Wiron te sterk voor ZDH
 
Het is ZDH niet gelukt om Wiron opnieuw te verrassen. Eerder dit seizoen wonnen de Zwaluwen in een waar doelpuntenfestijn met 6-5, maar in Den Oever waren de Wieringers duidelijk een maatje te groot: 5-2.
In de basis keerden Guido Boogaard, Barry van der El en Koen Jansen terug. Ook Sil van Lingen startte vanaf het begin. Daartegenover stond de afwezigheid van Tom Bijl (vakantie) en de geblesseerden Bjorn Nichols en Kees Lap. De laatste zat wel op de bank voor nood.
In het eerste half uur hield ZDH zich ogenschijnlijk keurig staande, maar had Wiron wel een licht veldoverwicht met de betere kansen. Rond de twintigste minuut waren de Hoornders gevaarlijk met een drietal corners. Uit de laatste kreeg Van der El een vrije schietkans. Zijn schot miste het doel. Na 34 minuten kwam het scorebord in beweging. Spits Mark Schouwenaar, evenals Mike de Bruijn in de heenwedstrijd al vier keer succesvol, kon de bal aannemen in het strafschopgebied en schoot hard raak: 1-0. Vanaf de aftrap ging het meteen mis. Tijs van Exel speelde de bal in de voeten van Johan Tijssen, die lanceerde de rechtsbuiten, waarna de voorzet door Joost Boekel snoeihard achter zijn eigen doelman Tom Reijnders werd geschoten. Nog voor rust werd het 3-0 nadat een spits de bal teruglegde tot buiten de ‘zestien’ en de inkomende Perry Manshanden de bal secuur in de uiterste hoek plaatste.
Na de rust had ZDH het middenveld verstevigd door Van Lingen iets te laten inzakken. Dat kon niet voorkomen dat Schouwenaar beheerst de 4-0 kon aantekenen. Niet veel later kwam Boekel mee op over de rechterflank. Zijn voorzet vanaf bijna de achterlijn zeilde pardoes over de keeper bij de tweede paal in het doel. Het betekende de 4-1 en tevens Boekels zijn eerste ‘echte’ treffer voor ZDH 1. Daarna leek Wiron het wel geloven en ontstond er veel ruimte voor ZDH om ook aan te vallen. Inmiddels was Willem Rommets ingevallen voor Van Lingen. Op aangeven van De Bruijn faalde Gijs de Graaf oog in oog met keeper Mark Poepjes, hij schoot over. Daarna nam Jansen een vrije trap snel op De Bruijn, maar zijn inzet werd gekeerd door Poepjes. Jansen zelf was ook dichtbij een doelpunt met een schoot dat rakelings voorlangs ging.
Tien minuten voor tijd maakte Stefan Veldhuis koel de 5-1 voor Wiron. Het was ZDH na te geven dat de ploeg niet gefrustreerd raakte en geen domme gele kaarten pakten. Sterker nog, laatste man Guido Boogaard kreeg de bal na een combinatie tussen De Bruijn en Rommets mee over de linkervleugel. Boogaard ging daarna nog een snelle één-twee aan met Jansen en stuitte eerst nog op de doelman, maar in tweede instantie verzilverde hij wel dit buitenkansje. Hij bepaalde daarmee de eindstand op 5-2.
Volgende week hebben de Hoornders een vrij weekend. Een zondag later staat de derby in Oosterend, de trotse koploper, op het programma.
 
24 februari 2019: Wiron - ZDH  5-2  (3-0)
ZDH 1 Tom Reijnders – Joost Boekel, Barry van der El, Guido Boogaard en Lars Frederici – Tijs van Exel, Mike de Bruijn en Daniël Bakker © - Gijs de Graaf, Koen Jansen en Sil van Lingen (71.Willem Rommets). Bank: Paul ter Steege en Kees Lap.
Scoreverloop
34) 1-0 Mark Schouwenaar
35) 2-0 Eigen doelpunt Joost Boekel
41) 3-0 Perry Manshanden
57) 4-0 Mark Schouwenaar
61) 4-1 Joost Boekel (schot)
82) 5-1 Stefan Veldhuis
87) 5-2 Guido Boogaard (rebound)
Scheidsrechter A.B. van Wezenbeek
 

Terug

 

© s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn