TOERNOOI 2003 - 31 MEI

Statistieken wedstrijden ZDH:
ZDH - Heiloo  1-0  (0-0)
Frans - Jan-Willem, Erwin, Joop en Erik - Ronald, Bernard, Michiel en Daan - Maurits (21.Richard) en Niels.
Scoreverloop: 1-0 Daan (actie).

ZDH - Texel 3  0-0  (0-0)
Oliver Kahn (6.Frans) - Erik, Erwin, Jan-Willem en Richard - Mike, Bernard, Joop en Michiel - Niels en Ronald.

ZDH - Nederwetten  6-1  (2-0)
Frans - Erik, Erwin, Jan-Willem en Richard - Daan, Bernard (16.Mike), Joop en Michiel - Niels en Ronald.
Scoreverloop: 1-0 Bernard (Niels), 2-0 Erwin (vrije trap), 3-0 Michiel (Erwin), 3-1, 4-1 Daan (Joop), 5-1 Ronald (Joop) en 6-1 Michiel (Niels).

ZDH - VFK Osterholz  2-0  (1-0)
Frans - Erik, Erwin, Jan-Willem en Richard - Daan, Bernard, Joop en Michiel - Niels en Ronald (16.Mike).
Scoreverloop: 1-0 Bernard (Michiel) en 2-0 Daan (actie).

FINALE
ZDH - Texel 3  2-0  (0-0)
Frans - Erik, Erwin, Jan-Willem en Richard - Daan (16.Mike), Bernard, Joop en Michiel - Niels en Ronald.

Scoreverloop: 1-0 Michiel (Ronald) en 2-0 Niels (Bernard).

Texelse Courant: 3 juni 2003
Winst ZDH in eigen toernooi


Hoewel de etiquette anders voorschrijft, heeft ZDH zaterdag het eigen voetbaltoernooi gewonnen. De Hoornders versloegen na een sportief verloop in de finale Texel'94 3 met 2-0, dankzij doelpunten van Michiel en Niels Dekker.

Aan het toernooi in Den Hoorn deden vijf teams mee. Naast ZDH en Texel'94 streden verenigingen uit Heiloo en het Brabantse Nederwetten en VFK Osterholz uit Duitsland om de prijzen. De organisatie had op meer deelnemers gehoopt, maar kreeg zelfs te elfder ure nog met afzeggingen te maken. De teams troffen elkaar allemaal eenmaal in wedstrijden van tweemaal vijftien minuten. Daarin konden de Duitse gasten aanvankelijk nog gelijke tred houden met Texel'94 en ZDH, die 0-0 tegen elkaar speelden. Maar aan het eind bleken de Texelse deelnemers alle andere wedstrijden te hebben gewonnen, zodat ze in de finale opnieuw tegen elkaar moesten aantreden. Het werd een spannende wedstrijd, waarin het conditioneel sterkere ZDH een licht overwicht had, maar de verdediging van Texel'94 weinig weggaf. Uiteindelijk gaf de snelheid van de gebroeders Dekker de doorslag.
Niels Dekker nam tijdens de afsluitende barbecue afscheid van zijn medespelers. Hij speelt komend seizoen voor een vereniging in Haarlem, de stad waar hij studeert. Voor de rest blijft de selectie vrijwel in tact. Middenvelder Daan van der Slikke, die tijdens het toernooi drie keer scoorde, zal wegens werkzaamheden waarschijnlijk minder kunnen spelen, maar stopt nog niet definitief. Nieuwkomers zijn Ivar van Elk, die afgelopen seizoen voor de A-junioren van Texel'94 speelde, en Yvo Witte, die in het verleden ook voor de club uit Den Burg uitkwam, maar al enige tijd niet meer actief is.

TOERNOOI 2004  TOERNOOI 2003  TOERNOOI 2002  TOERNOOI 2001  TOERNOOI 2000  INDEX