ZDH toont karakter maar blijft weer zonder punten

Coach Joop Rommets had vorige week nog een ruime selectie, maar in de traditioneel lastige uitwedstrijd tegen Wiron had hij slechts twaalf spelers tot zijn beschikking. Dat kwam vooral door 'werk' als gevolg van de herfstvakantie. Desondanks was het team gemotiveerd om de eerste punten binnen te halen.
ZDH begon met maar vier spelers op dezelfde positie als een week eerder. Positief was dat Tom Reijnders in het elftal terugkeerde na zijn enkelblessure. Frenk van Heeringen maakte zijn debuut in de basis. Ondanks de omzettingen was er geen sprake van onwennigheid en was het duel in balans. Tot de elfde minuut toen ZDH niet goed ingreep. De man van de voorzet kon rustig aanleggen en een speler van Wiron kon ongehinderd van dichtbij raak koppen. Daarna ontsnapte ZDH met een kopbal op de lat en redde doelman Jelmer de Ruyter knap toen hij lang genoeg bleef staan om een stiftje tot corner te verwerken. Aan de andere kant moesten de Zwaluwen het vooral hebben van voorzetten van de rechterflank van rechtsback Willem Rommets. Grote kansen bleven voor de gasten uit. Net toen ZDH dacht de zaken, ondanks de slordigheden, op orde te hebben sloeg Wiron tweemaal toe vlak voor rust. Beide goals werden gescoord in de omschakeling, waarbij ZDH niet meedogenloos genoeg was in de duels.
In de rust was er evengoed geloof in een ommekeer. Dat heeft de ploeg de laatste weken ook laten zien. Al was telkens de achterstand te groot om weg te werken. Na tien minuten, net toen coach Rommets op het punt stond om hem te wisselen, scoorde Tom "RED" Reijnders. Hij werd diep gestuurd door Koen Jansen en verschalkte de keeper met een puntertje in de korte hoek, die zelfs nog de binnenkant van de paal 'kuste'. Rommets koos er wijselijk voor om Red te laten staan en Mike van der Wal in te brengen voor Van Heeringen.
ZDH bleef goed voetballen en had de overhand. Bij Wiron sloop de onzekerheid in de ploeg. Nog geen tien minuten later viel de aansluitingstreffer. Een hoekschop van Jens Boogaard werd aan de andere kant van het veld opgevangen door Mike de Bruijn. Hij kapte zijn tegenstander uit en bracht de bal terug in het strafschopgebied. Jansen pikte de bal op, schudde met zijn heupen, vond de ruimte en tikte beheerst de 3-2 binnen. Vlak daarna was er weer een goede aanval en bracht Reijnders Jansen op nieuw in stelling. Dit keer schoot hij van dichtbij snoeihard op de paal. De 3-3 bleef in de lucht hangen en er kwamen meer mogelijkheden. De Bruijn ontsnapte over de linkerkant, zag niemand vrij staan (misschien toch eens nieuwe lenzen?) en schoot op de achterlijn op doel. De keeper kon makkelijk redden. In de haast of door de spanning lukte het ZDH niet om in de eindfase de juiste keuzes te maken. De gelijkmaker bleef uit. Sterker nog, vlak voor tijd werd een afvallende bal uit een hoekschop door de nummer 10 van Wiron onwaarschijnlijk stijf in de kruising geschoten. Hoewel de teleurstelling groot was, overheerste toch het goede gevoel over de tweede helft. De verschillen zijn niet groot geweest dit seizoen, maar dat ZDH nog op nul punten staat is niet goed. Het team moet nog wat stappen zetten om tot betere prestaties te komen.
Volgende week komt de nummer drie op de ranglijst op bezoek in Den Hoorn. DESS heeft tien punten gepakt in vijf duels.

24 oktober 2021: Wiron - ZDH  4-2  (3-0)
ZDH 1 - Jelmer de Ruyter - Willem Rommets - Barry van der El - Guido Boogaard (C) - Frenk Van Heeringen (61. Mike van der Wal) - Abe Roeper - Tijs van Exel - Jens Boogaard - Koen Jansen - Mike de Bruijn - Tom Reijnders.