras een aantal aardige mogelijkheden op de gelijkmaker. Aan de andere kant probeerde Bijl het van afstand. Vlak voor tijd legde De Graaf de bal nog breed op De Bruijn, die bijna zijn fout kon goedmaken. Hij plaatste de bal tussen twee verdedigers door, maar keeper Koot bracht redding met zijn voet. Het bleef bij 2-1 en de eerste oefenzege voor de Zwaluwen was een feit. Over twee weken spelen ZDH 1 en 2 tegen het eerste en tweede elftal van Sporting Krommenie. Een week later start de competitie.
 
2 september 2018: Texel'94 2 - ZDH 1  1-2  (1-2)
ZDH 1 Tom Reijnders - Kees Lap, Barry van der El, Guido Boogaard en Lars Frederici - Tijs van Exel, DaniŽl Bakker (c) en Gijs de Graaf - Vincent Koopman, Tom Bijl en Jesse Blankevoort.
Doorlopende wissels:  Paul ter Steege, Mike de Bruijn, Koen Jansen, Sil van Lingen en Joost Boekel.
Scoreverloop
1-0 Tom Bijl (Koen Jansen)
2-0 Tom Bijl (vrije trap)
2-1 Danilo Griffioen
Scheidsrechter E. van der Velden
 

Terug

 

© s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn